Або не працюють, або вода брудна. Як виглядають усі фонтани Тернополя: ми перевірили (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Або не працюють, або вода брудна. Як виглядають усі фонтани Тернополя: ми перевірили (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Найдовший аераційний фонтан в Україні розташований саме в Тернополі. А, окрім нього, у місті розташовано ще 11 фонтанів.
  • Чи всі вони працюють, перевірили «20 хвилин».

Більшість фонтанів знаходяться в центральній частині міста. Окрім аераційного фонтану, що розташований вздовж Тернопільського ставу, також є: «Каскад», «Квітка Терену», комплекс фонтанів у «Топільче», «Життя» тощо.

Журналісти «20 хвилин» перевірили фонтани Тернополя та переконалися, що далеко не всі з них працюють, а в тих, що все ж працюють, – вода брудна.

Нові фонтани поки працюють справно

Відео дня

Фонтан «Кульбаба», який нещодавно реконструювали, працює справно. Біля нього дуже багато батьків з малими дітьми, проте і дорослі не проти посидіти на лавках поблизу фонтану. Вода виглядає чистою, а на плитці немає жодних плям та зелених водоростей.

Такі ж справи і з фонтанами в парку «Національного відродження» та на «Циганці». Вони також працюють справно, а вода в них виглядає чистою. Проте в парку вода від фонтану неповністю стікає у водовідвідну яму, а розтікається по асфальту та до лавок, де сидять люди.

Аераційний фонтан також працює, хоч і вода поблизу берегу всього Тернопільського ставу набула зеленого кольору.

«Квітка терену» «зацвіла»

Лише у двох із трьох фонтанів із комплексу «Квітка терену», який знаходиться в центрі міста, наповнені водою, але не працюють. Більше того, вода в них набула неприємного, мутно-зеленого кольору, а дно починає вкриватися мулом.

Фонтан «Каскад» складається з двох частин: верхній водограй та «Каскад на сходах (у народі – «Сльози Гронського»). Проте жодна з цих частин не працює. Хоч і сходи вздовж «Каскаду» нещодавно реконструювали, сам фонтан виглядає занедбаним. Води в ньому майже немає, а та що є – це залишки дощу.

Комплекс із трьох фонтанів у гідропарку «Топільче» не працює. Лише в одному з них знаходиться вода. Проте його дно вже починає забруднюватися.

На бульварах Дмитра Вишневецького та Данила Галицького фонтани працюють справно, але вода в них має мутний колір.

Фонтан «Життя», що знаходиться в парку ім. Тараса Шевченка також працює. Але через забруднене дно, вода в ньому виглядає зеленою.

"На обслуговування фонтанів видають вдесятеро менше ніж треба"

Головний спеціаліст міського ЖКГ та технічний директор фірми, що обслуговує фонтани Андрій Трач розповів, що на підтримання справного функціонування фонтанів міста потрібно в рік два мільйони гривень, натомість міська влада виділяє тільки 200 тисяч. Деякі фонтани мали б взагалі бути на реконструкції. але грошей на їх відновлення в бюджеті фірми та міської влади через карантин немає.

- Через те, що коштів немає, ми підтримуємо фонтани "на плаву", - каже пан Андрій. - Миємо по графіку, стараємося справно ремонтувати.

За словами Андрія Трача, для того щоб помити один фонтан іде два дні. В фірмі працює чотири людини, а фонтанів в місті доволі багато. Найняти більше фірма не може.

А як вам фонтани Тернополя? Чи всі подобаються? Діліться своїм думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олена

    Мені фонтани подобаються просто деякі треба доглядати краще
  • David Starr

    Чому в Топільче не працюють всі фонтани?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up