Готуємо домашню пастилу зі слив

Готуємо домашню пастилу зі слив
Депозитфото

Пастила — смаколик, який завжди має бути під рукою. Цими солодощами можна перекусити в дорозі, на роботі чи в школі та просто ласувати вдома. Пастила зі слив — кисло-солодкий смаколик, який вартий витраченого на нього часу.

Приготувати пастилу зі слив можна як в електросушарці, так і в духовці. Можна, звичайно, природнім шляхом, але це дуже довго. Як приготувати пастилу зі слив, розповідає shuba.life.

Інгредієнти:

  • Слива — 1 кг
  • Цукор — 100 г
  • Цукор ванільний — за смаком
  • Кориця мелена — за смаком

Крок 1/7

Відео дня

Сливи ретельно помийте, розріжте навпіл й видаліть кісточки. Покладіть все в каструлю і засипте цукром й поставте на середній вогонь.

Крок 2/7

Проваріть після закипання близько 15 хвилин, щоб сливи пустили сік та стали м’якими.

Крок 3/7

Зніміть з вогню та зробіть пюре занурювальним блендером або звичайним блендером.

Крок 4/7

Поверніть каструлю з пюре на вогонь та варіть на повільному вогні ще 10-15 хвилин, не забуваючи перемішувати.

Крок 5/7

Якщо ви будете сушити в духовці, то застеліть деко пергаментом та змастіть олією. Вилийте сливове пюре і розрівняйте так, щоб товщина була не більше 5-7 мм.

Крок 6/7

Сушіть у розігрітій до 100°С духовці близько 4-6 годин з привідкритими дверцятами. Готова пастила при натисканні має пружинити, а якщо вона липне, то треба підсушити ще.

Крок 7/7

Дістаньте, зніміть папір, наріжте на смужки і згорніть рулетиками. Зберігайте пастилу у герметично закритій банці.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин повідомляли, як приготувати чізкейки з ягодами: класичні рецепти і без випічки.

 

Читайте також:

Як приготувати смачні крильця барбекю у мангалі чи духовці

Як закрити смачні кабачки на зиму — незвичайні рецепти

Мариновані кабачки від отця Філюка: перевірений рецепт

Готуємо чізкейки з ягодами: класичні рецепти і без випічки

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач41
    Я угорку мариную.

keyboard_arrow_up