Готуємо класичний «Наполеон»

Готуємо класичний «Наполеон»

Наполеон – відомий торт, який готують з листового тіста із заварним або масляним кремом. Попри свою простоту в приготуванні, він завоював серця людей по всьому світу.

У США цей торт називають Napoleon slice, у Великій Британії — vanilla slice або cream slice, у Франції та Італії – мільфей. Залежно від регіону відрізняються і способи його приготування. Смачно24 повідомляє класичний рецепт.

Рецепт класичного торта Наполеон

  • Час: 4 години
  • Порцій: 6

Інгредієнти для тіста:
– 500 грамів пшеничного борошна;
– 200 грамів вершкового масла;
– 7 грамів соди;
– дрібка солі;
– 1 яйце;
– 200 грамів сметани.

Що треба для крему:
– 1 літр молока;
– 40 грамів пшеничного борошна;
– 200 грамів цукру;
– 200 грамів вершкового масла;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– 5 яєць;
– 40 грамів кукурудзяного крохмалю.

Відео дня

Приготування:

  1. Просійте борошно. Натріть холодне вершкове масло на грубій тертці.
  2. З'єднайте борошно з маслом, ретельно вимішайте та відкладіть.
  3. В іншій мисці змішайте сметану, яйце та соду. Додайте отриману масу до борошна та замісіть тісто, яке не прилипатиме до рук.
  4. З тіста має вийти 11 кульок. Обгорніть кожну в харчову плівку та залиште у холодильнику на 2 години.
  5. Розкачайте тісто у тонкий пласт діаметром приблизно 22 сантиметри. Зайве зріжте та відкладіть.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте корж 5 – 6 хвилин. Те ж саме зробіть і з рештою коржів для торта.
  7. З обрізаних шматочків тіста сформуйте корж довільної форми та запечіть. Згодом це буде декор для торта.
  8. Для крему прогрійте молоко до пари. Яйця з цукром збийте до піни в окремій мисці. Додайте до яєчної маси борошно й крохмаль та знову перемішайте до однорідної консистенції.
  9. Третину молока влийте до суміші з яєць і борошна, перемішайте, додайте до решти молока в каструлі та знову поставте на слабкий вогонь.
  10. Постійно помішуйте крем та дайте закипіти. Після 30 секунд кипіння зніміть крем з вогню.
  11. Перелийте крем в миску, додайте ванільний цукор, холодні кубики вершкового масла та вимішайте до однорідності.
  12. Для того, щоб зібрати торт викладіть перший корж, змастіть його 3 столовими ложками крему та викладіть на нього наступний корж. Знову змастіть кремом і викладіть наступний корж. Таким чином сформуйте торт з 10 коржів, промащених кремом.
  13. Корж із залишків тіста подрібніть у крихту та посипте нею торт зверху та по боках.
  14. Готовий Наполеон має настоятися кілька годин при кімнатній температурі. Перед подачею його краще на 5 – 6 годину помістити у холодильник.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати святковий салат з хурмою, а також — незамінне на різдвяні та новорічні свята імбирне печиво..

 

Читайте також:

 Готуємо святковий салат з хурмою за 5 хвилин

Три рецепти імбирного печива

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up