Готуємо пасту фунгі з пармезаном

Готуємо пасту фунгі з пармезаном

20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.

Якщо ви полюбляєте італійську кухню, зокрема пасти, завітайте у піцерію-кафе “Бенедетто”, що на вул. Сагайдачного. І замовте там “Пасту фунгі” з пармезаном.

У меню піцерії — аж 11 паст. Це “Карбонара” — з вершковим соусом, “Болоньєза” — з м’ясним фаршем та паприкою, з куркою, сирами, креветками, беконом, помідорами, копченим лососем, морепродуктами тощо.

— "Фунгі" по-італійськи означає “гриб”, — розповідає шеф-кухар Тетяна Дубова. — Ця страва дуже ніжна на смак завдяки вершково-грибному соусу і сиру пармезан. Раджу неодмінно її скуштувати.

Previous Next

Таня відразу береться до роботи: нарізає гриби, цибульку, тре сир, нагріває воду і кладе в окріп спагеті. Я з цікавістю спостерігаю за процесом.

— В Італії паста — дуже популярна. Є десятки рецептів пасти і способів її подачі.

Найважливіше правило, якого слід дотримуватися при приготуванні пасти, — це відварювання макаронів до стану “альденте”, каже шеф-кухар.

— Це означає, що зверху макаронина має бути м’якою, а всередині — пружною, — пояснює дівчина. — Саме таку пасту полюбляють італійці. Такі макарони, як готуємо ми, українці, вони вважають розвареними.

Цибульку Таня обсмажує на слабкому вогні до прозорості. Тоді вливає до неї вино і чекає, поки воно випарується.

— Алкоголь випарується, а запах вина залишиться, — зазначає вона. — Цей аромат надасть неперевершеного смаку страві.

Після цього кухар висипає до цибульки нарізані грибочки й продовжує обсмажувати все разом. А тоді додає вершки і час від часу помішує соус, поки він не закипить.

Зварені спагеті кухар проціджує через друшляк. Далі вони опиняються у сковороді з соусом. Дівчина все ретельно вимішує і перекладає на тарілку.

— У меню піцерії — аж 11 паст. Це “Карбонара” — з вершковим соусом, “Болоньєза” — з м’ясним фаршем та паприкою, з куркою, сирами, креветками, беконом, помідорами, копченим лососем, морепродуктами тощо, — перелічує вона.

За словами Тані, у меню закладу є і нові салати та піци.

— Можемо запропонувати нашим гостям салат “Амадео” — це мікс овочів-гриль з соусом песто, — додає кухар. — А також “Капрезе” — з моцарели, балиліка та помідорів. Крім того, “Цезар” — з креветками, куркою та лососем на вибір.

До величезного меню піц також додалося кілька нових. Найцікавішою пропозицією, на думку Тані, є піца “дуе”, “тре” і “кватро”.

— На першу піцу кладемо дві різні начинки, на другу — три, на третю — чотири, — пояснює вона. — “Дуе”— це курка + помідор і шинка + гриби. “Тре” — курка + ананас, помідор + кукурудза, а також салямі. “Кватро” — означає “чотири”, тому й начинок стільки ж: цибуля + бекон, помідор, гриби і ковбаски-гриль.

Нарешті куштую пасту з грибами. Ніжний смак соусу доповнює тертий пармезан. Повірте, таке поєднання неймовірно апетитне!

Скільки чого треба:

120 г шампіньйонів, 30 г ріпчастої цибулі, 80 г спагеті, 10 г пармезана, 20 мл сухого білого вина, гілочка базиліка, оливкова олія для смаження.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Lesia Lesia
    Кватро- це кватро стаджоні (чотири пори року)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 Тривогу на Тернопільщині тепер оголошують окремо для кожного району 08:00 Тернополян кличуть на благодійний концерт «Оркестри Волі» на підтримку ЗСУ play_circle_filled 22:01 Мандруємо з Тернопілля: ТОП-10 локацій, які варто відвідати у сусідніх областях 21:00 Театр танцю «Посмішка» з Тернополя виборов гран-прі Всеукраїнського конкурсу «Країна мрій» photo_camera Від читача 17:21 Ветеранські гранти: служба зайнятості проводить інформаційну кампанію 20:03 На місці колишнього кінотеатру та ТЦ може з'явитися торгівельно-офісний комплекс з готелем (ВІДЕО) play_circle_filled 19:00 Почали ремонт дитячого майданчика на Лучаковського. Договір уклали на 300 тисяч 18:00 Попередження про сильний туман оголосили на Тернопільщині на 13 листопада 16:50 Укриття за решітками. Чому в Тернополі вішають грати на мобільні захисні споруди? photo_camera 16:45 У Бучач приїхав Глава УГКЦ Святослав Шевчук. Які місця відвідав photo_camera 16:10 «Нас чують у світі»: інтерв’ю Наталії Бурлаку з Оксаною Бровко про відзнаку, яка стала голосом для українських медіа 15:35 Авіакомпанія Ryanair повністю відмовилась від паперових квитків: що потрібно знати пасажирам 15:05 Понад дві тисячі набоїв та саморобний автомат «Калашникова»: суд розгляне справу чоловіка з Заліщиків 14:41 Робота у Тернополі: Актуальні пропозиції тижня (оновлено 12 листопада) 14:30 У Байківцях затримали тернополянина, який наловив 250 кілограм риби 13:50 На рідній Тернопільщині вітатимуть Героя, який повернувся з полону 13:10 Юні плавці з Чорткова привезли перемоги зі змагань 12:35 В Україні з'явиться цифровий сервіс для переселенців 12:05 У парку Сопільче видалять аварійні дерева 11:25 Рятувальники за добу двічі витягували карети швидких, які не могли дістатись до пацієнтів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up