11 цікавих фактів про ляльку Барбі, яка залишається актуальною вже понад 60 років

11 цікавих фактів про ляльку Барбі, яка залишається актуальною вже понад 60 років

У зв'язку з великою популярністю фільму про Барбі в українському прокаті, пропонуємо вам добірку цікавих фактів про ляльку Барбі, про які можливо ви не знали.

Зауважте, що «Барбі» зібрала понад 33 мільйони гривень за перший вікенд українського прокату. Про це повідомили Warner Bros. Pictures Україна. Отже:

1. Прообразом першої Барбі була легковажна героїня коміксів для дорослих, популярних у Німеччині п’ятдесятих років минулого століття, на ім’я Більд Ліллі. Потім її творці навіть судилися з Mattel за авторські права, але «батьки» Барбі викупили право на виробництво, і випуск Ліллі припинився, пише daytoday.ua.

2. Найдорожчу Барбі продали на аукціоні за 302 500 доларів. В якості прикраси на ній був рожевий діамант в один карат від Стефано Кантур. А ось першу ляльку, випущену компанією Mattel, оцінили у 10 тисяч доларів.

Відео дня

3. Різні організації стверджували, що жінка з параметрами Барбі, які становлять 97/45/82 при зрості 172 см, не змогла б вести повноцінний спосіб життя. Але доведено, що жінки із подібними формами народжуються – одна на 100 тисяч. Також деякі красуні йдуть на пластичні операції, щоб набути класичних рис улюбленої ляльки.

4. Найпопулярніша модель Барбі, що розійшлася десятимільйонним тиражем, була випущена 1992 року. Творці вважають, що причиною цього стало довге волосся, яке практично спускалося до п’ят.

5. Хоча «матір’ю» Барбі була Рут Хендлер, «тіло» їй дав колишній співробітник Пентагону Джек Райан. Завдяки йому у ляльки гнуться колінні суглоби та талія. А ось така пікантна частина тіла, як пупок, з’явилася на тілі білявки лише у 2000 році.

6. У 1965 році світ побачила модель ляльки з книгою про схуднення. А у 2017 році спеціалісти Mattel зробили ляльок з різними фігурами, зачісками, кольором волосся та шкіри. Але експеримент «з округлими формами» не приніс бажаних результатів, і продаж скоротився на 15%.

7. Перша лялька була випущена у вигляді підліткової фотомоделі. З того часу Барбі змінила понад 200 образів. Вона здобула багато професій, була президенткою, байкеркою, олімпійською чемпіонкою та астронавткою. Є навіть красуня-блондинка в інвалідному візку.


8. Барбі та Кен, не зважаючи на свої тривалі відносини, ніколи не були одружені. Причиною цього є їхнє спільне походження, коли їм дали імена дітей родини Хендлер. Тому в певному сенсі ці персонажі є братом та сестрою.

9. Барбі ніколи не випускалася вагітною або з дітьми. У колекціях з’являються малюки Шеллі та Кріссі, але вони є доньками брата Кена, тому й молодшими сестрами знаменитої білявки.

Зауважте, що в інтернет-магазинах продається Лялька типу Барбі вагітна, але це не її рідна фірма.

10. Барбі визнана власницею найбільшого гардероба у світі. За всі роки для красуні було створено понад мільярд суконь, костюмів та аксесуарів. Також сюди слід додати колекцію тварин, яка включає в себе собак, коней, папуг, кішок, мавп та деяких інших пухнастих створінь.

11. У квітні 2023 року компанія Mattel випустила першу в історії ляльку Барбі з синдромом Дауна. Про це повідомляє The Independent. Нову ляльку представила світові активістка і модель із синдромом Дауна Еллі Ґолдштейн, яка бореться за права людей з інвалідністю.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин розповідали, як тернополяни одягаються на показ фільму про Барбі.

 

Читайте також:

У рожевому одязі: як тернополяни йдуть на показ «Барбі» у кінотеатр

Які прем'єри фільмів подивитися у кінотеатрах у липні

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up