Готуємо домашню пастилу зі слив

Пастила — смаколик, який завжди має бути під рукою. Цими солодощами можна перекусити в дорозі, на роботі чи в школі та просто ласувати вдома. Пастила зі слив — кисло-солодкий смаколик, який вартий витраченого на нього часу.
Приготувати пастилу зі слив можна як в електросушарці, так і в духовці. Можна, звичайно, природнім шляхом, але це дуже довго. Як приготувати пастилу зі слив, розповідає shuba.life.
Інгредієнти:
- Слива — 1 кг
- Цукор — 100 г
- Цукор ванільний — за смаком
- Кориця мелена — за смаком
Крок 1/7
Сливи ретельно помийте, розріжте навпіл й видаліть кісточки. Покладіть все в каструлю і засипте цукром й поставте на середній вогонь.
Крок 2/7
Проваріть після закипання близько 15 хвилин, щоб сливи пустили сік та стали м’якими.
Крок 3/7
Зніміть з вогню та зробіть пюре занурювальним блендером або звичайним блендером.
Крок 4/7
Поверніть каструлю з пюре на вогонь та варіть на повільному вогні ще 10-15 хвилин, не забуваючи перемішувати.
Крок 5/7
Якщо ви будете сушити в духовці, то застеліть деко пергаментом та змастіть олією. Вилийте сливове пюре і розрівняйте так, щоб товщина була не більше 5-7 мм.
Крок 6/7
Сушіть у розігрітій до 100°С духовці близько 4-6 годин з привідкритими дверцятами. Готова пастила при натисканні має пружинити, а якщо вона липне, то треба підсушити ще.
Крок 7/7
Дістаньте, зніміть папір, наріжте на смужки і згорніть рулетиками. Зберігайте пастилу у герметично закритій банці.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин повідомляли, як приготувати чізкейки з ягодами: класичні рецепти і без випічки.
Читайте також:
Як приготувати смачні крильця барбекю у мангалі чи духовці
Як закрити смачні кабачки на зиму — незвичайні рецепти
Мариновані кабачки від отця Філюка: перевірений рецепт
Готуємо чізкейки з ягодами: класичні рецепти і без випічки
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
-
Читач41Я угорку мариную.