Тернопільські депутати звернулися до Уряду

Тернопільські депутати звернулися до Уряду

Місцеві обранці хочуть послаблення карантинних обмежень щодо роботи громадського транспорту.

29 січня під час пленарного засідання сесії Тернопільської міської ради депутати звернулися до Кабінету Міністрів України щодо задоволення потреб суспільства в громадських перевезеннях, повідомляє пресслужба міської ради.

Запропоновано Уряду, зокрема, внести зміни у підпункт 10 пункту 2 Постанови від 09.12.2020 №1236 та викласти його в наступній редакції:

«здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів у комунальному транспорті, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння та 50% кількості стоячих пасажирів, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу, визначеною в реєстраційних документах на цей транспортний засіб».

Відео дня

Повний текст звернення додається.

Кабінет Міністрів України

Звернення Тернопільської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо задоволення потреб суспільства в громадських перевезеннях

Із запровадженням жорстких карантинних обмежень економіка Тернопільської міської територіальної громади занепадає, кількість недоотриманих доходів до місцевого, а відповідно  і до державного бюджету, збільшується.

Враховуючи численні скарги мешканців міста щодо неможливості доїхати вчасно до місць навчання або ж до роботи і у зворотному напрямку, особливо з 7.00 до 10. 00 та з 17.00 до 20.00, та звернення перевізників, щодо їх збиткової діяльності, яка перешкоджає розвитку громадського транспорту і призводить до його занепаду .

Ми, депутати Тернопільської міської ради, керуючись волею громади, з метою забезпечення задоволення потреб суспільства в громадських перевезеннях, враховуючи зниження захворюваності на коронавірус, закликаємо Уряд до рішучих кроків, спрямованих на ліквідацію наслідків економічної кризи.

Звертаємося до Вас із пропозицією внести зміни в підпункт 10 пункту 2 Постанови від 09.12.2020 №1236 та викласти його в наступній редакції:

«здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів у комунальному транспорті, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння та 50% кількості стоячих пасажирів, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу, визначеною в реєстраційних документах на цей транспортний засіб».

Одночасно, вимагаємо надати органам місцевого самоврядування повноваження щодо самостійного визначення доцільності та обсягу карантинних обмежень.

Прийнято на пленарному засіданні  третьої сесії Тернопільської міської ради 29 січня 2021 року.

 

Міський голова                                                                             Сергій НАДАЛ

Читайте також Двері зачиняють перед носом! Чи важко "пробитися" у громадський транспорт: ми перевірили
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Лілія Майка

    Перевезення пасажирів ЛИШЕ на місцях для сидіння - норма у громадському транспорті  розвинутих країн.
    А тернопільські депутати хочуть, щоб мешканці міста далі їздили у маршрутках-собачих будках.
    Зрештою, вже давно пора ввести перевезення у нормальних міських автобусах, а не в отих обшарпаних маршрутках.
    Словом, дбають тернопільські депутати не про тернополян, а про те, щоб процвітав бізнес власників маршруток.
  • Galina Kostiv

    Так
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up