Запросили 55 осіб, з них тепер 37 хворих: ювілей у Баворові став причиною спалаху COVID-19

Запросили 55 осіб, з них тепер 37 хворих: ювілей у Баворові став причиною спалаху COVID-19
  • Про два спалахи захворювань на COVID-19 під час брифінгу 10 червня повідомив керівник міського відділу охорони здоров'я Василь Даньчак. Одне вогнище відоме раніше – станція швидкої допомоги, що на Рєпіна.
  •  Другим джерелом спалаху стало святкування ювілею, де була присутня велика кількість людей.
  • Люди збиралися в їдальні, що в селі Баворів Великогаївської громади.

У пресслужбі міської ради Тернополя повідомили, що деталей про цей випадок не знають.

У міському відділі охорони здоров'я небагатослівні, хоча дещо дізнатися вдалося. 

– Наскільки мені відомо, подія відбувалася в Тернопільському районі. Серед запрошених було багато жителів Тернополя, – розповіла заступник начальника міського управління охорони здоров'я Ольга Ярмоленко. – Загалом на святкування запросили 55 осіб.

Відео дня

Під час брифінгу Василь Даньчак додав, що вже вживають всіх запобіжних заходів щодо спалаху COVID-19 та встановлюють коло контактних осіб.

– З 55 запрошених осіб COVID-19 лабораторно підтверджений у 37 з них, – каже заступник керівника обласного лабораторного центру Володимир Паничев. – Святкування відбулося 30 травня у їдальні.

Нагадаємо, підтверджений ще один випадок захворювання на  COVID-19 у методистки дитячого садочку №12. Уже з 10 червня заклад тимчасово призупинив свою роботу. Понад 60 відсотків працівників визнали контактними особами.

Під час карантину в Україні заборонені масові заходи, у яких кількість учасників перевищує 10 осіб. Водночас залишається вимога одягати респіратор або захисну маску у громадських будівлях та громадському транспорті.

Аби вберегти себе від коронавірусу, МОЗ рекомендує дотримуватися простих правил:

1) дотримуйтесь правил загальної гігієни, а саме часто і ретельно мийте руки з милом чи оброблюйте їх антисептичними засобами;

2) регулярно провітрюйте приміщення, робіть вологе прибирання;

3) спостерігайте за станом власного здоров’я, щоденно вимірюйте температуру тіла;

4) уникайте незахищеного контакту з тваринами та дезінфікуйте руки після такого контакту.

5) тримайте дистанцію між людьми півтора-два метри.

6) уникайте місць великого скупчення людей.

Як ви гадаєте, чи стало послаблення карантину причиною збільшення захворювань на COVID-19 у Тернополі? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (99)
  • Надія Сисак

    Наші люди не розуміють, що таке послаблення карантину, а що таке відміна. Ось маємо результат. Але в усьому винні, ті що так швидко взялися за послаблення, адже в Україні піку ще не було досягнено. А ми українці ще несвідомо мислимо. Маємо, що маємо.
  • Ольга Козачук

    В цих людей немає ні мозку ні віри.а зараз нехай. Не біжать в лікарню а лічаться вдома довгойоби.ідіоти .наче не назвеш
  • Славік

    Власника бару просто ростріляти щоб інші боялися
  • S l a v i k

    Жителі Села Баворів підпаліть то кафе щоб повністю згоріло
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up