Простий рецепт домашньої кабачкової ікри на зиму. Підійде як додаток до гарнірів, або ж, як мастика на хліб.
Інгредієнти:
2 кг кабачків;
0,5 кг моркви;
0,5 кг болгарського перцю;
3-4 цибулини
2 зубка часника;
2 ст. ложки томатної пасти;
1 ст. ложка цукру;
1 склянка олії;
2 ст. ложки 9%-го оцту;
1 ч. ложка чорного меленого перцю;
1-2 ст. ложки солі.
Спосіб приготування:
1. Помийте всі овочі та наріжте на невликі шматки. Моркву, кабачки і перець пропустіть через м'ясорубку.
2.В каструлі спасеруйте подрібнену цибулю. Додайте до неї овочеву суміш і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Додате олію і варіть на повільному вогні приблизно 1 годину. Не забувайте помішувати.
3. Тепер додайте сіль, перець,цукор, томат та подрібнений часник. І продовжуйте варити ще 15-20 хв.
4. Потім бов’язково налийте оцет, перемішайте. Ікра готова до споживання.
Якщо ж ви робите заготовку на зиму, тоді наповніть ікрою стерилізовані банки і закатайте. Переверніть банки догори дном, накрийте рушником або ковдрою і залиште до повного охолодження.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 11 від 13 березня 2024
Читати номер