Готуємо осінні пиріжки з гарбузовою начинкою

Готуємо осінні пиріжки з гарбузовою начинкою
Депозитфото

Осінь – це час для пиріжків з гарбузовою начинкою, які легко приготувати. 

Для начинки використовують гарбуз, вершкове масло, цукор і цедру апельсина. Ці пиріжки додадуть осінньому чаюванню особливого тематичного колориту. Вони дуже прості у приготуванні, а начинка виходить такою оригінальною та солодкою, що одразу не всі можуть розпізнати її складники, розповідає 24 Канал з посиланням на портал «Світ рецептів».

Як зробити пиріжки з гарбузовою начинкою?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
начинка:
– 600 грамів гарбуза;
– 20 грамів вершкового масла;
– 5 столових ложок цукру;
– цедра апельсина;
тісто:
– 70 мілілітрів води;
– 6 грамів сухих дріжджів;
– 2 яйця;
– 2/3 чайних ложок солі;
– 50 грамів цукру;
– 300 грамів борошна;
– 30 грамів вершкового масла.

Приготування:

Відео дня
  1. У теплу воду висипте дріжджі, розмішайте та залиште на кілька хвилин, щоб вони активувалися.
  2. У великій мисці збийте яйця з цукром і сіллю до розчинення кристалів. Додайте активні дріжджі, перемішайте.
  3. Просійте борошно та поступово введіть його в рідку суміш, замішуючи м’яке тісто. Додайте розм’якшене вершкове масло та продовжуйте замішування на робочій поверхні, злегка присипаній борошном.
  4. Коли тісто стане еластичним і перестане липнути до рук, сформуйте колобок, змастіть його рослинною олією, покладіть у миску, накрийте харчовою плівкою та залиште на годину в теплому місці, щоб піднялося.
  5. Тим часом приготуйте начинку. Гарбуз очистіть від шкірки та насіння, наріжте невеликими кубиками. У сковороді розтопіть вершкове масло, викладіть гарбуз, додайте цукор і натерту лимонну цедру. Готуйте, помішуючи, доки рідина не випарується, а шматочки гарбуза не стануть м’якими.
  6. Підняте тісто поділіть на десять частин. З кожної сформуйте колобок і залиште під плівкою на 10 – 15 хвилин, щоб тісто «відпочило».
  7. Потім розплющте колобки в коржі, викладіть у центр трохи гарбузової начинки та ретельно защипніть краї, щоб начинка залишилася всередині.
  8. Перекладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом, швом донизу.
  9. Накрийте рушником і залиште ще на 10 хвилин.
  10. Перед випіканням змастіть верх кожного пиріжка сумішшю жовтка й молока.
  11. Випікайте при температурі 190 градусів протягом 13 – 15 хвилин до золотистої скоринки.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати заправку до борщу на зиму.

 

Читайте також:

Корисно і для здоров'я, і для фігури: легкі салати з буряком

Бурштинове варення з яблук: шматочки прозорі, як льодяники

Готуємо заправку до борщу на зиму — прості рецепти

Готуємо сливовий пиріг: три прості рецепти для затишної осені

Готуємо смачні салати з буряка

 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up