Готуємо гарбузовий суп

Готуємо гарбузовий суп
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Апетитні супи з гарбуза, грибів та овочів дуже популярні у кафе здорового харчування «Трава», що на вул. Руській.
  • Особливо гарбузовий суп, який подають до столу, посипавши гарбузовим насінням. 

— Крім цього супу, ми готуємо грибний із крутонами, овочевий з куркою та шпинатний із пармезаном, — розповідає кухар Тетяна Гуменюк. —  Усі коштують 29 грн за порцію вагою 300 мл, крім шпинатного. Він дорожчий — 35 грн. 


Всі супи, за словами співрозмовниці, можна брати із собою. Для цього є спеціальний одноразовий посуд. Крім того, у кафе працює доставка страв і напоїв. 
— Також у нас є постійно діюча акція — обід у «Траві» за 39 гривень з 12-ти до 15-ти у будні, — каже Тетяна. — У цю суму входить половинка сендвіча і суп на вибір. 
Останнім часом у меню кафе з’явилося кілька новинок. Це салат «Пармезан» — з листя салату, м’яса печеної курки, свіжих огірка і помідора, вареного яйця, житніх сухариків і пармезана, заправленого фірмовим соусом. А також бельгійські вафлі із вівсяного борошна, без крохмалю і транжирів. Вафлі подають із печеним яблуком і медом. 
— Хто хоче добре наїстися, може замовити теплий салат «Італійська трава», — розповідає кухар. — До нього входить паста, моцарела, помідор, огірок, рукола, арахіс і соус «песто». Салат дуже ситний і смачний.
Крім цього смаколика, у меню ще є рибний салат «туна» з тунцем, «Шпинат», «Ситна трава» — з рисом. Куркою, грибами та овочами, «Імбир». Вартість салатів — від 43 до 47 грн. 


— У любителів сендвічів є багатий вибір — чотири м’ясні і три вегетаріанські сендвічі, — додає Тетяна. — М’ясні — із курочкою-гриль, шинкою, салямі та індичкою. Вегетаріанські — овочевий, із сиром тофу і фірмовий з тунцем. Вартість сендвічів — від 39 до 55 грн. 
А ще, як я дізналася, у кафе готують дуже смачні смузі — солодкі густі напої зі змішаних у блендері або міксері ягід, фруктів або овочів з додаванням соку. Новинкою серед них є кавове смузі — з кави, молока, шоколаду і банана. Воно й найдорожче — 33 грн. Решта — овочево-фруктові — по 27 грн.  

Відео дня

Скільки чого треба:
На 5 порцій: 1 кг м’якоті гарбуза, 125 г червоного болгарського перцю, 200 г ріпчастої цибулі, 200 мл 10% вершків, 0,5 л води, 5 г гарбузового насіння, сіль, перець до смаку. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up