Готуємо пасту "Карбонара"

Готуємо пасту "Карбонара"

20minut.ua розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Паста „Карбонара” — одна із найпопулярніших страв італійської кухні. Готувати її просто, а результат виходить приголомшливим. Пропонуємо скуштувати цю пасту у Parma Cafе.

Previous Next

Пані Наталія викладає на стіл усі необхідні продукти і береться до роботи. Спочатку висипає борошно у тістомішалку, вливає трішки олії, вибиває яйце. І вмикає пристрій. За кілька секунд замішується тісто. Кухар виймає його і руками формує кульку. Зробивши із кульки видовжену паляничку, моя співрозмовниця кілька разів пропускає її через інший пристрій — локшинорізку. Паляничка на очах стає дуже тоненькою.

Жінка перекладає її на інший бік локшинорізки і пропускає через інший отвір. Звідти на робочу поверхню падають широкі смужки локшини, тобто пасти. Усе це триває не більше 3-4 хвилин.    

Далі — теж нічого складного. Кухар викладає приготовлену пасту у киплячу воду, доводить до кипіння, декілька разів помішує її і починає готувати соус. 
— Щоб приготувати соус, нарізаємо бочок пластинками, обсмажуємо на олії, а тоді вливаємо вершки і додаємо щіпку тим’яну для аромату, — коментує пані Наталія. —

Поки смажимо бочок, кладемо на сковороду зубчик часнику, а за кілька секунд забираємо. Він робить соус більш ароматним, хоча не всі його люблять. 
Довівши соус до кипіння, кухар знімає його з вогню. До цього часу уже зварилася паста. Жінка пробує її „на зуб” і робить висновок — зварилася. 
— Правильна паста має бути зварена до стану „альденте”, — пояснює співрозмовниця. — Цим словом пояснюють ступінь готовності страви. Тобто готова паста має бути нерозвареною, ледь пружною, але й не твердою.

Пані Наталя змішує соус із макаронами, дає страві закипіти і вимикає вогонь. 
Найцікавіший момент настає згодом, коли кухар перекладає готову страву у тарілку. У центрі жінка вибиває сирий жовток, посипає все пармезаном і меленим чорним перцем. 
— У нашому меню, окрім паст, є більше десятка піц, салати, страви з м’яса, супи, італійські десерти, великий вибір солоних і солодких млинців із начинкою, — перелічує жінка. — Тож від нас ніхто не піде голодним.   
Куштую ще теплу пасту і залишаюся задоволена. Страва смачна, ситна і ніжна на смак. Чого ще треба, аби отримати гастрономічне задоволення?  

Скільки чого треба:
Для заготовки: 120 г борошна, 12 г олії, 1 яйце. Для соусу: 30 г бочка, 50 мл вершків, щіпка сухого тим’яну, 1 зуб. часнику. Крім того: 1 жовток, щіпка пармезану.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Vito
  • York
    У Італії вони ніколи не роблять соусу з борошном
  • Оля Кудрик-Шпортун
    Наталя коли зайти на пасту
  • Natasha Boretska
    В МЕНЕ ТАКЕ ВРАЖЕННЯ ЩО В ТЕРНОПОЛІ В ЗАКЛАДАХ ПРАЦЮЮТЬ МАВПЕНЯТА ЯКІ КРАДУТЬ ДАВНО ВЖЕ ВСІ ВІДОМІ РЕЦЕПТИ ТАКІ ЯК КАРБОНАРА І ПРОДАЮТЬ ЇХ В СЕБЕ ,ДРУЗІ ДЕ ОРИГІНАЛЬНІСТЬ ДЕ ЖИВА КОНКУРЕНЦІЯ ВИ Ж ХОЧЕТЕ ЧИМОСЬ ВІДРІЗНЯТИСЬ ОДНЕ ВІД ОДНОГО ТО ЧОМУ ГОТУЄТЕ ВСЕ ОДИНАКОВЕ .ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЗРОБИТИ 4 ЗАКЛАДИ НА ВЕСЬ ТЕРНОПІЛЬ У РІЗНИХ РАЙОНАХ І ЛЮДИ НЕ БУДУТЬ ДАЛЕКО ХОДИТИ БО МЕНЮ І ТАК ВСЮДИ ОДИНАКОВЕ.КАРБОНАРА В УКРАЇНІ ПО ПОПУЛЯРНОСТІ НА ОДНІЙ СХОДИНЦІ З БОРЩЕМ.В МЕНЕ Є ДРУГ У ТЕРНОПОЛІ ВІН ПРОВОДИТЬ ТРЕНІНГИ ПО КУЛІНАРІЇ ТАК РАДЖУ ВАМ ЗНАЙТИ ЧАС І ПРИЙТИ І ПОСЛУХАТИ ПРО КУХНЮ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Облаштовують пандус до «Білого дому»: який вигляд має безбар’єрний маршрут у центрі Тернополя photo_camera 15:00 За видобуток піску на 76 мільйонів у Тернополі судитимуть чотирьох фігурантів 14:20 У Пам'ять про Героїв Олега Черкашина та Володимира Жмуда в Тернополі встановлять меморіальні таблиці 13:40 У Білій на узбіччі знайшли пораненого чоловіка, він помер у лікарні: поліція розшукує винуватця аварії Від читача 15:24 35 років Державній службі зайнятості. Живи та працюй в Україні 13:26 Графік відключення світла в Тернополі на 24 грудня. Є зміни у підчергах 13:02 Порожнє місце за столом: як родини Героїв переживають Різдво і як їх підтримати 12:30 Галицький камерний оркестр запрошує на концерт «Зимові історії» 11:50 Чи обов'язково на столі повинно бути 12 страв у Святвечір розповів отець Філюк play_circle_filled 11:15 На Тернопільщині зафіксували спалах кору 10:45 «Стоматологія Олексюка» десятий раз визнана кращою стоматологією у голосуванні «Народний бренд» (новини компаній) 10:35 Уперше оприлюднили 20 пунктів мирного плану: в Україні може відбутись референдум 10:12 На Різдво у Тернополі буде менше громадського транспорту 09:35 Покинуті авто на вулицях Тернополя: власникам дали місяць, аби ті прибрали транспорт 09:00 Укрзалізниця призначила додаткові поїзди на період Різдвяних та Новорічних свят 08:00 24 грудня — Святвечір: точний час, коли на Тернопільщині зійде перша зірка 21:00 Скільки коштує приготувати кутю за традиційним рецептом в Тернополі: підрахували «20 хвилин» 20:00 На церковній землі багатоповерхівці не місце: громада виграла справу у Верховному суді. Що далі 19:00 Обіцяли, але люди чекають роками: чому родини загиблих Героїв досі не отримали гроші за пам’ятники 18:00 З 1 січня в автобусах Чорткова працюватимуть кондуктори
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up