Готуємо на вихідних: сочники з сиром та солодкі булочки з корицею

Ці смачні страви точно сподобаються всім членам вашої родини. Їх приготування не займе багато часу, зате результат точно вас приємно здивує.
Рецепт приготування сочників з сиром
Сочники з сиром – пиріжки з пісочного тіста з сирною начинкою, м'які та ніжні. Якщо ви вирішили власноруч приготувати цей смачний десерт – скористайтеся простим та швидким рецептом сочників від українських господинь.
Для тіста:
- 1,50 скл. борошна
- 100 гр вершкового масла
- 1 яйце
- 0,50 скл. цукру
- 4 ст. л. сметани
- 0,50 ч. л. соди
- 0,50 ч. л. солі
Для начинки:
- 150 гр домашнього сиру
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. сметани
- 1 ст. л. борошна
- 1 білок яєчний
- 1 жовток (для змащування тіста)
Крок за кроком:
- Із зазначених інгредієнтів замішуємо м'яке пластичне тісто для сочників.
- Для приготування начинки сир з’єднаємо з цукром, сметаною, білком і борошном до однорідної маси.
- Тісто розкачуємо в пласт завтовшки 3-7 мм. Круглою гофрованою формою вирізаємо коржі.
- На одну половину коржа викладаємо сирну начинку та закриваємо другою половиною над сирною начинкою.
- Поверхню змащуємо яєчним жовтком і випікаємо сочники у духовці, попередньо розігрітій до 220°С, приблизно 20-25 хвилин.
Порада. Ви можете також нарізати фігурним ножем пласти тіста та загорнути сочники у вигляді красивих ромбів або квадратиків. А якщо не знаєте, як приготувати сочники з м’ясом, спробуйте цей рецепт тіста, але без цукру. Фарш може бути будь-який – з курятини або свинини.
Як приготувати солодкі булочки з корицею
Солодкі булочки з корицею та цукром багато хто пам'ятає ще з дитинства. Для них навіть не потрібна начинка, кориця і без неї надає випічці особливий аромат і смак. Щоб булочки з корицею вийшли красивими, спочатку згортають рулет, а потім нарізають.
Дріжджове тісто на булочки:
- 500 гр пшеничного борошна
- 2 ч. л. швидкодіючих дріжджів
- 100 гр цукру
- 250 мл молока
- 1 яйце
- 75 гр вершкового масла
Начинка:
- 50 гр вершкового масла
- 50 гр цукру
- 1 ст. л. кориці
Приготування покроково:
- Спочатку приготуємо всі необхідні інгредієнти. Молоко підігріємо до 40°С. Яйце розділимо на жовток і білок. Вершкове масло для тіста розтопимо.
- У великій мисці змішаємо борошно з дріжджами.
- В іншій мисці з'єднаємо рідкі інгредієнти: у молоці розчиняємо цукор, додаємо білок і вершкове масло. Добре перемішуємо.
- Виливаємо суміш у борошняну масу. Почнемо замішувати ложкою, а коли тісто стане щільним, перейдемо на стіл та замісимо м'яке еластичне тісто.
- Викладемо тісто в миску, накриємо рушником і поставимо в тепле місце на 1,5 години. За цей час тісто має збільшитися у два-три рази.
- Осадимо тісто руками та знову замішуємо.
- Притрушуємо стіл трохи борошном та розкатуємо тісто у прямокутник – чим тонше, тим краще.
- Тісто щедро змащуємо розтопленим вершковим маслом.
- Змішаємо корицю та цукор і цією сумішшю рівномірно посипаємо поверхню тіста.
- Скручуємо тісто в рулет. Розділяємо його гострим ножем на 12 частин.
- Застеляємо деко пергаментом та викладаємо булочки з корицею. Змащуємо булочки жовтком, зверху притрушуємо цукром для смачної солодкої скоринки. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплі на 30 хвилин.
- За цей час розігріємо духовку до 180°С. Булочки вже підійшли – тож відправляємо їх в духовку на 20-25 хвилин.
Булочки з корицею готові!
Порада. За рецептом тіста для булочок на молоці можна приготувати булочки з маком, яблуками або повидлом. Спробуйте – це зовсім просто та дуже смачно!
Читайте також:
Як приготувати круасани вдома: покроковий рецепт
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.