Окреме житло за десятки мільйонів гривень: ТОП-10 найдорожчих приватних будинків у Тернополі

Окреме житло за десятки мільйонів гривень: ТОП-10 найдорожчих приватних будинків у Тернополі
  • Купити комфортабельний приватний будинок у Тернополі – в час війни це  задоволення не з дешевих. Та й попит на них різко впав, кажуть ріелтори. Журналістка «20 хвилин» промоніторила пропозиції місцевих продавців та дізналась, які найдорожчі будинки можна придбати у нашому місті й на його околицях. Які зручності передбачені за таку високу ціну й чому деякі власники виставляють свою нерухомість не на продаж, а на обмін?
  • Ціна найдорожчого будинку вас здивує! Про все читайте у матеріалі.

Нещодавно ми аналізували оголошення про продаж найдешевших приватних будинках у населених пунктах, які розташовані за 8-16 кілометрів від Тернополя. Цікаво, що окреме житло можна купити за суму від чотирьох до дванадцяти тисяч доларів. Однак, воно переважно в поганому стані й потребує капітального ремонту, тому доведеться витратити значно більше коштів на його відбудову.

Читайте також: Скільки коштує купити приватний будинок на околицях Тернополя: ТОП-10 найдешевших пропозицій (ОГЛЯД)

Цього разу наша журналістка сформувала «десятку» найдорожчих варіантів купівлі приватного будинку. Для огляду ми аналізували лише вторинне житло у місті Тернополі й на його околицях.

Відео дня

Це готові будинки, вже умебльовані, з усіма побутовими зручностями й різноманітними ексклюзивними деталями. В огляді спершу показаний найдешевший з найдорожчих варіантів житла. Тому якщо хочете дізнатись, скільки коштує найдорожчий будинок та де він розташований – гортайте підбірку до кінця. Але відразу скажемо, що така розкіш обійдеться у величезну суму.

Вся інформація з оголошень та фото взяті із сайту dom.ria.com.

Село Підгородне

В оголошенні продається двоповерховий будинок в «затишному зеленому місці» у селі Підгородне із земельною ділянкою у 15 сотих. Всередині оселі є п’ять окремих кімнат, дві гардеробні, два санвузли, простора тераса з каміном, гараж та цокольний поверх (великий підвал). Продавець зазначає, що в цьому будинку зроблений сучасний ремонт, новому власнику залишили всі меблі й побутову техніку. Оселя побудована з цегли і утеплена, опалення індивідуальне газове, у всіх кімнатах встановлені кондиціонери, також є охоронна сигналізація. Великий задній двір доглянутий і засаджений різними молодими плодовими деревами.

Площа: 260 м².

Поверх: 2 поверхи.

Кількість кімнат: 5.

Вартість: 350 000 $ (13 108 613 гривень).

Відстань до Тернополя: 2 кілометри.

Вулиця Вільхова (мікрорайон Новий Світ)

На продаж пропонують будинок у класичному стилі, розміщений в затишному мікрорайоні міста, поблизу Тернопільського ставу. Житло, за словами продавця, з модерним ремонтом й усіма меблями. Опалення індивідуальне, стіни з цегли. Є тераса, сад, веранда, вбудований камін. Разом з будинком ви купуєте ділянку у 9 соток. На ній поки не завершене будівництво басейну з сауною.

Площа: 315 м² (житлова – 115 м²).

Поверх: 2 поверхи.

Кількість кімнат: 5.

Вартість: 355 000 $ (13 295 879 гривень).

Вулиця Микулинецька (мікрорайон Оболоня)

Цей будинок, як виділено в оголошенні, не на продаж. Власник хоче обміняти його на квартиру-котедж чи комерційну нерухомість, але за додаткову доплату. Оселя з сучасним ремонтом (2001-2010 років побудови) та усіма комунальними зручностями. Має дві кухні, дві ванни, три душових, п’ять туалетів, гараж на дві автівки, чотири кладових. Є місце під парильню з басейном. Опалення централізоване (двоконтурний котел), стіни цегляні, підлога підігрівається. Будинок розміщений на ділянці у 5 соток. На території є зона відпочинку (квітник, бесідка, сад, персональний басейн). Встановлена інтернет-охорона, ворота автоматичні. Важливо, що домівка перевірена DOM.RIA у Держреєстрі нерухомості. Але в Реєстрі про неї не виявлено інформації. Ймовірно, право власності на будинок набуто до 2013 року, або реєстрація відсутня.

Площа: 393 м² (житлова – 184 м², кухня – 15 м²).

Поверх: 2 поверхи.

Кількість кімнат: 9.

Вартість: 375 000 $ (14 044 943 гривні).

Село Гаї Шевченківські

До уваги покупців пропонують окремий будинок, збудований орієнтовно у 2011-2015 роках, на земельній ділянці у 14 соток. Він обжитий з 2014 року. Житло з модерним ремонтом, містить три спальні, гардеробну, спортзал. Всередині вбудовані чотири кондиціонери. Стіни з цегли, опалення індивідуальне. Встановлена сигналізація, системи відеоспостереження, антизатоплення й антизадимлення. А ще, як пише продавець, «багато інших цікавих родзинок, які створюють затишок і комфорт для власника будинку». В гаражі облаштовані два місця для зарядки електромобіля, також є електрогенератор для аварійного живлення й стабілізатори напруги, що дуже актуально. Будинок має новорічну підсвітку. На території подвір’я автоматична поливна система газону.

Площа: 328 м² (житлова – 100 м², кухня – 25 м²).

Поверх: 2 поверхи.

Кількість кімнат: 5.

Вартість: 390 000 $ (14 606 740 гривень).

Відстань до центру Тернополя: приблизно 8 кілометрів.

Село Байківці (вулиця Лісова)

Загальна площа території, на якій стоїть будинок, становить 8 соток. Домівка збудована у 2018 році, в класичному стилі, неподалік лісу. В оголошенні вказано, що вона зроблена з якісних матеріалів. Стіни з цегли, опалення централізоване. На земельній ділянці крім будинку розміщені басейн із зоною відпочинку, альтанка, висаджені плодові дерева. Є гараж. Ділянка відповідає правилам ландшафтного дизайну. Вона по периметру обгороджена кам’яним парканом.

Площа: 230 м² (житлова – 200 м²).

Поверх: 2 поверхи.

Кількість кімнат: 4.

Вартість: 390 000 $ (14 606 740 гривень).

Відстань до центру Тернополя: приблизно 8 кілометрів.

Вулиця Н. Гірняка (район Газопровід)

На продаж виставили будинок з рекреаційними спорудами та ландшафтним садом, який розташований на території у 12 соток. Збудований у 2001-2010 роках. На цокольному поверсі є гараж, робоча кухня з виходом у сад, господарське приміщення, котельня і підвал. На першому поверсі – прихожа, санвузол, спальня, вітальня-кухня, кабінет з каміном; на другому – бенкетна кімната, санвузол, три спальні і мансардна кімната. Будинок доглянутий, у ньому дорогі меблі та сантехніка. Встановлений економний котел, камін опалює кілька кімнат. Щодо інших зручностей, є камін, джакузі, барна стійка, сигналізація та відеонагляд, кондиціонер. Меблі надаються потенційному власнику будинку за окремою домовленістю. Також на території стоїть рекреаційний будинок з брусу. У ньому містяться відпочинкова кімната з міні-кухнею, більярдна кімната на другому поверсі, сауна, басейн з панорамними вікнами, душова, туалет, велика крита тераса і холодний басейн. Загалом на ділянці багато дерев (дорослі сосни, ялини, жимолость, туї, барбариси, самшити, газон, квітучі кущі тощо). Є міні-водойма. Оселя, як говорить продавець, підійде для комфортного проживання великої сім’ї, а ще у ній можна впроваджувати різного роду бізнес – здавати в оренду сауну з басейном для відпочинку або кімнати чи увесь будинок подобово.

Площа: 290 м² (кухня – 40 м²).

Поверх: 2 поверхи.

Кількість кімнат: 5.

Вартість: 475 000 $ (17 790 261 гривня).

Масив «Сонячний» (вулиця не вказана)

Продається затишний будинок, збудований за сучасним проєктом на ділянці у 25 соток. В оголошенні пише, що він розташований у мальовничому місці, біля лісу, тому «чисте повітря та спокій вам гарантовані». Стіни цегляні, дах вкритий металочерепицею. Всередині наявні всі комунікації. Вода з власної свердловини. Домівка, за словами власника, у відмінному стані. Має індивідуальне газове і опалення пелетами. Є дизельний генератор. Щодо переваг планування, в будинку вміщені повноцінний кінотеатр, камін у величезному світлому залі (кухня-студія 85,5 м²), просторі гардеробні кімнати, великі санвузли. Всі меблі та побутова техніка відомих виробників залишаються новому власнику. Подвір’я доглянуте й огороджене, облаштоване за канонами ландшафтного дизайну. На території є окрема лазня, альтанка, басейн, гараж (обладнання під автомобіль марки Tesla), дитячий майданчик, літній майданчик, будинок для гостей тощо.

Площа: 439 м².

Поверх: 2 поверхи.

Кількість кімнат: 5.

Вартість: 499 000 $ (18 689 137 гривень).

Мікрорайон Східний (вулиця не вказана)

Елітне обійстя розташоване в затишному мікрорайоні міста, на земельній ділянці у 10 соток. Пропозиція, згідно з інформацією в оголошенні, ексклюзивна. Ремонт абсолютно новий. Будинок має два житлових поверхи і п’ять кімнат, облаштованих меблями в сучасному стилі. Опалення індивідуальне, стіни з цегли. Є камінний зал, повноцінний цокольний поверх, який також опалюється. Приміщення цоколя, за словами продавця, можна використовувати довільно. На прибудинковій території є зона барбекю та відпочинкова тераса. Подвір’я має ландшафтний дизайн. Територія будинку та він сам оснащені системою охорони.

Площа: 500 м² (житлова – 280 м², кухня – 15 м²).

Поверх: 2 поверхи.

Кількість кімнат: 5.

Вартість: 500 000 $ (18 726 590 гривень).

Мікрорайон Старий парк (вулиця не вказана)

Будинок розміщений неподалік від центру Тернополя, на ділянці у 10 сотих. Період його будівництва – 2001-2010 роки. Ззовні утеплений мінватою та оздоблений декоративною штукатуркою. Задній двір і вся ділянка виконані за правилами ландшафтного дизайну. Тут є альпійські гірки, газон з системою автоматичного поливу, альтанка. Всередині домівки дизайнерський ремонт у світлих тонах з дорогих матеріалів. Стіни цегляні, опалення індивідуальне. На першому поверсі вітальня з каміном на дрова і виходом на задній двір, кухня, кімната та два санвузли, прихожа та перехід у гараж. Поверх має підігрів підлоги. На другому поверсі – чотири кімнати, кожна з яких вміщує гардеробну. Ще тут великий санвузол. Також у будинку є гараж і погріб. Оселя має відеодомофон, автоматичне відкриття воріт і гаражу, систему охорони. Продається з меблями. Вона перевірена DOM.RIA у Держреєстрі нерухомості в липні 2021 року.

Площа: 350 м² (житлова – 98 м², кухня – 20 м²).

Поверх: 1 поверх.

Кількість кімнат: 6.

Вартість: 560 000 $ (20 973 781 гривня).

Вулиця Білецька (мікрорайон Новий Світ)

Продається будинок на першій лінії від ставу. Він у відмінному стані. Продавець не прикріпив жодних фотографій самого будинку в оголошенні, але скине їх потенційному покупцю при особистій розмові. Так само по телефону розповість всі деталі. Відомо, що ця домівка була збудована в 2011-2015 роках. Опалення індивідуальне, є мансардний поверх, гараж, тераса, сауна, сад з бесідкою, підвал. Можливий торг. Один метр квадратний будинку коштує 2909 $.

Площа: 275 м² (житлова – 90 м²).

Поверх: 2 поверхи.

Кількість кімнат: 6.

Вартість: 800 000 $ (29 962 544 гривні).

Скільки коштують приватні будинки?

За період російського вторгнення серед покупців значно впав попит на купівлю приватних будинків в Тернополі чи на околицях міста. Натомість ціни на таку  нерухомість знизились на 10%. Про це говорить Любов Мойсюк, в. о. голови Тернопільського відділення асоціації ріелторів України. Вартість приватних будинків залежать від багатьох чинників, зокрема місця розташування оселі, типу і років забудови, якості матеріалів, з яких вони збудовані, а також ремонту.

– Купити будинок у Тернополі коштує в середньому від 85 до 220 тисяч доларів. На околицях дешевше – від 40 до 200 тисяч доларів, – розповідає Любов Мойсюк.

Найдешевший приватний будинок у Файному місті, за словами фахівчині, обійдеться покупцю в 32 тисячі доларів. Найдорожчий, як ми і писали вище, коштує 800 тисяч доларів. Найбільше грошей продавці вимагають за будинки, які розташовані в центральній частині нашого міста і біля ставу.

А як Вам такі ціни на будинки? Чи нормальні умови за них пропонують?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Emma Bridges

    🇺🇦 Громадяни України та люди, які потребують допомоги подайте заявку на фінансову допомогу сьогодні разом із ініціативою UAPPL.

    Перейдіть до  >  https://s.uappl.org/77reco1130

    Проекто UAPPL – це платформа пожертвувань, яка допомагає Громадянам України та вимушеним переселенцям звертатися за матеріальною підтримкою напряму до людей з усього світу.

    Ви швидкоможете створити свій заяву, і ми опублікуємо його на наших каналах для потенційних iнвесторiв.

    На відміну від багатьох інших організацій, пожертви надходять напряму від донора до особи, яка просить допомоги.

    Щоб отримати більш детальну інформацію та відправити заяву, перейдіть до  >> https://s.uappl.org/77reco1130

keyboard_arrow_up