Терпець урвався! Біля міськради палили торф, щоб депутати нюхали, як "пахнуть" котельні

Терпець урвався! Біля міськради палили торф, щоб депутати нюхали, як "пахнуть" котельні

Біля стін міськради на 16-й сесії була не лише нецензурна лексика, кров, перцевий газ, але й їдкий дим від підпаленого торфу. Тернополяни перестали вестись на пусті обіцянки мера і почали діяти більш радикальними методами.

Котельні знову стали важкою кармою для міського голови Сергій Надала, який вкотре, всіляко намагався уникнути цієї теми із “запашком” диму. Проте жителям міста терпець урвався і вони принесли під стіни міськради бочки та мішки з торфом, для того аби їх підпалити, аби депутати відчули, яким повітрям дихають люди, які живуть поблизу котелень, що працюють на торфі. Багато місцевих активісті були і у сесійні залі, які намагалися підняти це питання, щоб включити його у порядок денний.

З трибуни зали виступив представник від громади - Денис Милий з заявою, що ще тиждень тому ініціатори подали усі відповідні документи у міськраду на створення ініціативної групи по котельнях на торфі, аби провести громадські слухання. За результатами цього слухання мало бути прийняте рішення щодо подальншої долі котелень. Проте станом на сьогодні вона так і не створена.

  • Для того аби провести громадські слухання по котельнях ми маємо спершу створити ініціативну групу, про те в силу певних обставин у міськраді не реєструють нас! - емоційно коментує з трибуни залу засідань Денис Милий.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

До слова, міськрада прийняла положення “Про громадські ініціативи”, у якому чітко зазначено, що громада може створити ініціативну групу і винести бідь-яке важливе питання в обхід міського голови та депутатів, безпосередньо на сесію в міськраду. Згідно прийнятої процедури міська ради при наявності усіх відповідних документів зобов'язана зареєструвати ініціативну групу за добу.

Окрім цього, два дні тому, мешканці вул. Київської звернулися до свого депутата, що представляє інтереси ВО “Свобода” Михайла Сиротюка з письмовим дорученням, внести на голосування вже існуючий проект рішення по твердопаливних котельнях. Проте у міськраді під час прийняття порятку денного пан Сиротюк не вніс жодного проекту рішення. Що викликало обурення виборців. Після чого депутат свободівець зазначив, що він проект рішення міськраді таки давав, але де то рішення так і не зазначив.

В свою чергу, депутат від "Самопомочі" Юрій Штопко звернувся до міського голови із заявою аби він включив відповідний проект рішення по котельнях на твердому паливі у порядок денний. Для того, щоб депутати мали можливість обговорити цю проблему і прийняти раціональне рішення, яке буде корисне не лише певним людям, а цілій тернопільській громаді. На що міський голова депутату зреагував різко: «Собі в своїй газеті будеш реєструвати, а не тут…».

Те, що проект рішення не був включений у порядок денний, викликало обурення у тернополян, що були під стінами міськради. Як результат, декілька активістів спробували підпалити торф, аби депутати відчули весь “букет запахів”, яким дихають люди, що живуть біля котелень. Проте, правоохоронці почали відтісняти тернополян від бочок з торфом - почалися сутички між правоохоронцями та тернополянами.

До слова, варто зауважити, що у холі міськради було багато свободівців, які лаяли нецензурними словами, та билися, тим самим провокуючи людей та активістів. Однак поліція жодних зауважень їм не робила. Така лояльна поведніка правоохорнців не була у випадку з простими тернополянами чи активістами. Як тільки починалися сутички першими відтісняли активісті, а не свободівців. Проте деструктивних елементів вистачало і по ту сторону “барикад”.

Активістам після декількох спроб, таки вдалося підпалити бочки з торфом. Їдкий чорний дим огорнув міськраду. Там же почали закривати вікна аби не отравитись. Також були запаленні декілька димових шашок, навіть запущена сигнальна ракета, з голубим димом, яка влучила тернополянці в голову - обійшлось без жертв.

На такі дії миттєво відреагували пожежники, які намагалися потушити торф. Чито з нервів, чи то від браку досвіду, пожежник ніяк не міг направити вогнегасиник у вогонь аби його погасити.

Реакція міського голови на те, що відбувається під стінами ради була миттєва. Зокрема він зазначив, що доцільно створити робочу групу в яку повинні увійти представники громадськості і вивчити питання котелень на твердому паливі.

  • Я пропоную створити робочу групу з представників громади та депутатського корпусу, аби розробити механізм вирішення цієї проблеми, - зазначив він. - Робоча група повинна вирішити, які котельні мають працювати в Тернополі. Не підходить торф -, приймемо рішення про деревину, чи інший вид палива. Я підтримую ініціативу мешканців провести громадські слухання, тому давайте напрацюємо пропозиції, та визначемо, яка має бути сировина для котелень.

Таке рішення депутати підтримали. Під час обідньої перерви, міський голоіва  на брифінгу зазначив, що все дійсто під стінами міськради - спланована акція невідомих людей, частина з яких була завзенна з інших міст.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Герасимчук Ростислав

    Прорашківські крикуни.
  • Ігор Бойко

    Сраний Надал.



    Обдирає ціле місто і думає що все йому зійде з рук.



    Ох, вивезуть його до "інших місті" як львівське сміття....

    З "бруківочкою" в попі.
  • Nazar Ozeryansky

    Шо цей тормоз Надал мочить? З яких інших міст? Прийди,попроси,і тобі всі паспорта покажуть шо всі з Тернополя!

    Нелюд!
  • Іван

    Спланована акція)))

    А люди торфом тоже будуть дихати сплановано???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up