Готуємо пасту фунгі з пармезаном

Готуємо пасту фунгі з пармезаном

20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.

Якщо ви полюбляєте італійську кухню, зокрема пасти, завітайте у піцерію-кафе “Бенедетто”, що на вул. Сагайдачного. І замовте там “Пасту фунгі” з пармезаном.

У меню піцерії — аж 11 паст. Це “Карбонара” — з вершковим соусом, “Болоньєза” — з м’ясним фаршем та паприкою, з куркою, сирами, креветками, беконом, помідорами, копченим лососем, морепродуктами тощо.

— "Фунгі" по-італійськи означає “гриб”, — розповідає шеф-кухар Тетяна Дубова. — Ця страва дуже ніжна на смак завдяки вершково-грибному соусу і сиру пармезан. Раджу неодмінно її скуштувати.

Previous Next

Таня відразу береться до роботи: нарізає гриби, цибульку, тре сир, нагріває воду і кладе в окріп спагеті. Я з цікавістю спостерігаю за процесом.

— В Італії паста — дуже популярна. Є десятки рецептів пасти і способів її подачі.

Найважливіше правило, якого слід дотримуватися при приготуванні пасти, — це відварювання макаронів до стану “альденте”, каже шеф-кухар.

— Це означає, що зверху макаронина має бути м’якою, а всередині — пружною, — пояснює дівчина. — Саме таку пасту полюбляють італійці. Такі макарони, як готуємо ми, українці, вони вважають розвареними.

Цибульку Таня обсмажує на слабкому вогні до прозорості. Тоді вливає до неї вино і чекає, поки воно випарується.

— Алкоголь випарується, а запах вина залишиться, — зазначає вона. — Цей аромат надасть неперевершеного смаку страві.

Після цього кухар висипає до цибульки нарізані грибочки й продовжує обсмажувати все разом. А тоді додає вершки і час від часу помішує соус, поки він не закипить.

Зварені спагеті кухар проціджує через друшляк. Далі вони опиняються у сковороді з соусом. Дівчина все ретельно вимішує і перекладає на тарілку.

— У меню піцерії — аж 11 паст. Це “Карбонара” — з вершковим соусом, “Болоньєза” — з м’ясним фаршем та паприкою, з куркою, сирами, креветками, беконом, помідорами, копченим лососем, морепродуктами тощо, — перелічує вона.

За словами Тані, у меню закладу є і нові салати та піци.

— Можемо запропонувати нашим гостям салат “Амадео” — це мікс овочів-гриль з соусом песто, — додає кухар. — А також “Капрезе” — з моцарели, балиліка та помідорів. Крім того, “Цезар” — з креветками, куркою та лососем на вибір.

До величезного меню піц також додалося кілька нових. Найцікавішою пропозицією, на думку Тані, є піца “дуе”, “тре” і “кватро”.

— На першу піцу кладемо дві різні начинки, на другу — три, на третю — чотири, — пояснює вона. — “Дуе”— це курка + помідор і шинка + гриби. “Тре” — курка + ананас, помідор + кукурудза, а також салямі. “Кватро” — означає “чотири”, тому й начинок стільки ж: цибуля + бекон, помідор, гриби і ковбаски-гриль.

Нарешті куштую пасту з грибами. Ніжний смак соусу доповнює тертий пармезан. Повірте, таке поєднання неймовірно апетитне!

Скільки чого треба:

120 г шампіньйонів, 30 г ріпчастої цибулі, 80 г спагеті, 10 г пармезана, 20 мл сухого білого вина, гілочка базиліка, оливкова олія для смаження.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Lesia Lesia
    Кватро- це кватро стаджоні (чотири пори року)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Ветерани війни гідно представили Тернопіль на першому в історії Чемпіонаті України з ампфутболу photo_camera 21:00 На черговій сесії розглянуть проєкт бюджету Тернопільської громади 2026 рік 20:00 Переселенка з Херсонщини, яка виховує дитину з ДЦП, просить допомогти із житлом. Влада мовчить 19:03 В Україні запустили застосунок «112» для виклику екстрених служб play_circle_filled Від читача 14:50 Застосунок 112 вже доступний для завантаження: МВС розробило офіційний сервіс екстреної допомоги, який працюватиме без мобільного зв’язку 18:13 Смертельна аварія біля села Кровинка 17:45 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув екіпаж вертольота Мі-24 17:20 У забудовника з Чорткова через суд прокуратура вимагає 1 млн 183 тис грн на розвиток громади 16:40 Демонтували дитячий майданчик та розчистили територію: що роблять у парку «Здоров’я» photo_camera 16:15 Біля будівлі Тернопільської облради почали облаштовувати безбар'єрний маршрут 15:40 Тернопільські медики повернули до життя пацієнта після зупинки серця 15:15 Патрульні з TruCAM працюватимуть у нових місцях: перелік 14:35 Звільнені з полону військові отримають 90 днів додаткової відпустки: ВР ухвалила закон 14:05 Розмахувала ножем та нівечила автівки: жінка на Дружбі тримає в страху садочок та людей 13:30 Чоловіку з Монастирищини оголосили підозру в умисному вбивстві дружини. Він зізнався 12:51 «У підвал страшно зайти, а під час тривоги нікуди тікати». Люди вимагають реакції влади та поліції 12:25 Обирають серцем, бо довіряють! «Фокстрот» – найкращий бренд 2025 з побутової техніки в Тернополі (новини компаній) 12:10 Копійки тепер будуть шагами: Рада підтримала законопроєкт 11:40 Авто-примара з Польщі: шахраї виманили у жителя Тернопільщини понад 150 тисяч гривень 11:10 Двоє дорослих та дитина досі перебувають у лікарнях після атаки на Тернопіль 19 листопада
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up