Готуємо гарбузовий крем-суп з копченою паприкою

Готуємо гарбузовий крем-суп з копченою паприкою

Про гарбузовий крем-суп із додаванням копченої паприки нема чого і казати, адже це дуже смачно, корисно та легко.

Рецепт апетитної страви повідомляє shuba.

Нам потрібно 700 г м’якоті овочу, цибулина, трохи часнику та вершки. Особливого смаку нашому гарбузовому крем-супу надасть копчена паприка.

Поради для гарбузового крем-супу з паприкою

Очищену м'якоть гарбуза наріжте дрібним кубиком, щоб вона швидше обсмажилася із цибулею і часником.

Відео дня

Суп варимо на 500 мл води, якщо є курячий бульйон, візьміть його. Також нам потрібні вершки, їхню кількість у рецепті змінюйте до смаку.

Щодо спецій, то крім обов’язкової копченої паприки, додайте до супу мелений мускатний горіх, мелений гострий перець. Ці спеції відіграють у гарбузових супах ще й зігрівальну функцію.

Інгредієнти 

Гарбуз 700 г

Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.

Вода 500 мл

Вершки 10% 200 мл

Зубчики часнику 10 г

Мускатний горіх 3 г

Копчена паприка за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Сіль за смаком

Олія оливкова 60 мл

Для подачі

Гарбузове насіння 50 г

 

Як приготувати гарбузовий крем-суп з копченою паприкою

Обсмажте часник і цибулю

У каструлі розігрійте олію й обсмажте в ній подрібнений часник (3 зуб.).

Дрібно поріжте цибулину та додайте її у каструлю до часнику. Обсмажуйте 5 хвилин.

Додайте гарбуз

Очищений гарбуз поріжте середніми кубиками та покладіть у каструлю до часнику та цибулі. Обсмажуйте ще 5 хвилин.

Залийте суміш водою, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 10-12 хвилин.

Перебийте овочі та додайте вершки зі спеціями

Коли гарбуз звариться, подрібніть усе блендером до однорідного стану та знову доведіть до кипіння.

Влийте вершки, додайте сіль, перець, паприку, мускатний горіх і тримайте на повільному вогні 3-4 хвилини.

Накрийте каструлю кришкою і дайте супу 15 хвилин відпочити.

Додайте насіння та подавайте суп

Посипте суп гарбузовим насінням та подавайте до столу.

Смачного обіду!

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» готували смачний капусняк із директоркою школи №28 Лілією Вавринів.

 

Читайте також:

Готуємо канелоні з м’ясом під соусом бешамель

Готуємо традиційний cottage pie

Готуємо печені яблука з язиком

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Nadia Victoria
    Крем - зупа а "суп" на болотах їдять ! Не суп шановні а зупа !
    Майя Сагайдачна reply Nadia Victoria
    Nadia Victoria і в українців суп
    Nadia Victoria reply Nadia Victoria
    Майя Сагайдачна суп то в моск@лів а в нас зупа
    Майя Сагайдачна reply Nadia Victoria
    Nadia Victoria суп,то в поляків зупа

keyboard_arrow_up