Готуємо пасту "Карбонара"

Готуємо пасту "Карбонара"

20minut.ua розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Паста „Карбонара” — одна із найпопулярніших страв італійської кухні. Готувати її просто, а результат виходить приголомшливим. Пропонуємо скуштувати цю пасту у Parma Cafе.

Previous Next

Пані Наталія викладає на стіл усі необхідні продукти і береться до роботи. Спочатку висипає борошно у тістомішалку, вливає трішки олії, вибиває яйце. І вмикає пристрій. За кілька секунд замішується тісто. Кухар виймає його і руками формує кульку. Зробивши із кульки видовжену паляничку, моя співрозмовниця кілька разів пропускає її через інший пристрій — локшинорізку. Паляничка на очах стає дуже тоненькою.

Жінка перекладає її на інший бік локшинорізки і пропускає через інший отвір. Звідти на робочу поверхню падають широкі смужки локшини, тобто пасти. Усе це триває не більше 3-4 хвилин.    

Далі — теж нічого складного. Кухар викладає приготовлену пасту у киплячу воду, доводить до кипіння, декілька разів помішує її і починає готувати соус. 
— Щоб приготувати соус, нарізаємо бочок пластинками, обсмажуємо на олії, а тоді вливаємо вершки і додаємо щіпку тим’яну для аромату, — коментує пані Наталія. —

Поки смажимо бочок, кладемо на сковороду зубчик часнику, а за кілька секунд забираємо. Він робить соус більш ароматним, хоча не всі його люблять. 
Довівши соус до кипіння, кухар знімає його з вогню. До цього часу уже зварилася паста. Жінка пробує її „на зуб” і робить висновок — зварилася. 
— Правильна паста має бути зварена до стану „альденте”, — пояснює співрозмовниця. — Цим словом пояснюють ступінь готовності страви. Тобто готова паста має бути нерозвареною, ледь пружною, але й не твердою.

Пані Наталя змішує соус із макаронами, дає страві закипіти і вимикає вогонь. 
Найцікавіший момент настає згодом, коли кухар перекладає готову страву у тарілку. У центрі жінка вибиває сирий жовток, посипає все пармезаном і меленим чорним перцем. 
— У нашому меню, окрім паст, є більше десятка піц, салати, страви з м’яса, супи, італійські десерти, великий вибір солоних і солодких млинців із начинкою, — перелічує жінка. — Тож від нас ніхто не піде голодним.   
Куштую ще теплу пасту і залишаюся задоволена. Страва смачна, ситна і ніжна на смак. Чого ще треба, аби отримати гастрономічне задоволення?  

Скільки чого треба:
Для заготовки: 120 г борошна, 12 г олії, 1 яйце. Для соусу: 30 г бочка, 50 мл вершків, щіпка сухого тим’яну, 1 зуб. часнику. Крім того: 1 жовток, щіпка пармезану.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Vito
  • York
    У Італії вони ніколи не роблять соусу з борошном
  • Оля Кудрик-Шпортун
    Наталя коли зайти на пасту
  • Natasha Boretska
    В МЕНЕ ТАКЕ ВРАЖЕННЯ ЩО В ТЕРНОПОЛІ В ЗАКЛАДАХ ПРАЦЮЮТЬ МАВПЕНЯТА ЯКІ КРАДУТЬ ДАВНО ВЖЕ ВСІ ВІДОМІ РЕЦЕПТИ ТАКІ ЯК КАРБОНАРА І ПРОДАЮТЬ ЇХ В СЕБЕ ,ДРУЗІ ДЕ ОРИГІНАЛЬНІСТЬ ДЕ ЖИВА КОНКУРЕНЦІЯ ВИ Ж ХОЧЕТЕ ЧИМОСЬ ВІДРІЗНЯТИСЬ ОДНЕ ВІД ОДНОГО ТО ЧОМУ ГОТУЄТЕ ВСЕ ОДИНАКОВЕ .ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЗРОБИТИ 4 ЗАКЛАДИ НА ВЕСЬ ТЕРНОПІЛЬ У РІЗНИХ РАЙОНАХ І ЛЮДИ НЕ БУДУТЬ ДАЛЕКО ХОДИТИ БО МЕНЮ І ТАК ВСЮДИ ОДИНАКОВЕ.КАРБОНАРА В УКРАЇНІ ПО ПОПУЛЯРНОСТІ НА ОДНІЙ СХОДИНЦІ З БОРЩЕМ.В МЕНЕ Є ДРУГ У ТЕРНОПОЛІ ВІН ПРОВОДИТЬ ТРЕНІНГИ ПО КУЛІНАРІЇ ТАК РАДЖУ ВАМ ЗНАЙТИ ЧАС І ПРИЙТИ І ПОСЛУХАТИ ПРО КУХНЮ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Різдво у перинатальному центрі народилися двоє тернополян 21:00 «Спецоперація Різдво»: волонтери просять зібрати святкові страви для військових на передову 20:00 Відкривав учням світ сучасних технологій… помер багаторічний вчитель інформатики Збаразького ліцею №2 19:00 Українські колядки пролунали в Сенаті та найбільних соборах Італії у виконанні тернопільської «Зоринки» photo_camera Від читача 15:24 35 років Державній службі зайнятості. Живи та працюй в Україні 18:00 У Тернополі стартує благодійний вертеп: запросіть колядників і підтримайте армію 16:50 Дев’ять власників квартир на Стуса отримають компенсацію за зруйноване житло: як подати заяву 16:05 Жителів Тернопільщини попереджають про погіршення погодних умов: очікуємо хуртовину та ожеледицю 15:21 «Ворог не лише обстрілював, а й труїв газом» — захисник Ігор Бугера про 76 днів оборони Торецька 14:38 Понад 50 мільйонів виділили з бюджету на харчування студентів та школярів: хто може отримати пільгу 14:21 Доставка Їжі Тернопіль: де замовити суші, піцу чи страви з мангалу (партнерський проєкт) 14:00 У Тернополі відзначать 117-ту річницю з дня народження Степана Бандери 13:30 Тернополяни скаржаться на слизькі дороги в місті: чи працює спецтехніка play_circle_filled 13:01 «Поіменно і з молитвою»: згадали всіх Героїв Тернопільщини 12:23 Чотири пожежі на Тернопільщині у Різдво: горіли будинки і господарські будівлі 11:43 На Тернопільщині затвердили обласний бюджет на 2026 рік: що відомо? 11:02 Шахрайство під час криптообміну: тернополянка втратила 50 тисяч гривень 10:20 Хто у тернопільських школах та коледжах харчуватиметься безкоштовно у 2026 році 09:38 Нетверезий за кермом і хабар у багажнику: на Тернопільщині відкрили справу проти водія 09:00 На війні помер Герой з Тернопільщини Віктор Гальченко
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up