Готуємо хачапурі з сиром і зеленню

Готуємо хачапурі з сиром і зеленню
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Хачапурі з сиром, м’ясом, квасолею, яйцем і зеленню — це неповний перелік смаколиків, які готують у „Хінкальні”.
  • Щоб скуштувати страви грузинської кухні, тепер не потрібно далеко їхати — досить зайти у затишне приміщення з кавказьким колоритом у самому центрі Тернополя. 

— Ми смачно нагодуємо всіх охочих нашими хачапурі, супом із курячої гомілки „Чіхіртма”, „Лобіо по-грузинськи”, куркою по-чкмерульськи, телятиною у помідоровому соусі „Чашушулі”, смаженою свинячою шиєю з овочами „Аджахурі”, стравами на мангалі, закусками, салатами, грузинськими варениками — хінкалі і, звичайно ж, десертами: гозінакі, пахлавою і пеламуші, — перелічує кухар Ірина Лихолат. 

Previous Next

Вона й береться готувати хачапурі з бринзою, вареним яйцем і зеленню кропу. Грузинською цей коржик називається „гурулі”.  

Відео дня

— Хачапурі — це традиційна грузинська страва з тіста із різними начинками, — каже дівчина. — Фактично це відкриті і закриті коржики різної форми, де, окрім домашнього сиру, начинкою слугують різні види м’яса, варені і сирі яйця, зелень, навіть квасоля. Зовні хачапурі нагадує півмісяць, човник або ватрушку. Бувають і закриті коржики з начинкою, наприклад, кубдарі.  

 

Спочатку Іра замішує тісто.
— Тісто місимо з борошна, яйця, цукру, сухих дріжджів з додаванням олії та коньяку, — розповідає вона. — Готове тісто має полежати у теплому місці щонайменше 40 хвилин, а краще годину. Коли воно почне киснути, перекладаємо його у холод. Коли треба пекти хачапурі, беремо шматок тіста, формуємо з нього кульку і обкачуємо у борошні. 

Наступний етап — розкачування паляниці і викладання начинки. Як тільки коржик набуває правильної овальної форми, Іра перекладає його на деко й у центрі викладає нарізане кубиками варене яйце, подрібнену бринзу і посічену зелень кропу. А тоді вправними швидкими рухами згортає паляницю навпіл і з’єднує краї, закручуючи їх по всьму периметру косичкою. Раз — і „півмісяць” з тіста уже готовий. 

— Найдешевші хачапурі — з сиром, — каже Іра, поки коржик печеться. — Найдорожчі — по-мегрельськи, бо порція подвійна. Найпопулярніші — по-аджарськи, з сиром і напісирим яєчним жовтком, та по-мегрельськи — суперсирним грузинським пирогом. 

У закладі можна замовити і хінкалі — грузинські вареники. Кожен важить аж 75 грамів, тож, за словами кухаря, кількома можна добре наїстися. 
— Хінкалі — дуже ситна страва. — додає Іра, — тому дівчата замовляють по п’ять-шість штук і наїдаються. Ну, а хлопці беруть більше — вісім-дев’ять, хто скільки подужає. 
  
Коли мені принесли зарум’янений коржик хачапурі у вигляді півмісяця, я не могла стримати захоплення. А скуштувавши, вирішила прийти у „Хінкальню” ще раз — адже тут є багато інших смачних грузинських страв.  

Скільки чого треба:
125 г дріжджового тіста, 75 г бринзи, 1 яйце, 3 г кропу, масло для змащування. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ВолодяУкраїна!!!

    Люблю смачно поїсти в нас колись біля старої піцерії лаваші продавали тепленькі смачненькі а зараз можна захачапурити з друзями в центрі :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Евакуює поранених та дасть відсіч ворогу: тернополянин розробив платформу для ЗСУ 20:00 Чи легко купити ліки вночі у Тернополі: ми дізналися, чи працюють цілодобові аптеки photo_camera 19:03 Як змінилась вулиця Качали у Тернополі за 8 років: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera 19:02 До 3 000 гривень за кубометр: де купувати дрова на Тернопільщині Від читача 15:41 Модне мистецтво: Візіонери стилю Ян Поль Готьє, Карина Койнаш і Ральф Лорен 18:03 На благодійному концерті у Тернополі збирали кошти на «очі для ЗСУ» photo_camera 17:10 У понеділок частина Тернополя буде без води 15:49 Мешканець Чорткова виборов призове місце на чемпіонаті світу 14:08 Золота осінь у Тернополі: як виглядає місто та де можна зробити гарні фото 13:18 З 1 жовтня водії авто повинні вмикати денні ходові вогні 12:09 Президент нагородив почесним званням вчительку зі Шумщини 11:07 Нехай Бог оберігає, а ми будемо підтримувати: тернополяни вітають захисників та захисниць зі святом 10:04 Прохолодніше і з дощем: як почнеться жовтень на Тернопільщині 09:10 Все місто завмерло: тернополяни долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання 09:00 Рецепти корисних страв з горіхами 08:01 1 жовтня: свято Покрови, козацтва та День захисників і захисниць
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up