Готуємо ліниві ватрушки за 20 хвилин

Батон і сир — здавалося б, непоєднувані продукти. Але з такого набору можна приготувати смачний сніданок усього за 15 хвилин. У такий нехитрий спосіб можна приготувати ліниві ватрушки з сиром, для яких не потрібно замішувати тісто. Хрусткий хліб і ніжна вершкова начинка — ідеальне поєднання.
Рецепти швидких смаколиків пропонує УНІАН Рецепти.
Ліниві ватрушки на батоні
Інгредієнти:
- білий батон або тостовий хліб — 300 г;
- яйця — 2 шт.;
- сир — 300 г;
- цукор — 1 стол. л.;
- соняшникова олія — 1 чайн. л.;
- родзинки, курага за бажанням.
Якщо додаєте у страву родзинки, то залийте їх окропом на 5 хвилин. Духовку заздалегідь розігрійте до 180°.
Сир з одним яйцем і цукром перебийте блендером до однорідності. Додайте родзинки або курагу (за бажанням). На скибочки батона викладіть начинку і змастіть бутерброди другим збитим яйцем. Викладіть на деко. Запікайте ліниві ватрушки в духовці 15 хвилин за 180°.
Ліниві ватрушки з листкового тіста
Ще один спосіб зробити ліниві ватрушки — за допомогою готового листкового тіста. Вийдуть хрусткі золотисті вироби.
Інгредієнти:
- листкове дріжджове тісто — 500 г;
- сир — 300 г;
- цукор — 100 г;
- сметана — 80 г;
- яйця — 2 шт;
- ванільний цукор — дрібка.
Тісто заздалегідь дістаньте з морозилки, щоб воно розтануло. Духовку розігрійте до 220°. Блендером змішайте сир, сметану, цукор і одне яйце. Друге яйце збийте, щоб змастити вироби.
Із тіста сформуйте круглі «гнізда». Всередину влийте сирну начинку. Змастіть ватрушки яйцем і викладіть на деко з пергаментом. Запікайте 15-20 хвилин і подавайте гарячими.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як готувати гарбузовий крем-суп з паприкою.
Читайте також:
Незвичайні рецепти салатів з пекінської капусти
Тісто для пельменів буде еластичним і м'яким: що потрібно додати?
Готуємо салат «Серденько моє»
Готуємо гарбузовий крем-суп з копченою паприкою
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.