Що робитимуть депутати міськради, яких виключили з партій (ОНОВЛЕНО)

Що робитимуть депутати міськради, яких виключили з партій (ОНОВЛЕНО)

"20 хвилин" запитали в депутатів "Свободи" та "Батьківщини"  чи оскаржуватимуть вони рішення про виключення з партій, стануть позафракційними чи перейдуть в іншу партію.

 

Існує версія, що депутатів виключили з партій через голосування за зміни до діючого Генплану. Саме ці троє "Свободівців" голосували проти Генплану, а троє депутатів з Батьківщини навпаки "за", хоча своїм партійцям міська «Батьківщина» рекомендувала не голосувати за зміни до Генплану.

Нагадаємо, Сороколіта, Турського та Навроцького виключили з партії ВО "Свобода".

Офіційні причини виключень: порушення партійної дисципліни, голосування не в інтересах партії, публічні виступи. Це зроблено після моніторингу роботи депутатів-свободівців керівництвом партії.

Відео дня

Роман Навроцький, "Свобода"

- Причини виключення мені не відомі. Я сприймаю це рішення, хоча з ним не згідний. Я в партії був 11 років. Був довіреною особою Олега Тягнибока, кандидатом в депутати до ВР,  головою Підволочиської РО ВО Свобода, головою Тернопільської МО ВО Своблда, керівником фракції ВО Свобода в міській раді. Я є націоналістом. Ідеології я не зрадив! В іншу партію поки не збираюся.... Я мушу все проаналізувати і порадитися з виборцями як мені бути. Я завжди відстоював інтереси людей і буду це надалі робити!

Іван  Сороколіт, "Свобода"

Зв’язатися по телефону з депутатом журналісту "20 хвилин" не вдалось.

- Причини, котрі були озвучені: порушення партійної дисципліни, голосування не в інтересах партії, наші публічні виступи. Це зроблено після моніторингу роботи депутатів-свободівців керівництвом партії. Від себе додам лише, що усі більш як 6 років роботи депутата працював однаково - на віддачу, в інтересах громади, котра мене обрала, та для позитиву партії "Свобода", від якої я обирався. Час усе розставить на свої місця, - написав у себе на сторінці депутат міської ради Іван Сороколіт.

Ігор Турський, "Свобода" 

- Я отримав багато пропозицій від різних партій, але на сьогоднішніфй день я вирішив залишитись позафракційним, - каже Ігор Турський. - Це непросте рішення, але якщо вже вступати в якусь партію, то ми маємо мати однаковий світогляд та бачення щодо розвимтку міста та країни вцілому. Зі "Свободою" в цьому в певний момент вони розійшлись, тому так сталося. Виключили не тільки через Генплан, але це одне з питань. Поки партію для себе я не знайшов.

Нагадаємо, Тернопільська міська «Батьківщина» вирішила виключати з партії трьох своїх депутатів, яку проголосували за внесення змін до Генплану всупереч позиції партії.

Також цим депутатам запропонували добровільно здати мандати. Відповідні рішення прийняли 28 березня на спільному засіданні бюро Тернопільського міського осередку ВО «Батьківщина» та фракції цієї ж партії у Тернопільській міській раді.

Наталія Шоломейчук, "Батьківщина"

- Чи буду залишатись позафракційною я ще не знаю, ми відклали вирішення цього питання після Великодня, - каже пані Наталія. - Поки не було можливості зібратися з однопартійцями. Партійної політики я не порушувала, можливо когось не влашовувало те, що ми робили в міській раді. Я більше громадський діяч, ніж політик, тому будемо радитись. Яке прийме рішення фракція, так і буде. Але ми як стояли на сторожі інтересів людей, так і стоїмо. Наша фракція не є пасивною в міській раді - коли звертаються люди ми завжди допомагаємо, а це важливіше, ніж пусті заяви. Люди з мого округу, коли почули про моє виключення, просили: "Наталю, ви тільки нас не кидайте. Бо в нас ще не було такого депутата, щоб стільки робив для нас".

Петро Поврозник, "Батьківщина"

Зв’язатись з ним "20 хвилин" поки не вдалось.

 

 

 

Андрій Артимович, "Батьківщина"

- З партії мене поки не виключили - такі речі вирішуються в Києві, - каже Андрій Артимович. - Фракція створюється депутатами і розпускається депутатами, а не партією. Мені нема чого оскаржувати, бо мене поки не виключили.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Кактус

    пані може й гарний активіст, але шось власної позиції взагалі не має
  • Петро Білецький

    По МОРДАХ бачу шо НЕ ПРОПАДУТЬ !!!
  • Ярослав Бойко

    Бют ЗРАДНИКИ !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up