У Тернополі хочуть перенести пам'ятник Олександру Пушкіну

У Тернополі хочуть перенести пам'ятник Олександру Пушкіну

Петиція про "Перенесення (демонтаж) пам'ятника О. Пушкіну" набрала потрібних 250 голосів. Тепер її винесуть на розгляд міськради.

 

"Ніхто не применшує роль Олександра Пушкіна, світового класика, але ми маємо чітко розуміти: він не був патріотом України і у своїх творах возвеличував царську політику, яка була спрямована на приниження нашої нації, нашого прагнення до свободи, - пише у петиції її автор Богдан Яциковський. - Що важливо: ми маємо власних національних героїв, яких потрібно прославляти, бо за нас ніхто інший цього не зробить. Тернополяни повинні розглянути це питання, тим більше ця тенденція проглядається по всій Україні: в Івано-Франківську перейменували бульвар Пушкіна, в Теребовлі та Львові - вулицю, у Хмельницьку завершуються громадські обговорення нової назви вулиці Пушкіна. Тернопіль - бандерівський край, земля бійців за незалежністю і Пушкін немає ніякого відношення до нашого краю та міста. Доля пам'ятника - виключно у руках тернополян".

До речі, сьогодні, 6 червня, виповнюється 217 років з дня народження Олександра Пушкіна.

Поділіться вашою думкою щодо того, чи варто переносити (демонтувати) пам'ятник Олександру Пушкіну.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (49)
  • Stels

    То якісь не тернопільські *матюкливі аноніми* , геть звідси )))
  • Анонім

    Шкода що голови свої перенести не можуть кудись ((( країна дегенератів !!! Ото вже взагалі немають чим зайнятися!!! Тьфу позор!!! Пушкін великий з великих!!! Гидко навіть читати такі новини !!! Встидно що я українець стає !!!
  • Анонім

    Якихось 250 дебілів не можуть отак просто взяти і вирішити таке питання. Якщо завдяки їм це просто розгляне рада, то вже її обовязок теж діяти правильно відносно інструкцій - опитати всіх тернополян наприклад. Але я вважаю, що і тернополяни не в праві розпоряджатися такими питаннями, їх потрібно виносити хіба на всеукраїнський розгляд.
  • Анонім

    Політикам варто замислитись, що їх авторитет вже значно нижчий за авторитет пам`ятника. Ще трохи - і громадяни піднімуть вас на вила, брехливих популістів, "вирішуючих питання" рішал ганебних.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up