Як соцмережі реагують на ситуацію з коронавірусом та як вберегтися від фейків

Як соцмережі реагують на ситуацію з коронавірусом та як вберегтися від фейків

Усе більше людей в соцмережах обурюється поведінкою та панікою українців щодо коронавірусу. Серед коментарів можна знайти і відверте співчуття, і докори до влади, а також реакцію українців, які живуть в Італії.

Проте все ж більшість людей радить українцям залишатися людьми і не бути байдужими до власного здоров'я

«Прислухайтеся до порад людей з сусідньої країни»

─  Ми теж в Італії спочатку сміялись. А коли число померлих сягнуло 1266 осіб за 2 тижні, то якось сміх переріс в страх. Панікувати не варто, але варто прислухатися до порад, які вам дають люди з сусідніх країн. Де спалах епідемії досягнув піку! Не будьте байдужими один до одного і до свого власного здоров'я! ─ коментує Марія Бичик на сайті «20 хвилин».

Відео дня

«Ефективних заходів ніяких не вжито»

Справжній протиепідемічний режим повинен передбачати жорстку перевірку та ізоляцію осіб, що мають ознаки захворювання, проти якого такий режим запроваджується. В Україні від туберкульозу щодня вмирає 10 осіб. Офіційно режим епідемії триває з 1995 року. Ніяких ефективних заходів не було вжито. Тому розраховувати на щось більше, ніж дешеві імітації, сьогодні також не варто, ─ коментує Олександр Данилюк у Facebook.

«Найбільша проблема ─ поведінка людей»

─ На микулинецькі місця теж вже напевно заброньовані? Та і суть, напевне, не в тому, що люди скупляються по-дикому наче ця пандемія на пів року. Найбільшою нашою проблемою є саме поведінка людей, які вчора в АТБ готові були один одного і без вірусу повбивати, ─ коментує Михайло Ковальчук на сайті «20 хвилин».

«Скоро взагалі не буде що їсти»

Я в шоці що твориться. Ми ще нічого не запасаємо, але думаю скоро будемо, бо взагалі їсти не буде нічого через цих панікуючих, ─ коментує Іра Лабунець в мережі «Instagram».

«Здоров'я дорожче»

─ Дуже правильне і вірне рішення щодо карантину. Здоров'я і життя людей важливіше всіх ринків разом взятих. Зникне вірус і запрацюють ринки ще ліпше, ─ коментує Наталія Поліщук у мережі «Instagram».

«Треба тверезо глянути на ситуацію»

Наші люди паніку вміють зробити, а треба тверезо глянути на ситуацію та тримати все під контролем, ─ коментує Альона Моленца в мережі «Instagram».

Не вірте фейковим новинам

Останнім часом в соціальних мережах з'являються групи та пабліки, які поширюють неправдиві новини щодо реальної ситуації з коронавірусом в Україні. Не вірте подібним новинам.

Типовий приклад фейкової новини

Аби бути впевненими, завжди перевіряйте інформацію на правдивість та читайте офіційні ресурси.

Офіційна новина від офіційного ресурсу

Яка ситуація на Тернопільщині на даний момент

13 березня стало відомо про підозру на коронавірус у мешканки Кременецького району. Проте підозра не підтвердилася, і в жінки виявили грип типу А, повідомили офіційно.

Кілька годин Тернопільщина чекала результатів тесту на грип, щоб виключити ймовірність коронавірусу в жительки Кременецького району.  Таку реакцію підсилювало й те, що нещодавно жінка повернулась з Італії, де поширено це захворювання.

Станом на 14 березня начальник управління охорони здоров'я в Тернопільській ОДА Володимир Богайчук підтвердив, що нових випадків звернення громадян з підозрою на коронавірус немає.

Як не піддаватися паніці?

Психологиня Надія Тарасова пояснює "20 хвилин", що для того, аби не піддаватися паніці, варто попрацювати перш за все над собою та над своїм оточенням.

-  Головне під час паніки – зберігати ясний розум, - каже психологиня. - Потрібно намагатися отримувати інформацію від офіційних і перевірених джерел. Звичайно, ми багато чого не знаємо і, можливо, ніколи і не дізнаємося, а не варто отримувати інформацію від «бабусь на лавочці». Подавати інформацію можна по-різному і з різними цілями!

Надія Тарасова радить опиратися на конкретні цифри, а не на емоції. Це допоможе вам уникнути паніки.

 - Сюжети за типом «а у померлих були діти, і вони багато чого в житті не встигли домогтися» варто виключати зі своєї стрічки новин, – радить лікарка. – Це звичайна спроба маніпулювати, тому що ми не знаємо, чого вони там хотіли. Треба намагатися не «перемивати» цю тему з іншими. Можна сказати «я переживаю» або «я співчуваю», але не йти в багатогодинні розповіді про те, як це жахливо, що люди вмирають, і я теж можу померти. Як не банально, але потрібно вести здоровий спосіб життя, тому що це запорука хорошого імунітету. Ну і, звичайно, варто розуміти, що щось від нас залежить, а щось ні. І вірус, швидше, незалежний персонаж у всій цій історії.

А що ви думаєте щодо останніх подій з коронавірусом? Діліться думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Барицький Фотограф Андрій

    Мені цікаво.можливий такий розвиток подій щоб інфікуватися грипом і коронавірусом.як у нас перевірятимуть?грип підтверджений на коронавірус не перевіряєм?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up