Готуємо на вихідних: сочники з сиром та солодкі булочки з корицею

Готуємо на вихідних: сочники з сиром та солодкі булочки з корицею

Ці смачні страви точно сподобаються всім членам вашої родини. Їх приготування не займе багато часу, зате результат точно вас приємно здивує.

Рецепт приготування сочників з сиром

Сочники з сиром – пиріжки з пісочного тіста з сирною начинкою, м'які та ніжні. Якщо ви вирішили власноруч приготувати цей смачний десерт – скористайтеся простим та швидким рецептом сочників від українських господинь.

Для тіста:

Відео дня
  •  1,50 скл. борошна
  •  100 гр вершкового масла
  •  1 яйце
  •  0,50 скл. цукру
  •  4 ст. л. сметани
  •  0,50 ч. л. соди
  •  0,50 ч. л. солі

Для начинки:

  •  150 гр домашнього сиру
  •  1 ст. л. цукру
  •  1 ст. л. сметани
  •  1 ст. л. борошна
  •  1 білок яєчний
  •  1 жовток (для змащування тіста)

Крок за кроком:

  1. Із зазначених інгредієнтів замішуємо м'яке пластичне тісто для сочників.
  2. Для приготування начинки сир з’єднаємо з цукром, сметаною, білком і борошном до однорідної маси.
  3. Тісто розкачуємо в пласт завтовшки 3-7 мм. Круглою гофрованою формою вирізаємо коржі.
  4. На одну половину коржа викладаємо сирну начинку та закриваємо другою половиною над сирною начинкою.
  5. Поверхню змащуємо яєчним жовтком і випікаємо сочники у духовці, попередньо розігрітій до 220°С, приблизно 20-25 хвилин.

Порада. Ви можете також нарізати фігурним ножем пласти тіста та загорнути сочники у вигляді красивих ромбів або квадратиків. А якщо не знаєте, як приготувати сочники з м’ясом, спробуйте цей рецепт тіста, але без цукру. Фарш може бути будь-який – з курятини або свинини. 

Як приготувати солодкі булочки з корицею

Солодкі булочки з корицею та цукром багато хто пам'ятає ще з дитинства. Для них навіть не потрібна начинка, кориця і без неї надає випічці особливий аромат і смак. Щоб булочки з корицею вийшли красивими, спочатку згортають рулет, а потім нарізають.

Дріжджове тісто на булочки:

  •  500 гр пшеничного борошна
  •  2 ч. л. швидкодіючих дріжджів
  •  100 гр цукру
  •  250 мл молока
  •  1 яйце
  •  75 гр вершкового масла

Начинка:

  •  50 гр вершкового масла
  •  50 гр цукру
  •  1 ст. л. кориці

Приготування покроково:

  1. Спочатку приготуємо всі необхідні інгредієнти. Молоко підігріємо до 40°С. Яйце розділимо на жовток і білок. Вершкове масло для тіста розтопимо.
  2. У великій мисці змішаємо борошно з дріжджами.
  3. В іншій мисці з'єднаємо рідкі інгредієнти: у молоці розчиняємо цукор, додаємо білок і вершкове масло. Добре перемішуємо.
  4. Виливаємо суміш у борошняну масу. Почнемо замішувати ложкою, а коли тісто стане щільним, перейдемо на стіл та замісимо м'яке еластичне тісто.
  5. Викладемо тісто в миску, накриємо рушником і поставимо в тепле місце на 1,5 години. За цей час тісто має збільшитися у два-три рази.
  6. Осадимо тісто руками та знову замішуємо.
  7. Притрушуємо стіл трохи борошном та розкатуємо тісто у прямокутник – чим тонше, тим краще.
  8. Тісто щедро змащуємо розтопленим вершковим маслом.
  9. Змішаємо корицю та цукор і цією сумішшю рівномірно посипаємо поверхню тіста.
  10. Скручуємо тісто в рулет. Розділяємо його гострим ножем на 12 частин.
  11. Застеляємо деко пергаментом та викладаємо булочки з корицею. Змащуємо булочки жовтком, зверху притрушуємо цукром для смачної солодкої скоринки. Накриваємо  харчовою плівкою та залишаємо в теплі на 30 хвилин.
  12. За цей час розігріємо духовку до 180°С. Булочки вже підійшли – тож відправляємо їх в духовку на 20-25 хвилин.

Булочки з корицею готові! 

Порада. За рецептом тіста для булочок на молоці можна приготувати булочки з маком,  яблуками або повидлом. Спробуйте – це зовсім просто та дуже смачно!

 

Читайте також:

Як приготувати круасани вдома: покроковий рецепт

Готуємо домашню нутеллу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up