Готуємо гарбузовий суп

Готуємо гарбузовий суп
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Апетитні супи з гарбуза, грибів та овочів дуже популярні у кафе здорового харчування «Трава», що на вул. Руській.
  • Особливо гарбузовий суп, який подають до столу, посипавши гарбузовим насінням. 

— Крім цього супу, ми готуємо грибний із крутонами, овочевий з куркою та шпинатний із пармезаном, — розповідає кухар Тетяна Гуменюк. —  Усі коштують 29 грн за порцію вагою 300 мл, крім шпинатного. Він дорожчий — 35 грн. 


Всі супи, за словами співрозмовниці, можна брати із собою. Для цього є спеціальний одноразовий посуд. Крім того, у кафе працює доставка страв і напоїв. 
— Також у нас є постійно діюча акція — обід у «Траві» за 39 гривень з 12-ти до 15-ти у будні, — каже Тетяна. — У цю суму входить половинка сендвіча і суп на вибір. 
Останнім часом у меню кафе з’явилося кілька новинок. Це салат «Пармезан» — з листя салату, м’яса печеної курки, свіжих огірка і помідора, вареного яйця, житніх сухариків і пармезана, заправленого фірмовим соусом. А також бельгійські вафлі із вівсяного борошна, без крохмалю і транжирів. Вафлі подають із печеним яблуком і медом. 
— Хто хоче добре наїстися, може замовити теплий салат «Італійська трава», — розповідає кухар. — До нього входить паста, моцарела, помідор, огірок, рукола, арахіс і соус «песто». Салат дуже ситний і смачний.
Крім цього смаколика, у меню ще є рибний салат «туна» з тунцем, «Шпинат», «Ситна трава» — з рисом. Куркою, грибами та овочами, «Імбир». Вартість салатів — від 43 до 47 грн. 


— У любителів сендвічів є багатий вибір — чотири м’ясні і три вегетаріанські сендвічі, — додає Тетяна. — М’ясні — із курочкою-гриль, шинкою, салямі та індичкою. Вегетаріанські — овочевий, із сиром тофу і фірмовий з тунцем. Вартість сендвічів — від 39 до 55 грн. 
А ще, як я дізналася, у кафе готують дуже смачні смузі — солодкі густі напої зі змішаних у блендері або міксері ягід, фруктів або овочів з додаванням соку. Новинкою серед них є кавове смузі — з кави, молока, шоколаду і банана. Воно й найдорожче — 33 грн. Решта — овочево-фруктові — по 27 грн.  

Скільки чого треба:
На 5 порцій: 1 кг м’якоті гарбуза, 125 г червоного болгарського перцю, 200 г ріпчастої цибулі, 200 мл 10% вершків, 0,5 л води, 5 г гарбузового насіння, сіль, перець до смаку. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:30 Мільярдне дерево висадили на Кременеччині в межах програми озеленення 18:00 Наживаються на біді: шахраї можуть збирати кошти від імені потерпілих від атак у Тернополі 17:10 На Тератральному майдані цьогоріч не буде новорічної ялинки в честь трагедії 19 листопада 17:02 Нардеп Федієнко підтвердив, що публікував відео з виставки, де фігурував «Оріон». Але своєї вини не бачить Від читача 16:09 Концерт Марії Бурмаки "Різдвяні пісні та історії" 16:00 Відійшов у вічність колишній директор Тернопільського обласного художнього музею Ігор Дуда 15:00 Тернопільська школа №19 просить підтримати постраждалих працівників молитвою та коштами 13:50 Хто в Тернополі залишається в статусі безвісти зниклих після російського удару 13:22 Ворог вдарив ракетами по будинках, щоб служби не могли загасити вогонь на підприємстві: ОВА 13:00 Ракета забрала життя мами двох діток майстрині-перукарки з Тернополя Олени Унольт 11:48 Вулиця 15 Квітня в задимленні: спалахнув автомобіль 11:10 На місці удару в Тернополі виявили фрагменти тіл, щодо яких проводитимуть експертизу 10:30 Тернопільщина втратила захисників Тараса Парія, Анатолія Сергієнка і Назарія Тараса 09:30 Змінили підчергу графіку відключень світла для окремих будинків на Київській та Смакули 09:00 Світла людина, життя якої забрала ракета: загинула працівниця видавництва «Богдан» Ірина Чорненька 00:25 Пошуково-рятувальні роботи у Тернополі завершили: є інформація про 34-ох людей, які загинули play_circle_filled photo_camera 21:05 Працювали попри біль, холод та втому... Дякуємо людям, які проводили рятувальну операцію в Тернополі photo_camera 20:20 Виносили продукцію з палаючого цеху: виробники крем-меду показали підприємство після обстрілу 19:35 Не можуть повірити, що вони більше не з нами. Тернополяни прощаються з Оксаною Цяпало та Ігорем Неспляком photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up