Як приготувати круасани вдома: покроковий рецепт

Рецепт круасанів як у кулінарів.
Процес приготування круасанів досить трудомісткий — ця випічка точно не відноситься до категорії простих рецептів. Але зусилля того варті. Ароматні і рум'яні домашні круасани настільки смачні, що після їхньої дегустації вам не захочеться купувати таку випічку в магазині. У круасани можна загортати як солодку, так і солону начинку — в останньому випадку в тісто варто додати менше цукру, повідомляє «Уніан рецепти» .
Як приготувати круасани — покроковий рецепт
Для приготування круасанів знадобляться наступні інгредієнти:
- борошно — 500 г;
- яйця — 1 шт.;
- сухі дріжджі — 12 г;
- вершкове масло — 350 г;
- вода — 150 мл;
- молоко — 100 мл;
- цукор — 2 стол.л.;
- сіль — 0.5 ч. л.;
Також підготуйте інгредієнти для начинки. Готують круасани наступним чином:
- 100 г вершкового масла заздалегідь дістати з холодильника, решту масла залишити в холодильнику.
- У великій мисці змішати борошно, цукор, сіль і дріжджі.
- Додати 100 г м'якого масла кімнатної температури і підігріте молоко.
- Замісити тісто на столі руками. Потім загорнути тісто в плівку і залишити в холодильнику на 4-8 годин.
- 250 г вершкового масла викласти на пергамент також накрити пергаментом зверху. Розкачати масло качалкою в тонкий квадрат. Поставити в холодильник на той же час, що і тісто.
- Холодне тісто з холодильника розкачати в тонкий прямокутник, в два рази довший, ніж квадрат масла, але такий же по ширині.
- На одну половину тіста викласти розкачане масло і закрити зверху другою половиною.
- Акуратно розкачати тісто з маслом всередині качалкою.
- Тепер скласти квадрат тіста навпіл. Виходить 4 шари масла і 8 шарів тіста. Поставити тісто в такому вигляді на 1 годину в холодильник.
- Тепер холодне тісто з холодильника знову тонко розкачати качалкою. Після розкочування знову покласти тісто на 1 годину в холодильник.
- Круасани майже готові. Холодне тісто розкачати в тонку прямокутну форму і нарізати трикутниками.
- Загорнути круасани від широкої основи до кінчика трикутників. Чим довше трикутник тіста, тим більше завитків вийде у круасана.
- На цьому етапі можна викласти начинку на край тіста перед загортанням. А можна розрізати збоку і начинити вже готові круасани.
- Круасани викласти на деко з пергаментом, прикрити плівкою і залишити на 1 годину, щоб тісто трохи піднялося.
- Збити яйце пензликом і змастити ним круасани за допомогою кулінарної кисті, щоб вони були рум'яні.
- Випікайте круасани 10 хвилин при 200°. Потім зменшити температуру до 180° і випікати круасани ще 12 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як приготувати домашню нутеллу.
Читайте також
- Що приготувати, коли немає електрики
- Як смачно замаринувати скумбрію: рецепти неймовірно апетитної риби
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.