Абрикоси з Іспанії по 70 гривень за кілограм: скільки коштують фрукти та ягоди на ринку

Абрикоси з Іспанії по 70 гривень за кілограм: скільки коштують фрукти та ягоди на ринку
  • У Тернополі на ринку можна придбати зелень, ранні овочі, фрукти та ягоди. Ціни на них високі, але охочих поласувати полуницею чи персиком вистачає.
  • Які ціни на продукцію, чи безпечна вона для вживання, дізнавалися журналісти «20 хвилин».

На ринку вже можна придбати черешню, абрикоси, персики, ще є полуниця. Кілограм останньої коштує від 23 до 30 гривень. Саме на цю ягоду зараз найбільший попит, розповідають продавці. Полуницю в Тернопіль привозять переважно з Почаєва. Черешня поки-що значно дорожча – від 60 до 80 гривень. Її везуть з Мелітополя. А от персики і абрикоси - з Іспанії. Кілограм персиків в середньому можна купити за 80 гривень, а абрикос – за 70 гривень.

Найдешевші з фруктів поки що яблука – від 7 до 20 гривень за кілограм, у залежності від сорту.  

Як розповідають продавці, через кілька тижнів ціна на абрикоси та персики знизиться, бо з’являються українські фрукти. Це ж стосується і овочів: огірків, томатів, кабачків та інших. Коли настає сезон – ціни падають в 3 – 4 рази.

Відео дня

Помідори нині коштують – 30 - 40 гривень. У Тернопіль їх привозять із Бучацького району.  

Хоча ціни «кусаються», чимало людей не відмовляють собі у фруктах та овочах.

- Ми вже кілька тижнів купуємо помідори та огірки, бо хочеться свіжого, – каже тернополянка Ольга. – Учора купувала черешню, але дуже дорого. Будемо чекати домашню.

Купуючи овочі та фрукти на ринку, про безпеку перейматися не варто, кажуть продавці. Вони запевняють, що реалізація такого товару дозволена лише за наявністю висновків ветеринарно-санітарної експертизи. Документи, у яких вказаний її результат, повинні мати при собі  всі продавці. Але потрібно бути обережним при купівлі овочів та фруктів на стихійних ринках, зауважують вони. Зазвичай, там продавці не мають ніяких документів, що свідчать про якість продукції.

- Ми особисто не перевіряємо фрукти та овочі, - каже продавець на ринку пані Надія. – Цим займаються на складах. Ми просто отримуємо кожного ранку товар з відповідними документами, тому боятися немає чого. Люди зазвичай не запитують довідки, але продавці повинні їх мати. Якщо покупці сумніваються в якості – на ринку є лабораторія, де перевіряють товар на вміст нітратів, але в суботу та неділю там вихідний.

Ранні овочі та ягоди можуть мати більший вміст нітратів. Тому краще перевіряти документи у продавців. Вони зобов’язані їх надати за вимогою покупця.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Ціни на українські фрукти сильно не будуть відрізнятися від імпортових оскільки погода все зробила ,що тепер відсутні у людей черешня вишня ,груші ,яблука . Що хотіти йшли дощі ,дерева цвіли ,але їх не було кому запилювати

    Валера Матів reply Анонім

    не погода а люди!самі накликали... Буде літо унікальне)))
  • ната

    ціни це ще одне а друг те що на оцій точці на кілограму 300 грм намахають не можуть вже понажиратися друзі перевіряйте у них вагу

    Валера Матів reply ната

    гантелю з собою носити?)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up