Добровільно подавав декларації під час війни. Які доходи у ректора технічного університету?

Добровільно подавав декларації під час війни. Які доходи у ректора технічного університету?
  • Ректор технічного університету Микола Митник за власним бажанням декларував свої доходи й заробітки під час воєнного стану, навіть коли це не було обов’язковою вимогою до службовців.
  • Він з дружиною мав будинок у Петрикові, квартиру в Тернополі, авто і навіть акції. Розповідаємо, що ще побачили у його деклараціях!

Журналісти «20 хвилин» у серії матеріалів аналізують статки і майно нардепів, керівництва міста Тернополя і Тернопільської області загалом, поліції та прокуратури, інших установ. Серед іншого – моніторимо декларації ректорів тернопільських вишів. 

На черзі – очільник Тернопільського технічного університету Микола Митник.

На інфографіці дивіться зведені дані про нього, а у тексті читайте про все детальніше!

Відео дня

Подав декларації добровільно 

З 2011 по 2021 роки Микола Митник займав посаду першого проректора в технічному університеті. Чоловік ще 10 січня 2022 року оприлюднив декларацію про доходи і майно за 2021 рік.

Згодом пан Митник вирішив взяти участь у виборах ректора вишу. Тому 11 січня 2022 року заповнив ще одну декларацію – кандидата на посаду. Журналістка «20 хвилин» перевірила, що у ній дані такі ж, як і в декларації за 2021 рік. І це логічно, бо документи подавались за однаковий звітний період.

Фото Миколи Митника з Фейсбук-сторінки ТНТУ

Під час другого туру виборів у червні 2022-го, за Миколу Митника проголосувала більшість виборців – 55.7%. Тому саме він очолив ТНТУ, замінивши на посаді попереднього керівника Петра Яснія. Другу декларацію, яку аналізуємо у цьому матеріалі, пан Митник подав вже як ректор 9 березня 2023 року. Додамо, що на той момент декларування не було обов’язковим, тож чоловік зробив це добровільно.

Довідка. За даними Міністерства юстиції України, посадові особи мали щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно і доходи за минулий рік. Тобто декларацію за 2021 рік можна було подати до 1 квітня 2022 року.

Однак, 24 лютого почалося повномасштабне російське вторгнення. Після введення в країні воєнного стану Національне агентство з питань запобігання корупції обмежило доступ до публічної частини реєстру декларацій, щоб максимально захистити особисті дані службовців. А у березні 2022 року Верховна рада ухвалила закон, яким «заморозила» обов'язкове декларування на час війни. Подавати декларації службовці могли добровільно, але це не було обов’язковою вимогою. 

Фото Миколи Митника з Фейсбук-сторінки ТНТУ

Які доходи мала родина Митників?

Як перший проректор, Микола Митник у 2021 році отримав 657 553 грн заробітної плати.

Вже на посаді ректора у 2022 році його дохід суттєво не змінився. Пан Митник задекларував 644 633 грн зарплати і нагородний знак на суму 120 грн, отриманий від міського голови Тернополя.

У декларації Микола Митник вніс і заробітки дружини Наталії. Нагадаємо, жінка передчасно померла у вересні 2023 року. Наталія Митник працювала провідним фахівцем Центру інформаційних технологій у технічному університеті й за свою роботу у 2021 році отримала 75 495 гривень зарплати. Ще одне її джерело доходу – проценти від акціонерного товариства «Ідея Банк» у розмірі 538 грн.

За 2022 рік пані Митник виплатили 83 025 гривень заробітної плати від університету. І також вона мала 561 грн процентів від банку. Інших джерел доходу подружжя в деклараціях освітянина немає.

Грошові активи і цінні папери

У декларації за 2021 і 2022 роки Микола Митник вніс й грошові активи. У його безпосередній власності у 2021 році було 82 952 гривень, які зберігались на банківському рахунку, а також ще 130 000 гривень готівкою. 

У 2022 році суми змінились, і ректор технічного університету володів 90 521 гривень в банку і 150 000 гривень готівкою. Жодних заощаджень у валюті не задекларував.

В обидва роки Микола Митник і його дружина Наталія мали цінні папери. Подружжя з 20 листопада 1997 року володіло акціями відкритого акціонерного товариства «Тернопільагроспецмонтаж». З 5 січня 2015 року компанія призупинила діяльність, бо збанкрутувала.

Тим не менш, і в 2021, і в 2022 році Микола і Наталія Митники кожен зберігали по 2548 документів-акцій як її емітенти (Довідка. Емітенти – це особи, які від свого імені розміщують цінні папери і зобов’язуються виконувати обов'язки, що випливають з умов їх випуску – прим. авт.).

Номінальна вартість одного цінного папера, як йдеться у деклараціях, – 0,25 грн. Отже, як Микола Митник, так і його дружина Наталія, були власниками цінних паперів на суму 637 грн (кожен).

За даними YouControl, компанія «Тернопільагроспецмонтаж» (відповідно до запису в Єдиному держреєстрі юридичних осіб – прим. авт.), існувала у Львові і займалася «будівництвом трубопроводів, ліній зв’язку та енергопостачання», «будівництвом будівель», «газопровідними роботами», «оптовою торгівлею залізними виробами, водопровідним і опалювальним устаткуванням». Засновником компанії вказане Регіональне відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області з часткою 100% і статутним капіталом в 6 595 000 грн. 

У базі даних SMIDA «20 хвилин» знайшли інформацію про те, що ВАТ «Тернопільагроспецмонтаж» зареєстрували 26 травня 1997 року рішенням виконкому Тернопільської міської ради народних депутатів. В. о. голови правління вказаний Дундій Василь Сергійович. За даними Vkursi Pro, він був попереднім керівником львівського ТЗОВ «Трек» (надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна), тернопільського ПП «АНТЕЙ-ПЛЮС» (виробництво інших дерев'яних будівельних конструкцій і столярних виробів), тернопільського ПП «АКВА 2010» (збирання, очищення та розподілення води; перебуває у стані припинення). Наразі чоловік очолює публічне акціонерне товариство «Тернопільське шляхово-будівельне управління №24», яке зареєстроване у місті Миколаїв на Львівщині. 

Натомість остання річна інформація про «Тернопільагроспецмонтаж», яку ми знайшли на платформі SMIDA, датована 2009 роком. У ній йдеться про те, що всі 100% акцій належали Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Тернопільській області.

Водночас у розділі «Опис бізнесу» знаходимо наступні дані: «Кiлькiсть акцій – 26 380 000 штук. Номінальна вартість акцій – 0,25 грн. Всі акції – прості іменні. Кількість акцiонерiв: юридичні особи – 4, володіють 72,42% акцій; фізичні особи – 764 особи, володіють 27,58% акцій». У складі ВАТ «Тернопільагроспецмонтаж» було сім дочірніх підприємств: 

Фото Миколи Митника з Фейсбук-сторінки ТНТУ

Дружина мала будинок і квартиру

Відповідно до документів, у власності Наталії Митник з 2006 року була квартира у Тернополі, площею 55,2 м2. 

Також дружина була власницею житлового будинку з різними надвірними будівлями і спорудами: хлівом, підвалом, гаражем, криницею і огорожею. Він розташований у Петрикові. Площа садиби – 171,7 м2. Жінка володіла нею з 2006 року. Задекларована вартість будинку – 51 631 гривень.

Також на дружину ректора Наталію з 2006 року зареєстровані дві земельні ділянки у селі Петриків: одна площею 1110 метрів квадратних і вартістю 5168 гривень, інша – 1400 м2, оцінена в 6519 гривень.

Микола Митник має у своїй власності легковий автомобіль KIA Cerato EX 2007 року випуску. Авто він придбав ще у лютому 2008 року. Задекларована вартість цієї машини – 104 480 грн.

Декларації Миколи Митника можна переглянути за лінками: 2021 та 2022 роки.

У наступному матеріалі «20 хвилин» розкажуть про доходи та майно, яке за 2021-2022 роки задекларував ректор Тернопільського національного медичного університету Михайло Корда.

 

Читайте також:

Голосували у підвалах. Новий ректор ТНТУ Микола Митник: хто він і що обіцяє зробити?

Мільйонна зарплата і нерухомість, записана на родичів: що ще в декларації ректора педуніверситету

Квартира, гараж, земля і «Мерседес»: яку зарплату та майно задекларувала ректорка ЗУНУ?

Сергій Надал заробляє менше, ніж дружина. Що задекларував мер Тернополя?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Галина Федорій

    Мене статки зокрема його не стільки цікавлять,скільки наука!Всі захисти кандидатських і докторських дисертацій вартують немалих грошей!!Все робиться по договорняках!А рівень знаю і наукових розробок плачевний!!!Великі гроші крутяться не у наукових розробках,а у кишенях...А М.Митник ректором зовсім чуть-чуть....
  • VITALII WNDS

    Виходить, що у  пана Митника МІСЯЧНА зп МЕНША ніж в... ОХОРОННИКА!?? Якщо так, то чому охоронці з ТНТУ не декларують свої доходи? А начальник охорони?? А гол.бух,заступник/и того ректора??????????????



    А що робиться у "совбезі" (Лисенка, 8) ??Ви цікавились чи всі, хто записався на безоплатну обіди отримуюють ці обіди реально??  Там також СХЕМИ!
  • Жанна Волкова

    Ректора всех наших вузов багачи можна только догадываться, что они имеют
  • Andriy Bobyk

    Ок.. файно, але
    Питання??
    Хтось повірив ??
    :)

    Лидия Олексюк reply Andriy Bobyk

    Andriy Bobyk А кому це потрібно...

keyboard_arrow_up