Готуємо пасту фунгі з пармезаном

Готуємо пасту фунгі з пармезаном

20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.

Якщо ви полюбляєте італійську кухню, зокрема пасти, завітайте у піцерію-кафе “Бенедетто”, що на вул. Сагайдачного. І замовте там “Пасту фунгі” з пармезаном.

У меню піцерії — аж 11 паст. Це “Карбонара” — з вершковим соусом, “Болоньєза” — з м’ясним фаршем та паприкою, з куркою, сирами, креветками, беконом, помідорами, копченим лососем, морепродуктами тощо.

— "Фунгі" по-італійськи означає “гриб”, — розповідає шеф-кухар Тетяна Дубова. — Ця страва дуже ніжна на смак завдяки вершково-грибному соусу і сиру пармезан. Раджу неодмінно її скуштувати.

Previous Next

Таня відразу береться до роботи: нарізає гриби, цибульку, тре сир, нагріває воду і кладе в окріп спагеті. Я з цікавістю спостерігаю за процесом.

— В Італії паста — дуже популярна. Є десятки рецептів пасти і способів її подачі.

Найважливіше правило, якого слід дотримуватися при приготуванні пасти, — це відварювання макаронів до стану “альденте”, каже шеф-кухар.

— Це означає, що зверху макаронина має бути м’якою, а всередині — пружною, — пояснює дівчина. — Саме таку пасту полюбляють італійці. Такі макарони, як готуємо ми, українці, вони вважають розвареними.

Цибульку Таня обсмажує на слабкому вогні до прозорості. Тоді вливає до неї вино і чекає, поки воно випарується.

— Алкоголь випарується, а запах вина залишиться, — зазначає вона. — Цей аромат надасть неперевершеного смаку страві.

Після цього кухар висипає до цибульки нарізані грибочки й продовжує обсмажувати все разом. А тоді додає вершки і час від часу помішує соус, поки він не закипить.

Зварені спагеті кухар проціджує через друшляк. Далі вони опиняються у сковороді з соусом. Дівчина все ретельно вимішує і перекладає на тарілку.

— У меню піцерії — аж 11 паст. Це “Карбонара” — з вершковим соусом, “Болоньєза” — з м’ясним фаршем та паприкою, з куркою, сирами, креветками, беконом, помідорами, копченим лососем, морепродуктами тощо, — перелічує вона.

За словами Тані, у меню закладу є і нові салати та піци.

— Можемо запропонувати нашим гостям салат “Амадео” — це мікс овочів-гриль з соусом песто, — додає кухар. — А також “Капрезе” — з моцарели, балиліка та помідорів. Крім того, “Цезар” — з креветками, куркою та лососем на вибір.

До величезного меню піц також додалося кілька нових. Найцікавішою пропозицією, на думку Тані, є піца “дуе”, “тре” і “кватро”.

— На першу піцу кладемо дві різні начинки, на другу — три, на третю — чотири, — пояснює вона. — “Дуе”— це курка + помідор і шинка + гриби. “Тре” — курка + ананас, помідор + кукурудза, а також салямі. “Кватро” — означає “чотири”, тому й начинок стільки ж: цибуля + бекон, помідор, гриби і ковбаски-гриль.

Нарешті куштую пасту з грибами. Ніжний смак соусу доповнює тертий пармезан. Повірте, таке поєднання неймовірно апетитне!

Скільки чого треба:

120 г шампіньйонів, 30 г ріпчастої цибулі, 80 г спагеті, 10 г пармезана, 20 мл сухого білого вина, гілочка базиліка, оливкова олія для смаження.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Lesia Lesia
    Кватро- це кватро стаджоні (чотири пори року)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Улюблений викладач студентів… Підтримайте петицію про присвоєння звання Героя Володимиру Брославському photo_camera 21:03 Редакція «20 хвилин» отримала професійні аптечки для роботи в умовах небезпеки photo_camera 19:40 ДНК підтвердила загибель 35-річної Тетяни Попик. Її виявили разом із донькою Софійкою 19:30 Графік відключення світла в Тернополі та області на 10 грудня Від читача 16:24 Як підготуватись до онлайн-співбесіди? 19:00 Світлофор на Протасевича-Лесі Українки не витримує тривалих відключень світла — водії б’ють на сполох 18:00 У Дії може з'явитись можливість скаржитись на неправильно припарковані автомобілі 17:20 «Ми знову заручники»: другу добу мешканці 15 Квітня — без тепла і світла. Що відомо? 16:50 Дощ та туман прогнозують на Тернопільщині у найближчі дні 16:10 Жителів Тернопільщини запрошують пройти навчання у центрі підготовки до національного спротиву 15:15 Не вмикайте все одразу: енергетики попереджають про ризики аварій 14:34 Президент Зеленський запросив Папу Римського відвідати Україну 14:03 На бульварі Шевченка розширили Алею пам’яті про загиблих Героїв photo_camera 13:20 Забудовник сплатить на розвиток Кременецької громади 434 тис. грн — рішення суду 12:45 Чому демонтують будинок на Стуса, у який влучила ворожа ракета 19 листопада 12:15 Щеплення проти вірусу папіломи розпочнуть в Україні з 1 січня: хто отримає безоплатно 11:35 У центрі Тернополя встановлюють традиційну різдвяну шопку photo_camera 11:05 Тіло чоловіка виявили на місці пожежі в будинку на Чортківщині 10:50 Шахрай представився кіберполіцейським: жителька Тернопільщини втратила 100 тисяч гривень 10:16 Під час комендантської у Тернополі зупинили 16-річного водія без посвідчення: був у стані сп'яніння
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up