Не в Донецьк. Або як «Файне місто» стало новим домом (політична позиція)

Не в Донецьк. Або як «Файне місто» стало новим домом (політична позиція)

Не повертайся додому!

Щоб знову опинитись там, мені достатньо просто заплющити очі та на кілька секунд задуматись… “Не повертайся додому!”, - сказав мені батько у липні 2014-го, і з цих слів для мене розпочалось нове життя. В ту мить я знаходилась за тисячу кілометрів від дому, в Карпатах, де ми з 7-річним сином відпочивали у санаторії. Тоді все й розпочалось…

Хоча ні, розпочалось все на місяць раніше, в червні 2014-го. Коли ми з подругою пили каву на балконі і побачили, як усе небо затягнулось червоними блискавками. Пам’ятаю, як ми роздумували: “Що ж це відбувається?”. Може якесь особливе природне явище? Але зовсім швидко всі дізнались, що в той день бойовики напали на Донецький аеропорт.

Можна заглиблюватись далі в минуле, згадати, як в березні та в квітні я ходила на проукраїнський мітинг у Донецьку, вже тоді ми жили по інерції, не будували планів та не хотіли вірити, що все це відбувається насправді. Можна навіть сказати, що все готувалось ще під час Євромайдану або й швидше... Але давайте повернемось у липень 2014-го, в Карпати.

Червона валізка.

Відео дня

…Ми з сином знаходились за тисячу кілометрів від дому і батько категорично переконав мене в Донецьк не повертатись. Коштів після відпустки залишилось небагато, а все наше майно помістилось в одну червону валізку. Не було часу жаліти себе, панікувати чи депресувати, та й не така я людина.

В 20-х числах серпня, перед Днем Незалежності, ми нарешті приїхали в Тернопіль. Тернопіль зустрів мене дощем, тоді, не маючи навіть парасолі, я йшла Тернополем та відчувала, що цей дощ змиває мої тривоги. Я навіть не уявляла, як швидко “Файне місто” стане для мене рідним.

установку перетворити в реальність.

У Тернополі я діяла швидко і рішуче. Просто йшла по «списку», заходила в різні організації та одразу пробивалась на зустріч до керівників. Після десятка зустрічей, я нарешті почула “Так”. Ректор одного з місцевих університетів почув мою історію, дізнався про кваліфікацію, кандидатський ступінь, досвід і погодився в терміновому порядку найняти мене. Це був прорив, адже окрім роботи, я отримала ще й кімнату в гуртожитку.

Ви ж розумієте, що гуртожиток це далеко не 5-ти зірковий готель. Спільні санвузли на поверхах, спартанські умови, меблі ще з радянських часів, але для мене в той час це було краще, ніж шикарний готель. Просте відчуття свого маленького “куточка”.

Після тих подій були 5 років інтенсивної роботи, я працювала в кількох компаніях одночасно без вихідних, на різних посадах, бралась за усі можливості і навіть змогла придбати власне житло.

Зміни варто не чекати, а створювати.

Для мого сина Тернопіль вже більш рідний, ніж коли-небудь був Донецьк, у нього тут друзі, школа та майбутнє. І для мене “Файне місто” стало новим домом, містом, де мені після 30-ти довелось починати “з нуля”, містом, де я знайшла друзів та підтримку, де змогла організувати свій бізнес, завоювати хорошу репутацію в багатьох професійних колах. Для мене важливо, щоб в моєму дворі, на моїй вулиці і в моєму новому місті все було добре. Розуміючи, що зміни варто не чекати, а створювати, в цьому році я подалась на голову ОСББ свого будинку, і сусіди довірили мені цю роль.

Одним з найважливіших відкриттів, які я зробила за цей період, стали люди. Навколо тисячі чудових людей, які готові прийти на допомогу і підтримати вас, тисячі людей, з якими мені приємно ходити одними вулицями, жити в одному місті та в одній Батьківщині.

Так, я не народилась в Тернополі, але «файне» стало моїм містом, я відчуваю його ритм, я дійсно люблю його. Я хочу, щоб Тернопіль став комфортним та безпечним містом для мого сина, моїх батьків. Я бачу проблеми цього міста навіть гостріше, ніж ті, хто тут народився.

Я пишаюсь тим, що йду разом з командою ВО «Батьківщина», з командою не зіпсованих політикою людей, нових людей. Для яких, як і для мене, життєві принципи, репутація та відповідальність за свої вчинки важливіші за будь-які обставини.

 

Ольга Полікарпова

 

Довідково

Полікарпова Ольга Сергіївна, народилася 17 вересня 1982 році в м. Донецьк Донецької області.

Громадянка України.

Освіта вища. В 2004 році закінчила Донецький національний університет, обліково-фінансовий факультет. У 2013 році в Донецькому національному університеті захистила дисертацію та здобула науковий ступінь кандидата економічних наук.

Приватний підприємець, засновник освітньої агенції Neoschool.

Виховую сина.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Вот так гарно стаття починалась, думав поставити "супер" і останнім абзацом все зіпсувала.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up