Готуємо ліниві ватрушки за 20 хвилин

Готуємо ліниві ватрушки за 20 хвилин

Батон і сир — здавалося б, непоєднувані продукти. Але з такого набору можна приготувати смачний сніданок усього за 15 хвилин. У такий нехитрий спосіб можна приготувати ліниві ватрушки з сиром, для яких не потрібно замішувати тісто. Хрусткий хліб і ніжна вершкова начинка — ідеальне поєднання.

Рецепти швидких смаколиків пропонує УНІАН Рецепти.

Ліниві ватрушки на батоні

Інгредієнти:

  • білий батон або тостовий хліб — 300 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • сир — 300 г;
  • цукор — 1 стол. л.;
  • соняшникова олія — 1 чайн. л.;
  • родзинки, курага за бажанням.

Якщо додаєте у страву родзинки, то залийте їх окропом на 5 хвилин. Духовку заздалегідь розігрійте до 180°.

Відео дня

Сир з одним яйцем і цукром перебийте блендером до однорідності. Додайте родзинки або курагу (за бажанням). На скибочки батона викладіть начинку і змастіть бутерброди другим збитим яйцем. Викладіть на деко. Запікайте ліниві ватрушки в духовці 15 хвилин за 180°.

Ліниві ватрушки з листкового тіста

Ще один спосіб зробити ліниві ватрушки — за допомогою готового листкового тіста. Вийдуть хрусткі золотисті вироби.

Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто — 500 г;
  • сир — 300 г;
  • цукор — 100 г;
  • сметана — 80 г;
  • яйця — 2 шт; 
  • ванільний цукор — дрібка.

Тісто заздалегідь дістаньте з морозилки, щоб воно розтануло. Духовку розігрійте до 220°. Блендером змішайте сир, сметану, цукор і одне яйце. Друге яйце збийте, щоб змастити вироби.

Із тіста сформуйте круглі «гнізда». Всередину влийте сирну начинку. Змастіть ватрушки яйцем і викладіть на деко з пергаментом. Запікайте 15-20 хвилин і подавайте гарячими.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як готувати гарбузовий крем-суп з паприкою.

 

Читайте також:

Незвичайні рецепти салатів з пекінської капусти

Тісто для пельменів буде еластичним і м'яким: що потрібно додати?

Готуємо салат «Серденько моє»

Готуємо гарбузовий крем-суп з копченою паприкою

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up