Готуємо пасту фунгі з пармезаном

Готуємо пасту фунгі з пармезаном

20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.

Якщо ви полюбляєте італійську кухню, зокрема пасти, завітайте у піцерію-кафе “Бенедетто”, що на вул. Сагайдачного. І замовте там “Пасту фунгі” з пармезаном.

У меню піцерії — аж 11 паст. Це “Карбонара” — з вершковим соусом, “Болоньєза” — з м’ясним фаршем та паприкою, з куркою, сирами, креветками, беконом, помідорами, копченим лососем, морепродуктами тощо.

— "Фунгі" по-італійськи означає “гриб”, — розповідає шеф-кухар Тетяна Дубова. — Ця страва дуже ніжна на смак завдяки вершково-грибному соусу і сиру пармезан. Раджу неодмінно її скуштувати.

Previous Next

Таня відразу береться до роботи: нарізає гриби, цибульку, тре сир, нагріває воду і кладе в окріп спагеті. Я з цікавістю спостерігаю за процесом.

Відео дня

— В Італії паста — дуже популярна. Є десятки рецептів пасти і способів її подачі.

Найважливіше правило, якого слід дотримуватися при приготуванні пасти, — це відварювання макаронів до стану “альденте”, каже шеф-кухар.

— Це означає, що зверху макаронина має бути м’якою, а всередині — пружною, — пояснює дівчина. — Саме таку пасту полюбляють італійці. Такі макарони, як готуємо ми, українці, вони вважають розвареними.

Цибульку Таня обсмажує на слабкому вогні до прозорості. Тоді вливає до неї вино і чекає, поки воно випарується.

— Алкоголь випарується, а запах вина залишиться, — зазначає вона. — Цей аромат надасть неперевершеного смаку страві.

Після цього кухар висипає до цибульки нарізані грибочки й продовжує обсмажувати все разом. А тоді додає вершки і час від часу помішує соус, поки він не закипить.

Зварені спагеті кухар проціджує через друшляк. Далі вони опиняються у сковороді з соусом. Дівчина все ретельно вимішує і перекладає на тарілку.

— У меню піцерії — аж 11 паст. Це “Карбонара” — з вершковим соусом, “Болоньєза” — з м’ясним фаршем та паприкою, з куркою, сирами, креветками, беконом, помідорами, копченим лососем, морепродуктами тощо, — перелічує вона.

За словами Тані, у меню закладу є і нові салати та піци.

— Можемо запропонувати нашим гостям салат “Амадео” — це мікс овочів-гриль з соусом песто, — додає кухар. — А також “Капрезе” — з моцарели, балиліка та помідорів. Крім того, “Цезар” — з креветками, куркою та лососем на вибір.

До величезного меню піц також додалося кілька нових. Найцікавішою пропозицією, на думку Тані, є піца “дуе”, “тре” і “кватро”.

— На першу піцу кладемо дві різні начинки, на другу — три, на третю — чотири, — пояснює вона. — “Дуе”— це курка + помідор і шинка + гриби. “Тре” — курка + ананас, помідор + кукурудза, а також салямі. “Кватро” — означає “чотири”, тому й начинок стільки ж: цибуля + бекон, помідор, гриби і ковбаски-гриль.

Нарешті куштую пасту з грибами. Ніжний смак соусу доповнює тертий пармезан. Повірте, таке поєднання неймовірно апетитне!

Скільки чого треба:

120 г шампіньйонів, 30 г ріпчастої цибулі, 80 г спагеті, 10 г пармезана, 20 мл сухого білого вина, гілочка базиліка, оливкова олія для смаження.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Lesia Lesia

    Кватро- це кватро стаджоні (чотири пори року)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up