"Дайте телефон": чи дозволять випадковому перехожому подзвонити. Експеримент "20 хвилин"

"Дайте телефон": чи дозволять випадковому перехожому подзвонити. Експеримент "20 хвилин"
  • Чи траплялася з вами ситуація, коли на вулиці у вас розрядився телефон, або ж на ньому закінчилися гроші, але зателефонувати терміново треба?
  • Що робити в такому випадку? Звичайно, просити телефон у перехожих.
  • Журналісти «20 хвилин» провели експеримент та перевірили, чи дадуть тернополяни свій смартфон незнайомцю, що потрапив у неприємну ситуацію.

Історія проста. Наш журналіст розповідає всім, що тільки приїхав у Тернопіль і має зустрітися зі своїм другом, але його телефон розряджений. Міста він не знає, тому просить зорієнтувати його, а також зателефонувати до свого друга, аби з ним зустрітися.

Також журналіст приміряв на собі два образи. Спершу він був вдягнений у повсякденний, новий одяг, потім – у старий та зношений. В обох випадках підійшов до десяти перехожих.

Відео дня

У першому образі спочатку телефон журналісту давати не хотіли. Можливо, він говорив не надто правдоподібно, або люди і не були налаштовані дати незнайомцю свій телефон, аби той подзвонив.

Та все ж були і такі, що не відмовляли. Перехожі не тільки давали свій телефон, але й зорієнтовували його на місцевості. Загалом з десяти людей четверо дали зателефонувати, двоє сказали, що не мають при собі телефона, решта просто відмовляли.

Коли ж журналіст одягнув старий та зношений одяг, щоб бути схожим на безхатька, перехожі просили продиктувати їм номер людини, до якої потрібно зателефонувати і дзвонили самі. З десяти зустрічних таких було троє. Ще одна людина сама набрала номер, але потім дала телефон журналісту. Шестеро відповіли, що телефон дати не можуть.

Чуйність - це ще далеко не все. Адже насправді є чимало випадків, коли незнайомці забирають пристрої і тікають. Тому правоохоронці просять бути пильними, якщо хочете допомогти, - цілком прийнятний варіант, що ви самі наберете необхідний номер та включите гучномовець. Як це і робили деякі з перехожих, яких ми зустріли. 

А ви дали б свій телефон перехожому на вулиці, якби той попросив? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Світлана Драбик

    Так би дала телефон, зі мною така ситуація була,потрібно було чужій людині подзвонити, а внеї телефон сів і я дозволила подзвонити. Всяке буває в житті-можеш ти опинитися на її місці.
  • Бодя Олегович

    Не можна давати свої речі бо ковід 19 і бактерії.
  • Анонім

    Мені здається що редакція живе десь далеко у своїх мріях і втратила звязок із реальністю. Платити гроші за те щоб на новосному сайті читати новини? Це треба яким бути "странним" щоб їх заплатити? Працівники редакції, відкрийте новосні українські сайти, наприклад, pravda.com.ua і подивіться що насправді означає робота кореспондента, і як виглядає коли кореспондент дійсно видає продукт, і то, при такому високому рівні вони не здогадались за це гроші брати. А випускати статті рівня "чи дадуть подзвонити по телефону" чи про "ціни на бургери", і вважати це вершиною журналістської роботи за яку вимагати доплату то вже вибачайте. Пошлють вас в баню читачі і лишитесь ще й без реклами, бо новини є де в Тернополі прочитати, хоча б на тому ж сайті міськради звідки вони і перекочовують на te.20minut.ua.

    Наталия Бурлаку reply Анонім

    Якщо Ви справді читаєте Українську правду і вже говорите про неї, то мали б знати, що це видання вже тривалий час має свій клуб для читачів, які платять гроші щомісячно. А якщо стежите за наповненням стрічки сайту "20 хвилин", то мали б бачити, що в нас є не тільки новинні повідомлення. Вони, до речі, безкоштовні, тому можете обходитися тільки ними. Але в нас ще є багато цікавих історій, аналітики, експериментів, відео, які не робить ніхто із тернопільських сайтів! Якщо Ви вже зайшли на цей матеріал і лишили тут коментар, то, як мінімум, він Вас поцікавив. Прослідкуйте за розвитком і роботою медіа у всьому світі. Ми відкрито сказали про те, що готові створювати більше унікального контенту за підтримки читачів. І дуже вдячні тим, хто з нами роками, залишається і готовий підтримати. А ви маєте вибір - або читати безкоштовно, або оформити підписку і стати ближчим до редакції.

    Natali Ricci reply Анонім

    Ахах. Ви злі і несправедливі)
    Де ж Ви бачили, щоб новини з сайту міськради були в преміум-розділі "20 хвилин"?) Чи Вам шкода одну гривню?)
    Підписалася і не шкодую) Ну справді, новини це не тільки вбивства, коронавірус, тощо. Вони мають бути різнопланові.) На цьому сайті я бачу різноплановість. Можливо, Вам не подобаються саме новини з експериментами, так ви їх можете не читати) Але ж навіщо гадити в коментарях?) Гарного дня, не хворійте)

    Наталия Бурлаку reply Natali Ricci

    Дякуємо, що читаєте і готові підтримувати незалежну журналістику!

    Анонім reply Natali Ricci

    Кожен має право на свою думкую. Оскільки немає на даному сайті форуму де можна обговорювати, то нагадив у коментарі у статті яка напряму стосується даної проблеми. А щодо грошей... ну як ви така милосердна то платіть:)
  • Людмила Задорожна

    Не давати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up