Три рецепти імбирного печива

Імбирне печиво асоціюється із зимою, Різдвом та святковим настроєм. А, оскільки, все це не за горами, пропонуємо вам три рецепти, приготувавши які ви точно відчуєте новорічну атмосферу.
Щоб приготувати імбирне печиво, запасіться найрізноматнішими пахучими спеціями. Вони відіграють ключову роль у рецепті.
Імбирне печиво. Рецепт 1
- Борошно пшеничне - 250 г
- Масло вершкове - 100 г
- Цукрова пудра - 100 г
- Яйце куряче - 1 шт.
- Мед - 1 ст. л.
- Какао - 1 ч. л.
- Імбир мелений - 1,5 ч. л.
- Кориця мелена - 1 ч. л.
- Кардамон мелений - 0,5 ч. л.
- Гвоздика мелена - 0,5 ч. л.
- Перець духмяний мелений - 0,25 ч. л.
- Сода - 0,5 ч. л.
- Сіль - дрібка
З'єднати просіяне борошно, сіль, соду, какао та всі спеції. Добре перемішати.
В іншій ємності розтерти розм'якшене масло й цукрову пудру за допомогою міксера або вінчика. Додати мед і яйце, добре все перемішати.
Замісити м'яке тісто, з'єднавши рідкі та сухі інгредієнти. Залишити його в холодильнику на 1 годину. Дістати тісто, тоненько розкачати його, товщиною 1 мм. Зручно робити це між 2-ма листами паперу для випікання. Вирізати фігурки, перенести печиво разом із папером на деко.
Випікати імбирне печиво у розігрітій духовці при 180°С упродовж 7-10 хвилин.
Імбирне печиво. Рецепт 2
- Пшеничне борошно 200 г
- Куряче яйце 1 штука
- Цукор 1 склянка
- Розпушувач 1 чайна ложка
- Вершкове масло 100 г
- Тертий імбир 2,5 чайні ложки
- Молота кориця 1 чайна ложка
- Гвоздика 5 штук
- Мед 3 чайні ложки
- Кардамон 1 чайна ложка
Подрібнити у порошок спеції або взяти готові подрібнені, додати мелений імбир. Всипати борошно, змішане з розпушувачем.
В окремому посуді розтерти міксером розм'якшене масло та цукор. Додати яйця та мед. Борошно всипати в яєчно-масляну суміш і добре перемішати. Добре вимісити тісто руками та відправити у холодильник на 1,5–2 години. Спочатку тісто буде трохи м'яким, але після холоду його можна спокійно розкатувати.
Тісто розкатати досить тонко і формами вирізати фігурки. Деко змастити олією і викласти печиво. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин. Вийняти печиво слід, як верх почне коричневіти.
Імбирне печиво. Рецепт 3
- мед — 3 столові ложки;
- цукор — 2 столові ложки;
- імбир — 2 чайні ложки;
- кориця — 2 чайні ложки;
- мелений мускатний горіх — дрібка;
- коріандр — дрібка;
- сода — 1 чайна ложка;
- вершкове масло — 70 грамів;
- яйце — 1 штука;
- борошно — 1-2 склянки;
- цукрова пудра — 180 грамів;
- білок — 1 штука.
Змішайте у каструлі мед, цукор і спеції. Поставте суміш на плину на повільний вогонь, помішуйте і розтоплюйте суміш до появи бульбашок. Коли суміш закипить, додайте у неї соду і вершкове масло. Мішайте поки все не розтане.
Зніміть каструлю з вогню і дайте суміші охолонути. У охолоджену суміш додайте яйця і все дуже добре перемішайте. Потім слід додати борошно і замісити тісто. Дайте йому відпочити 15 хвилин.
Розкатайте тісто і виріжте фігурки. Викладіть печиво на деко з пергаментом і випікайте 10 хвилин при температурі 190 градусів.
Читайте також:
Готуємо справжній штрудель з яблуками
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Frohe Weihnachten und einen guten Rutsch ins Jahr 2024 https://glueckwuensche.moonzori.com/frohe-weihnachten-weihnachtsgruesse-wuensche-und-bilder-fuer-whatsapp-kostenlos/