У якому районі Тернополя інфраструктура найкраща. Ми порівняли (КАРТИ, ГРАФІКА)

У якому районі Тернополя інфраструктура найкраща. Ми порівняли (КАРТИ, ГРАФІКА)
  • Обираючи район, у якому хотіли б проживати, варто звертати увагу на його інфраструктуру. Адже важливо знати, чи є всі необхідні умови для комфортного життя.
  • Ми порівняли, які головні інфраструктурні об'єкти є в кожному житловому районі Тернополі та відобразили це на інтерактивній карті.

Зауважимо, що межі житлових районів у різних джерелах можуть різнитися. Основну інформацію ми взяли із сайту міськради.

На карті відмітили наступні інфраструктурні споруди: школи, дитячі садочки, бібліотеки, готелі та лікувальні заклади. Також в місті є два театри та два кінотеатри, їх ми не позначали. 

Дані про інфраструктурні об’єкти брали з вільних джерел. Якщо ви знаєте про розташування школи, садочка, храму, які не зазначили на карті, пишіть у коментарях його адресу, і ми обов’язково додамо.

Відео дня

Ви також можете порівняти інфраструктуру свого мікрорайону з іншими за допомогою графіки нижче:

 

А тепер про кожен район детальніше

Аляска

Один з наймолодших районів. Тут є торговий центр, багато нових житлових будинків. А ще готель, два дитячих садочки та чотири храми. До слова, готелів у місті досить багато, але є вони не у всіх мікрорайонах.

Дружба

Один з найбільших районів. Тут знаходиться найбільше дитячих садочків – п’ять, а також найбільше храмів – вісім.

Це один з двох мікрорайонів, де є всі інфраструктурні споруди, що ми обрали.

Канада

Бібліотек та готелів тут нам знайти не вдалося. Та на «Канаді» є найбільше лікувальних закладів, а також дві школи та два садочки.

Кутківці

Готелів та лікувальних закладів у цьому мікрорайоні немає. Є лише одна школа та один дитячий садок. Якщо ви живете в Кутківцях, пишіть у коментарях, чи вистачає цих закладів та чи хотіли б, аби в цьому мікрорайоні збудували ще один освітній заклад.

Новий Світ

Новий світ приєднали до Тернополя менше, ніж сторіччя тому. Це один із найживописніших мікрорайонів, адже розташований біля Тернопільського ставу.

Тут є два дитячі садочки, школа та бібліотека.

Оболоня

Жодної школи знайти не вдалося. Проте є дві бібліотеки, дитячий садок та два храми.

За кількістю бібліотек мікрорайон поступається лише Центру.

Південний

Відмежований від Тернополя Південним промисловим районом.  Інфраструктура тут доволі бідна. Адже є лише одна школа та два храми.

Пронятин

Пронятин розташований на північно-східних околицях міста. Це невеликий мікрорайон біля Серету.

Інфраструктурно бідний, з одним храмом, школою та садком.

Сонячний

Є одним з найбільших районів Тернополя. Тут розміщений один готель та лікувальний заклад. А також дуже багато шкіл та храмів.

Східний

На Східному також багато шкіл та храмів. Розташування мікрорайону зручне, адже він неподалік від Центральної частини міста.

Центр

Тут найбільше шкіл – десять, разом з музикальними школами, також багато бібліотек – шість. Район дуже компактний і майже завжди людний.

Отже, як ми переконалися, Дружба є районом з найбільшою кількістю храмів. та окрім них тут же є всі інфраструктурні об'єкти для комфортного проживання – університети, школи. садочки, бібліотеки та лікувальні заклади.

Справжнє різноманіття шкіл у Центрі, тут же і найбільша кількість бібліотек. А от найбіднішим в плані інфраструктури виявився Пронятин та Південний район.

Опитування

Який район для життя рекомендуєте ви?

А який район Тернополя ви обрали б для проживання? Пишіть у коментарях.

 

Читайте також:

У Тернополі чи передмісті: де продають будинки дешевше? Ми порівняли (ГРАФІКА)

Скільки коштують квартири в різних районах Тернополя. Який із них найкомфортніший – голосуйте.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

keyboard_arrow_up