Готуємо гарбузовий крем-суп з копченою паприкою

Про гарбузовий крем-суп із додаванням копченої паприки нема чого і казати, адже це дуже смачно, корисно та легко.
Рецепт апетитної страви повідомляє shuba.
Нам потрібно 700 г м’якоті овочу, цибулина, трохи часнику та вершки. Особливого смаку нашому гарбузовому крем-супу надасть копчена паприка.
Поради для гарбузового крем-супу з паприкою
Очищену м'якоть гарбуза наріжте дрібним кубиком, щоб вона швидше обсмажилася із цибулею і часником.
Суп варимо на 500 мл води, якщо є курячий бульйон, візьміть його. Також нам потрібні вершки, їхню кількість у рецепті змінюйте до смаку.
Щодо спецій, то крім обов’язкової копченої паприки, додайте до супу мелений мускатний горіх, мелений гострий перець. Ці спеції відіграють у гарбузових супах ще й зігрівальну функцію.
Інгредієнти
Гарбуз 700 г
Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
Вода 500 мл
Вершки 10% 200 мл
Зубчики часнику 10 г
Мускатний горіх 3 г
Копчена паприка за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Олія оливкова 60 мл
Для подачі
Гарбузове насіння 50 г
Як приготувати гарбузовий крем-суп з копченою паприкою
Обсмажте часник і цибулю
У каструлі розігрійте олію й обсмажте в ній подрібнений часник (3 зуб.).
Дрібно поріжте цибулину та додайте її у каструлю до часнику. Обсмажуйте 5 хвилин.
Додайте гарбуз
Очищений гарбуз поріжте середніми кубиками та покладіть у каструлю до часнику та цибулі. Обсмажуйте ще 5 хвилин.
Залийте суміш водою, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 10-12 хвилин.
Перебийте овочі та додайте вершки зі спеціями
Коли гарбуз звариться, подрібніть усе блендером до однорідного стану та знову доведіть до кипіння.
Влийте вершки, додайте сіль, перець, паприку, мускатний горіх і тримайте на повільному вогні 3-4 хвилини.
Накрийте каструлю кришкою і дайте супу 15 хвилин відпочити.
Додайте насіння та подавайте суп
Посипте суп гарбузовим насінням та подавайте до столу.
Смачного обіду!
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» готували смачний капусняк із директоркою школи №28 Лілією Вавринів.
Читайте також:
Готуємо канелоні з м’ясом під соусом бешамель
Готуємо традиційний cottage pie
Готуємо печені яблука з язиком
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
-
Nadia VictoriaКрем - зупа а "суп" на болотах їдять ! Не суп шановні а зупа !Майя Сагайдачна reply Nadia VictoriaNadia Victoria і в українців супNadia Victoria reply Nadia VictoriaМайя Сагайдачна суп то в моск@лів а в нас зупаМайя Сагайдачна reply Nadia VictoriaNadia Victoria суп,то в поляків зупа