Готуємо пасту фунгі з пармезаном

Готуємо пасту фунгі з пармезаном

20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.

Якщо ви полюбляєте італійську кухню, зокрема пасти, завітайте у піцерію-кафе “Бенедетто”, що на вул. Сагайдачного. І замовте там “Пасту фунгі” з пармезаном.

У меню піцерії — аж 11 паст. Це “Карбонара” — з вершковим соусом, “Болоньєза” — з м’ясним фаршем та паприкою, з куркою, сирами, креветками, беконом, помідорами, копченим лососем, морепродуктами тощо.

— "Фунгі" по-італійськи означає “гриб”, — розповідає шеф-кухар Тетяна Дубова. — Ця страва дуже ніжна на смак завдяки вершково-грибному соусу і сиру пармезан. Раджу неодмінно її скуштувати.

Previous Next

Таня відразу береться до роботи: нарізає гриби, цибульку, тре сир, нагріває воду і кладе в окріп спагеті. Я з цікавістю спостерігаю за процесом.

Відео дня

— В Італії паста — дуже популярна. Є десятки рецептів пасти і способів її подачі.

Найважливіше правило, якого слід дотримуватися при приготуванні пасти, — це відварювання макаронів до стану “альденте”, каже шеф-кухар.

— Це означає, що зверху макаронина має бути м’якою, а всередині — пружною, — пояснює дівчина. — Саме таку пасту полюбляють італійці. Такі макарони, як готуємо ми, українці, вони вважають розвареними.

Цибульку Таня обсмажує на слабкому вогні до прозорості. Тоді вливає до неї вино і чекає, поки воно випарується.

— Алкоголь випарується, а запах вина залишиться, — зазначає вона. — Цей аромат надасть неперевершеного смаку страві.

Після цього кухар висипає до цибульки нарізані грибочки й продовжує обсмажувати все разом. А тоді додає вершки і час від часу помішує соус, поки він не закипить.

Зварені спагеті кухар проціджує через друшляк. Далі вони опиняються у сковороді з соусом. Дівчина все ретельно вимішує і перекладає на тарілку.

— У меню піцерії — аж 11 паст. Це “Карбонара” — з вершковим соусом, “Болоньєза” — з м’ясним фаршем та паприкою, з куркою, сирами, креветками, беконом, помідорами, копченим лососем, морепродуктами тощо, — перелічує вона.

За словами Тані, у меню закладу є і нові салати та піци.

— Можемо запропонувати нашим гостям салат “Амадео” — це мікс овочів-гриль з соусом песто, — додає кухар. — А також “Капрезе” — з моцарели, балиліка та помідорів. Крім того, “Цезар” — з креветками, куркою та лососем на вибір.

До величезного меню піц також додалося кілька нових. Найцікавішою пропозицією, на думку Тані, є піца “дуе”, “тре” і “кватро”.

— На першу піцу кладемо дві різні начинки, на другу — три, на третю — чотири, — пояснює вона. — “Дуе”— це курка + помідор і шинка + гриби. “Тре” — курка + ананас, помідор + кукурудза, а також салямі. “Кватро” — означає “чотири”, тому й начинок стільки ж: цибуля + бекон, помідор, гриби і ковбаски-гриль.

Нарешті куштую пасту з грибами. Ніжний смак соусу доповнює тертий пармезан. Повірте, таке поєднання неймовірно апетитне!

Скільки чого треба:

120 г шампіньйонів, 30 г ріпчастої цибулі, 80 г спагеті, 10 г пармезана, 20 мл сухого білого вина, гілочка базиліка, оливкова олія для смаження.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Lesia Lesia
    Кватро- це кватро стаджоні (чотири пори року)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Львові провели унікальну операцію з пересадки пальця з ноги на руку пораненому військовому play_circle_filled 21:00 З гільз «проросли» квіти: у Тернополі діти створювали «вазочки надії» photo_camera 20:05 Спадковий договір: хто може укласти і чим він відрізняється від заповіту? 19:07 Тернопільщина вже має нового прокурора. Що про нього відомо? Від читача 23:01 Концерт Abraham Kenny (Австралія) 19:02 Запевняв, що це дочка, але навіть не знав її віку. Для кого збирає гроші чоловік у центрі Тернополя? 18:00 До мільйона від держави постраждалим від війни: хто може отримати і як подати заяву 17:20 Планували втечу через гори: жителів Тернопільщини спіймали на кордоні з Румунією 16:50 У рідному селі на Чортківщині зустріли воїна Миколу Лейбюка, який повернувся з полону 16:10 Коли у Сопільче встановлять оновлений водяний млин та скільки це коштуватиме: «20 хвилин»дізналися photo_camera 15:45 У «Дії» з’явиться функція скарг на держслужбовців 15:10 Маскували під далекобійників: тернополянин переправляв військовозобов’язаних за кордон 14:30 ​​​​У суді допитали ветерана, якого обвинувачують у побитті муніципального інспектора 13:56 Петриківському кільці Subaru врізався у відбійник: драгер показав 2,66 проміле 13:27 Зеленський підписав закон щодо відпусток військових 12:50 З прапорами, хлібом та сіллю у Чорткові зустріли Героя, який повернувся після двох років в полону photo_camera 12:15 На Дніпропетровщині раптово зупинилося серце рятувальника з Тернополя Богдана Черняка 11:50 Збитків на 2 мільйони: Головного інженера з Кременця підозрюють у забрудненні річки Іква 11:22 У школах та садках Тернополя встановлюють обладнання яке вимірюватиме температуру, CO₂ і вологу 10:35 У лісі на Тернопільщині знайшли мертвим чоловіка , якого розшукували понад місяць
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up