Як приготувати круасани вдома: покроковий рецепт

Як приготувати круасани вдома: покроковий рецепт

Рецепт круасанів як у кулінарів.

Процес приготування круасанів досить трудомісткий — ця випічка точно не відноситься до категорії простих рецептів. Але зусилля того варті. Ароматні і рум'яні домашні круасани настільки смачні, що після їхньої дегустації вам не захочеться купувати таку випічку в магазині. У круасани можна загортати як солодку, так і солону начинку — в останньому випадку в тісто варто додати менше цукру, повідомляє  «Уніан рецепти» .

Як приготувати круасани — покроковий рецепт

Для приготування круасанів знадобляться наступні інгредієнти:

  • борошно — 500 г;
  • яйця — 1 шт.; 
  • сухі дріжджі — 12 г;
  • вершкове масло — 350 г;
  • вода — 150 мл;
  • молоко — 100 мл;
  • цукор — 2 стол.л.;
  • сіль — 0.5 ч. л.;

Також підготуйте інгредієнти для начинки. Готують круасани наступним чином:

Відео дня
  • 100 г вершкового масла заздалегідь дістати з холодильника, решту масла залишити в холодильнику.
  • У великій мисці змішати борошно, цукор, сіль і дріжджі.
  • Додати 100 г м'якого масла кімнатної температури і підігріте молоко.
  • Замісити тісто на столі руками. Потім загорнути тісто в плівку і залишити в холодильнику на 4-8 годин.
  • 250 г вершкового масла викласти на пергамент також накрити пергаментом зверху. Розкачати масло качалкою в тонкий квадрат. Поставити в холодильник на той же час, що і тісто.
  • Холодне тісто з холодильника розкачати в тонкий прямокутник, в два рази довший, ніж квадрат масла, але такий же по ширині.
  • На одну половину тіста викласти розкачане масло і закрити зверху другою половиною. 
  • Акуратно розкачати тісто з маслом всередині качалкою.
  • Тепер скласти квадрат тіста навпіл. Виходить 4 шари масла і 8 шарів тіста. Поставити тісто в такому вигляді на 1 годину в холодильник.

  • Тепер холодне тісто з холодильника знову тонко розкачати качалкою. Після розкочування знову покласти тісто на 1 годину в холодильник.
  • Круасани майже готові. Холодне тісто розкачати в тонку прямокутну форму і нарізати трикутниками.
  • Загорнути круасани від широкої основи до кінчика трикутників. Чим довше трикутник тіста, тим більше завитків вийде у круасана.
  • На цьому етапі можна викласти начинку на край тіста перед загортанням. А можна розрізати збоку і начинити вже готові круасани.

  • Круасани викласти на деко з пергаментом, прикрити плівкою і залишити на 1 годину, щоб тісто трохи піднялося.
  • Збити яйце пензликом і змастити ним круасани за допомогою кулінарної кисті, щоб вони були рум'яні.
  • Випікайте круасани 10 хвилин при 200°. Потім зменшити температуру до 180° і випікати круасани ще 12 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як приготувати домашню нутеллу.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up