Готуємо пасту "Карбонара"

20minut.ua розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Готуємо пасту "Карбонара"

Паста „Карбонара” — одна із найпопулярніших страв італійської кухні. Готувати її просто, а результат виходить приголомшливим. Пропонуємо скуштувати цю пасту у Parma Cafе, що на вул. Грушевського.

Previous Next

— У нашому меню багато різних паст, — розповідає кухар Наталія Семенишин. — От, наприклад, паста „Поло” — зі шпинатом і курячим філе чи „Салямі дьябола” — з ковбасою салямі, гострим перцем і томатами „піларі”. Ще маємо пасту „Тартюфоро” — з шампіньйонами і тартюфорною олією. 
Остання — для гурманів, бо ця олія має дуже специфічний смак та аромат, каже пані Наталія. 


— Однак є люди, які приходять до нас саме на цю пасту, — додає вона. — Також готуємо „Болоньєзе” — пасту з меленим м’ясом, морквою і цибулькою. А ще — „Дженовезе” — із соусом песто і маслом. Є рибна паста — „Сламон” — з філе лосося і помідорами. Ну і, звичайно, „Карбонара” — паста із соусом, до якого входить обсмажений бочок, вершки і тим’ян. А подаємо її, посипавши пармезаном, із сирим яєчним жовтком. 
 

Пані Наталія викладає на стіл усі необхідні продукти і береться до роботи. Спочатку висипає борошно у тістомішалку, вливає трішки олії, вибиває яйце. І вмикає пристрій. За кілька секунд замішується тісто. Кухар виймає його і руками формує кульку. Зробивши із кульки видовжену паляничку, моя співрозмовниця кілька разів пропускає її через інший пристрій — локшинорізку. Паляничка на очах стає дуже тоненькою.

Жінка перекладає її на інший бік локшинорізки і пропускає через інший отвір. Звідти на робочу поверхню падають широкі смужки локшини, тобто пасти. Усе це триває не більше 3-4 хвилин.    

Далі — теж нічого складного. Кухар викладає приготовлену пасту у киплячу воду, доводить до кипіння, декілька разів помішує її і починає готувати соус. 
— Щоб приготувати соус, нарізаємо бочок пластинками, обсмажуємо на олії, а тоді вливаємо вершки і додаємо щіпку тим’яну для аромату, — коментує пані Наталія. —

Поки смажимо бочок, кладемо на сковороду зубчик часнику, а за кілька секунд забираємо. Він робить соус більш ароматним, хоча не всі його люблять. 
Довівши соус до кипіння, кухар знімає його з вогню. До цього часу уже зварилася паста. Жінка пробує її „на зуб” і робить висновок — зварилася. 
— Правильна паста має бути зварена до стану „альденте”, — пояснює співрозмовниця. — Цим словом пояснюють ступінь готовності страви. Тобто готова паста має бути нерозвареною, ледь пружною, але й не твердою.

Пані Наталя змішує соус із макаронами, дає страві закипіти і вимикає вогонь. 
Найцікавіший момент настає згодом, коли кухар перекладає готову страву у тарілку. У центрі жінка вибиває сирий жовток, посипає все пармезаном і меленим чорним перцем. 
— У нашому меню, окрім паст, є більше десятка піц, салати, страви з м’яса, супи, італійські десерти, великий вибір солоних і солодких млинців із начинкою, — перелічує жінка. — Тож від нас ніхто не піде голодним.   
Куштую ще теплу пасту і залишаюся задоволена. Страва смачна, ситна і ніжна на смак. Чого ще треба, аби отримати гастрономічне задоволення?  

Скільки чого треба:
Для заготовки: 120 г борошна, 12 г олії, 1 яйце. Для соусу: 30 г бочка, 50 мл вершків, щіпка сухого тим’яну, 1 зуб. часнику. Крім того: 1 жовток, щіпка пармезану.

0
0
0
0
Коментарі (4)
  • York

    У Італії вони ніколи не роблять соусу з борошном
  • Оля Кудрик-Шпортун

    Наталя коли зайти на пасту
  • Natasha Boretska

    В МЕНЕ ТАКЕ ВРАЖЕННЯ ЩО В ТЕРНОПОЛІ В ЗАКЛАДАХ ПРАЦЮЮТЬ МАВПЕНЯТА ЯКІ КРАДУТЬ ДАВНО ВЖЕ ВСІ ВІДОМІ РЕЦЕПТИ ТАКІ ЯК КАРБОНАРА І ПРОДАЮТЬ ЇХ В СЕБЕ ,ДРУЗІ ДЕ ОРИГІНАЛЬНІСТЬ ДЕ ЖИВА КОНКУРЕНЦІЯ ВИ Ж ХОЧЕТЕ ЧИМОСЬ ВІДРІЗНЯТИСЬ ОДНЕ ВІД ОДНОГО ТО ЧОМУ ГОТУЄТЕ ВСЕ ОДИНАКОВЕ .ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЗРОБИТИ 4 ЗАКЛАДИ НА ВЕСЬ ТЕРНОПІЛЬ У РІЗНИХ РАЙОНАХ І ЛЮДИ НЕ БУДУТЬ ДАЛЕКО ХОДИТИ БО МЕНЮ І ТАК ВСЮДИ ОДИНАКОВЕ.КАРБОНАРА В УКРАЇНІ ПО ПОПУЛЯРНОСТІ НА ОДНІЙ СХОДИНЦІ З БОРЩЕМ.В МЕНЕ Є ДРУГ У ТЕРНОПОЛІ ВІН ПРОВОДИТЬ ТРЕНІНГИ ПО КУЛІНАРІЇ ТАК РАДЖУ ВАМ ЗНАЙТИ ЧАС І ПРИЙТИ І ПОСЛУХАТИ ПРО КУХНЮ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

18:00 Вбрання шиють цілий рік: молоді дизайнери представили власні колекції одягу у Тернополі play_circle_filled photo_camera 17:35 На Тернопільщині опалювальний сезон можуть почати пізніше через борги 17:10 Тернопільські борці здобули п'ять нагород у Греції 16:45 Опалювальний період, ймовірно, розпочнеться із підвищення тарифів Від читача 12:16 Збараж: через неформальне навчання до реалізації мрії 16:30 Майже два роки хабарної справи Володимира Катинського. Коли буде вирок? 16:00 "Версаль" хоче працювати до 3-ї ночі. У міськраді кажуть, що спершу заклад має сплатити борг 15:30 Як правильно підібрати контрацептив: поради тернопільського гінеколога 15:00 Пенсіонерку Дарію Теслюк запросили стати моделлю дизайнерського одягу 14:30 Фото дня: фонтан на Алясці працював допізна, незважаючи на дощ 14:00 Тернопіль може залишитись без гарячої води після 1 жовтня 13:15 За чверть гектара коноплі на власному городі мешканцю Дарахова світить до 7 років тюрми 12:45 Нещастя на Тернопільщині: чоловік хотів напитися води і впав у колодязь 12:15 На "Алясці" та "БАМі" немає гарячої води 12:00 На Крушельницької - ДТП. Рух ускладнився 11:32 Олександра Запісоцького, який влаштував стрілянину в барі на Шептицького, ще не знайшли 11:07 "Нам не хочеться жити в чотирьох стінах" photo_camera 10:45 Фото дня: на Лановеччині вродили гарбузи. Господар зробив "гарбузову бабу" 10:20 У Тернополі розпочався «Бібліофест – VIIІ: «Тернопільські читання по-особливому» 10:00 Варення з кульбаби та ківі з коньяком: тернополянка Ольга Навроцька представила область на фестивалі з консервації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up