- 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
- Ніжне куряче м’ясо під сирним соусом, яке подають із пікантною на смак картопелькою, дуже популярне у гостей Private Club Лисий, що на вул. Січових стрільців.
— Разом із фаршированою шпинатом і сирами курятиною ми подаємо „брутальну” картоплю і сирний соус, — розповідає шеф-кухар Іван Валовий. — Брутальна, бо вона з гострими спеціями і часничком. А м’ясо дуже соковите і смачне завдяки тому, що воно начинене сирами, які тануть при його готуванні, та ще й обгорнене у свинячу жирову сітку. Вона ще більше посилює соковитість курячого м’яса, яке є доволі сухим.
У меню клубу, за словами шеф-кухаря, є чимало смачних „родзинок”. Одна із них — „Сет від лисого господаря”. До слова, у меню є ще один смаколик „від лисого” — „Улюблений десерт лисого”.
— „Сет від лисого господаря” — це набір із двох видів ковбасок, квашених овочів та картоплі фрі і соусу, — каже пан Іван. — Вага страви — 1 кг, ціна — 290 грн. Це смаколик на велику компанію. Заслуговує на увагу і телятина „Шатобріан” зі смородиновим соусом. Просмажування м’яса — medium, тобто всередині телятина рожевого кольору. А які смачні креветки у білому вині! А ще — шашличок «Бринза у беконі» і шашличок «Телятина у беконі».
З перших страв у клубі дуже популярний «Черепаховий телячий суп», «Рибна юшка з перчинкою», «Крем-суп з білими грибами».
— Черепаховий, — бо готується дуже довго, але з’їдають дуже швидко, бо смачний, — пояснює чоловік. — Рибна юшка — це коктейль із морепродуктів плюс філе білої риби.
У закладі можна посмакувати копченим сиром власного приготування, а також скумбрією і свинячими вушками з грилю. Серед холодних закусок популярний паштет із карамелізованими яблуками на грінках. З десертів — шоколадне фондю з фруктами.
— Куряче філе, перед тим, як начинити, треба трішки відбити, — розповідає пан Іван. — А тоді розкрити, як книжку і викласти начинку — вимішаний із сирами шпинат.
«Брутальну» картоплю треба обсмажувати на добре нагрітій сковороді, додає шеф-кухар.
— Коли картопля підрум’яниться, додаємо дрібненько нарізаний часник, вимішуємо, солимо і перчимо, — зазначає він.
Готове м’ясо пан Іван поливає сирним соусом, але більшу його частину переливає у соусницю.
За мить уже куштую сербський смаколик. І залишаюся приємно здивованою — замість пісного курячого м’яса я отримала дуже смачну і соковиту страву. Тож сміливо раджу її всім! До речі, у меню вона називається «Курка фарширована брутал».
Скільки чого треба:
160 г курячого філе, 180 г картоплі, 30 г шпинату, по 20 г сиру дорблю, російського і гауда, 30 мл вершків 18%, 1 зубчик часнику, 10 г спецій, помідор і паростки соняшника для декору, 40 г свинячої жирової сітки.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Tania Laparashvili