Кількість пасажирів зменшилася. Як тернопільський автовокзал переживає карантин?

Кількість пасажирів зменшилася. Як тернопільський автовокзал переживає карантин?
  • Поки в місті стабільно фіксують збільшення кількості захворювань на COVID-19, тернопільські вокзали продовжують працювати, та чи дотримуються там карантинних вимог, адже саме туди приїжджають люди з інших районів, міст та областей.
  • Чи так само активно, як до карантину, користуються послугами вокзалів пасажири та що про це кажуть водії автобусів?

Незважаючи на карантин дедалі більше людей відмовляються від маски. Навіть заходячи в приміщення вокзалів, вони нехтують карантинними вимогами та агресивно реагують на зауваження працівників.

"Пасажирів стало менше"

Незважаючи на те, що Центральний автовокзал Тернополя виглядає переповненим, у довідковому бюро нам розповіли, що кількість пасажирів все одно не та, що була до карантину.

Відео дня

– Так, люди цікавляться, купують квитки, – каже працівниця довідкової Ольга. – Але це все одно не те, що було до карантину. Можливо, щось зміниться, коли в місто знову приїдуть студенти.

Нас запевнили, що ціну на квитки змінювати не стали, а в автобуси беруть пасажирів тільки на сидячі місця та в масках. Квитки можна придбати на всі напрямки.

У приміщенні автовокзалу люди все ж надягають маски, щоправда, дехто на підборіддя , або тільки закриваючи рот.

На обох входах міряють температуру безконтактним термометром, але не у всіх, вибірково.

Як це -  «працюють у звичайному режимі»

Дуже багато людей можна зустріти і на приміському автовокзалі. Там вхід у приміщення тільки один. Запасний вхід до залу очікування закритий.

При вході, як і на Центральному автовокзалі, сидить працівниця і дуже вибірково перевіряє людей, які заходять у приміщення. Усередині люди в масках, але в багатьох вони прикривають тільки підборіддя.

Також біля маршруток можна побачити працівників автовокзалу, котрі контролюють пасажирів, які заходять до транспортних засобів та просять надягати маски.

Працівниця довідкового бюро Галина розповіла, що в маршрутки людей пускають тільки в масках і тільки на сидячі місця. Ціни за пів року не змінилися.

– Ми працюємо в звичайному режимі, – продовжує пані Галина. – Потік пасажирів у нас не змінився.

«Пасажирів у нас зараз небагато»

Залізничний вокзал міста виглядає майже порожнім. На вході сидить працівник, котрий перевіряє наявність масок у людей.

В довідковому бюро нам розповіли, що багато напрямків по Україні вже відкриті.

– На деякі напрямки вам доведеться їхати з пересадками,  – каже працівник довідкового бюро. – Наприклад, до Харкова. Звісно, люди повинні їхати в масках. Пасажирів у нас зараз небагато.

Журналіст «20 хвилин» спробував поспілкуватися з водіями на приміському та Центральному автовокзалах, але ті відмовилися, пояснюючи тим, що «за день і так наговорилися з людьми».

Власник декількох маршрутів Тарас Андрушків розповів, що за час карантину кількість пасажирів зменшилася вдвічі.

– Від початку карантину кількість пасажирів ні на трохи не збільшилася, – каже він. – В автобусах не більше десяти осіб. На близькі відстані людей сідає трохи більше. Очікувати до Нового року збільшення кількості пасажирів не варто.

Також пан Андрушків розповів, що працівники поліції водіїв і пасажирів продовжують перевіряти, але не застосовують штрафів, обмежуючись попередженнями та профілактичними розмовами.

А ви вже їздили цьогоріч автобусами чи поїздами під час карантину? Чи дотримуються в цих транспортних засобах епідеміологічних вимог? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • кобра

    Кажу вже тисячу разів треба забрати безкоштовний проїзд в пенсіонерів зовсім,вони їздять без потреби а хтось неможе заїхати на роботу
  • Петрова Любовь

    Звичайно, менше, скрізь же короновірусна істерія на марші...Ну, за що боролись...а попереджали, що результати локдаунів та маски-шоу будуть набагато серйознішими, ніж сльозливі історії про вірус
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up