Готуємо осінні пиріжки з гарбузовою начинкою

Осінь – це час для пиріжків з гарбузовою начинкою, які легко приготувати.
Для начинки використовують гарбуз, вершкове масло, цукор і цедру апельсина. Ці пиріжки додадуть осінньому чаюванню особливого тематичного колориту. Вони дуже прості у приготуванні, а начинка виходить такою оригінальною та солодкою, що одразу не всі можуть розпізнати її складники, розповідає 24 Канал з посиланням на портал «Світ рецептів».
Як зробити пиріжки з гарбузовою начинкою?
- Час: 1 година
- Порцій: 8
Інгредієнти:
начинка:
– 600 грамів гарбуза;
– 20 грамів вершкового масла;
– 5 столових ложок цукру;
– цедра апельсина;
тісто:
– 70 мілілітрів води;
– 6 грамів сухих дріжджів;
– 2 яйця;
– 2/3 чайних ложок солі;
– 50 грамів цукру;
– 300 грамів борошна;
– 30 грамів вершкового масла.
Приготування:
- У теплу воду висипте дріжджі, розмішайте та залиште на кілька хвилин, щоб вони активувалися.
- У великій мисці збийте яйця з цукром і сіллю до розчинення кристалів. Додайте активні дріжджі, перемішайте.
- Просійте борошно та поступово введіть його в рідку суміш, замішуючи м’яке тісто. Додайте розм’якшене вершкове масло та продовжуйте замішування на робочій поверхні, злегка присипаній борошном.
- Коли тісто стане еластичним і перестане липнути до рук, сформуйте колобок, змастіть його рослинною олією, покладіть у миску, накрийте харчовою плівкою та залиште на годину в теплому місці, щоб піднялося.
- Тим часом приготуйте начинку. Гарбуз очистіть від шкірки та насіння, наріжте невеликими кубиками. У сковороді розтопіть вершкове масло, викладіть гарбуз, додайте цукор і натерту лимонну цедру. Готуйте, помішуючи, доки рідина не випарується, а шматочки гарбуза не стануть м’якими.
- Підняте тісто поділіть на десять частин. З кожної сформуйте колобок і залиште під плівкою на 10 – 15 хвилин, щоб тісто «відпочило».
- Потім розплющте колобки в коржі, викладіть у центр трохи гарбузової начинки та ретельно защипніть краї, щоб начинка залишилася всередині.
- Перекладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом, швом донизу.
- Накрийте рушником і залиште ще на 10 хвилин.
- Перед випіканням змастіть верх кожного пиріжка сумішшю жовтка й молока.
- Випікайте при температурі 190 градусів протягом 13 – 15 хвилин до золотистої скоринки.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати заправку до борщу на зиму.
Читайте також:
Корисно і для здоров'я, і для фігури: легкі салати з буряком
Бурштинове варення з яблук: шматочки прозорі, як льодяники
Готуємо заправку до борщу на зиму — прості рецепти
Готуємо сливовий пиріг: три прості рецепти для затишної осені
Готуємо смачні салати з буряка
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.