Готуємо імбирне печиво на свята

Різдвяні свята наближаються, а з ними – бажання приготувати традиційні страви. Однією з таких є імбирне печиво, яке люблять і діти, і дорослі.
Завдяки меленому імбиру, кориці, какао та кунжуту печиво виходить дуже ароматним. Якщо у вас немає спеціальних фігурних форм, сміливо використовуйте склянку та зробіть печиво круглим, радить Смачно 24.
Смачне імбирне печиво до свят – покроковий рецепт
- Час: 3 години 40 хвилин
- Порцій: 16
Інгредієнти:
– 350 грамів борошна;
– 200 грамів цукру;
– 200 грамів розм'якшеного вершкового масла;
– 2 яйця;
– 1 чайна ложка кориці;
– 1 чайна ложка меленого імбиру;
– 1 чайна ложка какао-порошку;
– половина чайної ложки розпушувача;
– половина чайної ложки солі;
– 2 столові ложки насіння кунжуту;
– цукрова пудра до смаку.
Приготування:
- Для тіста змішайте у мисці 350 грамів борошна та 200 грамів цукру.
- Додайте 200 грамів розм'якшеного вершкового масла, вбийте 2 яйця, додайте 1 чайну ложку кориці та 1 чайну ложку какао-порошку.
- Всипте 1 чайну ложку меленого імбиру, 2 столові ложки кунжуту і половину чайної ложки розпушувача для тіста.
- Замісіть м'яке еластичне тісто, яке трохи липне до рук. Готове тісто загорніть у харчову плівку та покладіть у холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.
- Дістаньте тісто з холодильника та залиште за кімнатної температури ще на годину. Після цього присипте робочу поверхню борошном та розкачайте пласт товщиною приблизно 4 міліметри.
- За допомогою будь-яких формочок виріжте з тіста фігурки. Викладіть їх на застелене пергаментом деко.
- Випікайте печиво у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10 хвилин. Потім дайте йому трохи охолонути та злегка притрусіть цукровою пудрою.
Дивіться також відео, як готують імбирне печиво.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як готувати святковий салат з хурмою, сиром і хамоном.
Читайте також:
Смажимо пампушки. Ідеальні рецепти
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.