Готуємо хачапурі з сиром і зеленню

Готуємо хачапурі з сиром і зеленню
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Хачапурі з сиром, м’ясом, квасолею, яйцем і зеленню — це неповний перелік смаколиків, які готують у „Хінкальні”.
  • Щоб скуштувати страви грузинської кухні, тепер не потрібно далеко їхати — досить зайти у затишне приміщення з кавказьким колоритом у самому центрі Тернополя. 

— Ми смачно нагодуємо всіх охочих нашими хачапурі, супом із курячої гомілки „Чіхіртма”, „Лобіо по-грузинськи”, куркою по-чкмерульськи, телятиною у помідоровому соусі „Чашушулі”, смаженою свинячою шиєю з овочами „Аджахурі”, стравами на мангалі, закусками, салатами, грузинськими варениками — хінкалі і, звичайно ж, десертами: гозінакі, пахлавою і пеламуші, — перелічує кухар Ірина Лихолат. 

Previous Next

Вона й береться готувати хачапурі з бринзою, вареним яйцем і зеленню кропу. Грузинською цей коржик називається „гурулі”.  

Відео дня

— Хачапурі — це традиційна грузинська страва з тіста із різними начинками, — каже дівчина. — Фактично це відкриті і закриті коржики різної форми, де, окрім домашнього сиру, начинкою слугують різні види м’яса, варені і сирі яйця, зелень, навіть квасоля. Зовні хачапурі нагадує півмісяць, човник або ватрушку. Бувають і закриті коржики з начинкою, наприклад, кубдарі.  

 

Спочатку Іра замішує тісто.
— Тісто місимо з борошна, яйця, цукру, сухих дріжджів з додаванням олії та коньяку, — розповідає вона. — Готове тісто має полежати у теплому місці щонайменше 40 хвилин, а краще годину. Коли воно почне киснути, перекладаємо його у холод. Коли треба пекти хачапурі, беремо шматок тіста, формуємо з нього кульку і обкачуємо у борошні. 

Наступний етап — розкачування паляниці і викладання начинки. Як тільки коржик набуває правильної овальної форми, Іра перекладає його на деко й у центрі викладає нарізане кубиками варене яйце, подрібнену бринзу і посічену зелень кропу. А тоді вправними швидкими рухами згортає паляницю навпіл і з’єднує краї, закручуючи їх по всьму периметру косичкою. Раз — і „півмісяць” з тіста уже готовий. 

— Найдешевші хачапурі — з сиром, — каже Іра, поки коржик печеться. — Найдорожчі — по-мегрельськи, бо порція подвійна. Найпопулярніші — по-аджарськи, з сиром і напісирим яєчним жовтком, та по-мегрельськи — суперсирним грузинським пирогом. 

У закладі можна замовити і хінкалі — грузинські вареники. Кожен важить аж 75 грамів, тож, за словами кухаря, кількома можна добре наїстися. 
— Хінкалі — дуже ситна страва. — додає Іра, — тому дівчата замовляють по п’ять-шість штук і наїдаються. Ну, а хлопці беруть більше — вісім-дев’ять, хто скільки подужає. 
  
Коли мені принесли зарум’янений коржик хачапурі у вигляді півмісяця, я не могла стримати захоплення. А скуштувавши, вирішила прийти у „Хінкальню” ще раз — адже тут є багато інших смачних грузинських страв.  

Скільки чого треба:
125 г дріжджового тіста, 75 г бринзи, 1 яйце, 3 г кропу, масло для змащування. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ВолодяУкраїна!!!

    Люблю смачно поїсти в нас колись біля старої піцерії лаваші продавали тепленькі смачненькі а зараз можна захачапурити з друзями в центрі :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 16:55 Біля Вишнівця сталася ДТП: надавали допомогу жінці 16:01 У Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов благодатний вогонь play_circle_filled 15:03 Як тернополяни освячували Великодні кошики: шукайте себе та знайомих на фото! photo_camera 14:03 Нажились на авто для ЗСУ: кременчанин втратив 280 тисяч гривень при покупці транспорту з-за кордону 13:02 Як рухаються справи з ремонтом моста в Теребовлі (ФОТО) photo_camera 12:03 Як прикрасили Тернопіль до Великодня: підбірка локацій для фото photo_camera 11:01 На Симоненка горів балкон у багатоповерхівці. Як вберегтись від пожежі під час свят 10:02 Легко, а кольори неймовірні: 7 натуральних барвників, якими можна розфарбувати яйця 09:02 Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up