Як приготувати смачні крильця барбекю у мангалі чи духовці

Як приготувати смачні крильця барбекю у мангалі чи духовці
Депозитфото

Коли робите крильця барбекю — маринад є найголовнішим. Саме він відрізняє цю страву від будь-якої іншої. Розповідаємо, як зробити крильця барбекю вдома чи на дачі.

З приходом тепла і літа українці починають активно проводити час на природі. Приготування їжі просто неба — це особливе задоволення. Як зробити курячі крильця барбекю на мангалі або в духовці, якщо погода зіпсувалася, радить УНІАН рецепти.

Як приготувати на мангалі крильця барбекю 

Коли робите крильця барбекю — маринад є найголовнішим. Саме він відрізняє цю страву від будь-якої іншої. Для приготування беремо:

  • 25 курячих крил;
  • п'ять столових ложок соусу барбекю;
  • десять столових ложок соєвого соусу;
  • п'ять чайних ложок меленої паприки;
  • дві ложки аджики;
  • дві чайні ложки сухої аджики;
  • п'ять зубчиків часнику;
  • дві чайні ложки чорного меленого перцю;
  • кунжут і петрушку.

Птицю потрібно помити, обсушити паперовими рушниками і перекласти в глибоку миску. Вливаємо туди соєвий і барбекю соуси, всипаємо аджику і подрібнений часник. Додаємо решту спецій і ретельно перемішуємо. Залишаємо крильця маринуватися близько години. За цей час розпалюємо багаття і готуємося до приготування на мангалі.

Відео дня

Викладаємо птицю на решітку і готуємо. Не забувайте постійно перевертати, щоб крила рівномірно підрум'янилися і приготувалися. Далі викладаємо на тарілку і прикрашаємо кунжутом і подрібненою петрушкою.

Хрусткі крильця барбекю в духовці

Цей рецепт стане в пригоді, коли замість мангала вирішили обрати духовку. Курятина виходить такою ж смачною й ароматною, як якби її готували на вогні. Для приготування беремо:

  • три столові ложки томатної пасти;
  • 70 мілілітрів соєвого соусу;
  • столову ложку лимонного соку;
  • одну чайну ложку цукру;
  • одну чайну ложку сухого часнику;
  • одну чайну ложку сушеного базиліка;
  • трохи меленого перцю.

Готуємо крильця, як і в першому рецепті. Змішуємо всі спеції для приготування маринаду і розподіляємо його по шматочках курятини. Найкраще залишити маринуватися на ніч або хоча б п'ять годин. Але якщо ситуація екстрена, то достатньо й години. Що довше крила будуть у маринаді, то смачнішими та соковитішими вони вийдуть.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати популярну вуличну їжу з ТікТок — корн-доги.

 

Читайте також:

Готуємо корн–доги з соусом

Отець Філюк готує равликів, яких назбирав на власному подвір'ї: рецепт

Готуємо оригінальні голубці від учасника «МастерШеф» Віталія Барилка

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up