Ціна стартує від 6 мільйонів гривень! ТОП-10 найдорожчих квартир у Тернополі: цікаво, хто їх купує (ОГЛЯД)

Ціна стартує від 6 мільйонів гривень! ТОП-10 найдорожчих квартир у Тернополі: цікаво, хто їх купує (ОГЛЯД)
  • Російське вторгнення внесло свої корективи у ціни на нерухомість в Тернополі. Вартість купівлі житла, кажуть ріелтори, зросла на 15-17%
  • «20 хвилин» дізнались, які найдорожчі квартири можна придбати у нашому місті, скільки кімнат там є і які зручності передбачені за цю ціну.
  • Деякі пропозиції від ріелторів вас точно здивують, а ціна – шокує!

Для огляду ми аналізували тільки вторинне житло. Це готові квартири, які вже умебльовані та з хорошим ремонтом. Крім того, наша журналістка промоніторила пропозиції лише в Тернополі, не беручи до уваги околиці міста й навколишні села. В огляді спершу показаний найдешевший з найдорожчих варіантів житла. Тому якщо хочете дізнатись, яка найбільша ціна квартири у нашому місті – гортайте підбірку до кінця. Інформація з оголошень та фото взяті з dom.ria.com.

Мікрорайон Аляска (вул. Дмитра Вишневецького)

В оголошенні міститься інформація про п’ятикімнатну квартиру у відмінному стані з дизайнерським ремонтом. Всередині роздільні кімнати, зокрема два санвузли, натяжна стеля, є підігрів підлоги. Вхідні двері броньовані, встановлені металопластикові вікна. Опалення індивідуальне, в квартирі міститься двоконтурний котел. Стіни з цегли. Також є всі меблі, вбудована шафа-гардероб, система очищення питної води, посудомийна машина тощо. Ліфта, щоб дістатись до квартири, немає. Будинок,  в якому розташована оселя, розташований поблизу школи та дитячого садочка. Квартира, що важливо, перевірена інспектором RIA.

Відео дня

Площа: 140 м².

Поверх: 6 поверх з 7.

Кількість кімнат: 5.

Вартість: 160 000 $ (5 992 509 гривень).

Мікрорайон Новий світ (вул. Білецька)

Продається двоповерховий пентхаус через дорогу від парку Шевченка на березі ставу. З трьох балконів і тераси відкривається вигляд прямісінько на водойму. Власники вказують, що квартира готова до проживання, але потребує невеликого косметичного ремонту. Можливий продаж з меблями, чи нескладне перепланування на дві окремі квартири, або перепланування на трирівневу квартиру або дві квартири : однорівневу і дворівневу. Всередині є 2,5 санвузли, робочий камін і сауна, дубові сходи між поверхами. Опалення централізоване, стіни цегляні. До будинку зручний під’їзд, поруч магазини, аптека, школа тощо.

Площа: 140 м² (кухня – 12 м²).

Поверх: 5 поверх з 5.

Кількість кімнат: 5.

Вартість: 169 000 $ (6 329 587 гривень).

Мікрорайон Центр (вул. За Рудкою)

Квартира преміум-класу (є позначка «Елітна квартира») з дизайнерським ремонтом міститься у цегляному триповерховому будинку на 4 сім’ї, має окремий вхід та місце для паркування автомобіля. Прибудинкова територія огороджена, є озеленена зона. В квартирі індивідуальне газове опалення, двоконтурний котел, підлога підігрівається, стіни з цегли. Є автономна система вентиляції, встановлені металопластикові вікна. Сходи зроблені з модрини. На нижньому поверсі облаштоване приміщення для зберігання речей побутового вжитку, на першому – веранда, коридор, сходи на другий поверх. Там є простора вітальня, кухня-столова з німецьким гарнітуром, суміжний санвузол з ванною, камін на дровах, облицьований мармуром, сходи. Натомість на третьому поверсі спальна кімната, балкон, дитяча кімната, санвузол з душем та біде. Все у квартирі, як пишуть продавці, продумано до найменших деталей і зроблено з великою любов’ю. Житло перевірене DOM.RIA у Держреєстрі нерухомості.

Площа: 149,4 м² (житлова – 78,8 м²).

Поверх: 1 поверх з 3.

Кількість кімнат: 4.

Вартість: 169 000 $ (6 329 587 гривень).

Мікрорайон Центр (вул. Івана Франка)

В оголошенні на сайті вказано, що це «особлива квартира в центрі міста – світла і простора». Має позначку «Елітна квартира». Опалення індивідуальне, стіни з цегли, є двоконтурний котел, в оселі дизайнерський ремонт. Всі вікна та двері – з натурального дерева, встановлені склопакети. Кухня німецького виробництва Wellmann. Є новий котел (на гарантії). Ліфт у під’їзді відсутній.

Площа: 131 м².

Поверх: 3 поверх з 3.

Кількість кімнат: 4.

Вартість: 180 000 $ (6 741 572 гривні).

Мікрорайон Канада (вул. Михайла Вербицького)

Продається квартира-котедж просторого планування з сучасним ремонтом. Вона знаходиться у будинку 2001-2010 років забудови. Опалення індивідуальне, стіни з цегли. За інформацією власників, вони залишають всі меблі і побутову техніку. Всередині є вбудована шафа-гардероб та мебльована кухня. Житло має зручне розташування, неподалік школа і дитсадок. В будинку великий гараж і підсобні приміщення. Територія під охороною.

Площа: 220 м² (кухня – 26 м²).

Поверх: 1 поверх з 3.

Кількість кімнат: 4.

Вартість: 180 000 $ (6 741 572 гривні).

Мікрорайон Новий світ (вул. Академіка Гнатюка)

На продаж пропонують елітну п’ятикімнатну квартиру, в якій зроблений дизайнерський ремонт. В домівці налаштована система розумного будинку на базі Fibaro, працює система відеоспостереження. Опалення індивідуальне, з розумним керуванням vSmart. Стіни монолітно-цегляні. У кожній кімнаті є тепловий насос, кондиціонери. В санвузлі гібридна система приготування гарячої води: газ або електрика з накопичувачем. Також всередині містяться системи повітропостачання, фільтрування та пом’якшення вхідної води, приготування мінералізованої води для пиття. В кухні є кавова машина, посудомийка, холодильник, духова шафа, подрібнювач відходів, потужна витяжка. У санвузлі – італійська сантехніка: гідромасажна ванна, душова кабіна з трапом, два біде, два туалети, пральна та сушильна смарт машини. Є дві дитячі кімнати, гардероб, домашній кінотеатр. Квартира звукоізольована. Також влаштована окрема паливна кімната на дві квартири (вентиляційні установки, котли, накопичувачі, фільтри та компенсаційний бак, який подає воду при відключенні центрального водопостачання). Біля будинку розвинена інфраструктура: поруч дитсадок, школа, аптека, продуктовий міні-маркет тощо.

Площа: 198 м² (кухня – 20 м²).

Поверх: 2 поверх з 10.

Кількість кімнат: 5.

Вартість: 199 500 $ (7 471 900 гривень).

Мікрорайон Центр (вул. Липова)

Квартира знаходиться у новобудові. Має позначку «Преміум клас». Продавці пишуть, що вона «світла і простора». Опалення індивідуальне, стіни з цегли, всередині ексклюзивні меблі. Є власна сауна. Ця оселя розміщена у трьох рівнях.

Площа: 320 м² (кухня – 17 м²).

Поверх: 6 поверх з 8.

Кількість кімнат: 5.

Вартість: 220 000 $ (8 239 700 гривень).

Мікрорайон Новий світ (вул. Академіка Гнатюка)

В оголошенні вказано, що це ексклюзивна видова квартира «преміум класу» з вишуканим ремонтом та модерним дизайном, яка знаходиться у прицентральній частині Тернополя. Житло розташоване в двох рівнях. У ньому встановлено камін та розкішні дорогі меблі. Є все необхідне для комфортного проживання. Опалення індивідуальне, стіни з цегли. Будинок має зручне місцерозташування.

Площа: 170 м².

Поверх: 9 поверх з 10.

Кількість кімнат: 4.

Вартість: 230 000 $ (8 614 231 гривня).

Мікрорайон Центр (бульвар Тараса Шевченка)

Продається оселя з вишуканим дизайнерським ремонтом. Має позначку «Преміум клас». Вона у будинку закритого типу в престижному мікрорайоні, є підземний паркінг для авто. Опалення індивідуальне, стіни з цегли. Щодо меблів та зручностей, є плазмовий телевізор, посудомийна машина, душова кабіна, ванна, система очищення питної води, вбудована шафа-гардероб, мебльована кухня, охоронна сигналізація, кондиціонер тощо.

Площа: 112 м².

Поверх: 5 поверх з 7.

Кількість кімнат: 3.

Вартість: 240 000 $ (8 988 763 гривні).

Мікрорайон Центр (вул. Валова)

До уваги покупців пропонують дворівневу квартиру в історичному центрі міста. Має позначку «Ексклюзив». В ній новий дизайнерський ремонт, виконаний з дорогих матеріалів, авторські ковані сходи, які ведуть на другий поверх. Квартира має індивідуальне газове опалення, двоконтурний котел, енергоефективні металопластикові вікна, стіни з цегли. Продається з усіма меблями та технікою. Всередині є три балкони і лоджія. На першому поверсі прихожа, вітальня, столова, кухня-студія, санвузол і сходи. На другому – дві окремі кімнати, гардеробна і простора ванна кімната. В оселі наявні пральна машина, посудомийка, джакузі, кухонний куток, система очищення питної води,  барна стійка, охоронна та пожежна сигналізація, кондиціонер. Ліфт відсутній. В оголошенні вказана вартість комунальних послуг взимку та влітку.  

Площа: 185 м² (житлова – 110 м², кухня – 25 м²).

Поверх: 3 поверх з 3.

Кількість кімнат: 3.

Вартість: 250 000 $ (9 363 295 гривень).

Скільки коштує купити квартиру в Тернополі?

За коментарем ми звернулись до Любові Мойсюк, заступниці голови Тернопільського регіонального відділення асоціації фахівців з нерухомості України. Вона розповіла нам, що сьогодні в середньому купівля квартири в новобудові обійдеться вам у 530-1000 доларів/м². Найдешевше вторинне житло вартує 70-80 доларів/м². Найдорожче коштує 500-600 доларів/м². Ціни на оселю в новобудові з ремонтом найбільші, коливаються в межах 900-1200 доларів/м².

– На даний момент найдешевші квартири малосімейного типу, ті, які розміщені в гуртожитках чи будинках 1960-1980 років забудови. Вартість житла залежить від району і стану будівлі. Найдешевше продаються квартири у приміській зоні та на околицях Тернополя. Дешеві квартири характерні маленькими розмірами, старим ремонтом чи його відсутністю, поганою сантехнікою тощо. Загалом, від початку повномасштабного російського вторгнення попит на купівлю житла значно впав. А ціни натомість зросли на 15-17 відсотків, – зауважила пані Любов.

Читайте також: Житло за 9 тисяч доларів – реально. ТОП-10 найдешевших квартир у Тернополі: ми порівняли ціни

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • myvova83

    Ціни звичайно дивують, але власник може ставити будь яку ціну, це його справа.
  • Larisa Oleksiivna

    З глузду з'їхали
  • Igor DIM

    Я за 250.000 купив будинок в Лондоні 5 зона, так, так а про Іспанію навіть мови не веду куда там ви в Тернополі.
  • Людмила Корчевська

    В кого які пріоритети в житті

keyboard_arrow_up