Ймовірно, що очільником ОДА може стати міський голова Чорткова Володимир Шматько

Ймовірно, що очільником ОДА може стати міський голова Чорткова Володимир Шматько
  • Міський голова Чорткова Володимир Шматько, ймовірно, може стати наступним очільником Тернопільської обласної державної адміністрації. Це «20 хвилин» стало відомо із власних джерел.
  • Сам пан Шматько підтвердив, що і справді отримав таку пропозицію. Але рішення ще не остаточне.

 

У розмові з журналісткою «20 хвилин» міський голова Чорткова Володимир Шматько розповів, що команда Президента шукає активних людей, які могли б зайняти керівні посади на місцевих рівнях.

- Міжнародні компанії, які здійснюють цей пошук, рекомендували мою кандидатуру. Я був на співбесіді, висловив свою позицію. Вона наступна: пропоную повну ліквідацію районних державних адміністрацій, районних рад, переформатування повноважень облдержадміністрації. Якщо ми завершимо реформу децентралізації та створення ОТГ, я готовий бути навіть головою люстраційної комісії ОДА. Адміністрація має відповідати за територіальну оборону області та міжнародну політику, але не більше.  Усі інші повноваження мають передати місцевим органам самоврядування та ОТГ. І наша область у цьому напрямку має бути пілотною.

За словами співрозмовника, саме таку ідею він озвучив команді Зеленського.

Відео дня

- Ми маємо завершити реформу децентралізації та позбутися рудиментів Радянського Союзу. Якщо в Президента буде таке ж бачення ситуації, я готовий думати і працювати на будь-якій посаді, аби був результат. Насправді ми довго запрягаємо і дуже повільно їдемо.

Чи готовий пан Шматько залишити крісло міського голови Чорткова?

- Я готовий втілювати реформи в життя, а бути лише головою ОДА, дублювати повноваження міських голів, у ручному режимі розподіляти кошти, я не хочу і робити цього не буду. Є закон про місцеве самоврядування, тож нехай на місцях кошти, сплачені платниками податків, використовують ефективно, а не лише для того, щоб утримувати чиновників.

Рішення про призначення нового голови ОДА адміністрація Президента має прийняти найближчим часом. Чи буде воно на користь Шматька – остаточно невідомо.

- Я готовий іти і працювати, якщо будуть продовжені реформи, які почали втілювати в життя після Революції Гідності. У мене наразі є улюблена робота, яку я обожнюю та люблю. Заради області та країни я згідний тимчасово перейти на іншу посаду, але за умови, що це не буде просто сидіння, - зауважує він.

До слова, Тернополем ширяться чутки і про інші кандидатури на пост голови ОДА. Остаточне рішення – за Володимиром Зеленським.

 

А як вам така кандидатура? Чи вірите, що Володимир Шматько зможе навести лад в області? Відповіді залишайте у коментарях.

        

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (33)
  • Ельмарт Сервіс

    Ага так само як заочно вчився... прогуляв всі семестри а коли дипломи вручали то такий активний ... бігав руки викладачам цілював. Не справжня людина.
  • ненза

    довбойоб страшенний
  • Петро Заставецький

    а Ще Сороколіта до влади і все ок. Але Шматько має знову собі купити джипика))
  • Vira Pasika

    Дуже хочеться вірити...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up