Готуємо пасту "Карбонара"

Готуємо пасту "Карбонара"

20minut.ua розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Паста „Карбонара” — одна із найпопулярніших страв італійської кухні. Готувати її просто, а результат виходить приголомшливим. Пропонуємо скуштувати цю пасту у Parma Cafе.

Previous Next

Пані Наталія викладає на стіл усі необхідні продукти і береться до роботи. Спочатку висипає борошно у тістомішалку, вливає трішки олії, вибиває яйце. І вмикає пристрій. За кілька секунд замішується тісто. Кухар виймає його і руками формує кульку. Зробивши із кульки видовжену паляничку, моя співрозмовниця кілька разів пропускає її через інший пристрій — локшинорізку. Паляничка на очах стає дуже тоненькою.

Жінка перекладає її на інший бік локшинорізки і пропускає через інший отвір. Звідти на робочу поверхню падають широкі смужки локшини, тобто пасти. Усе це триває не більше 3-4 хвилин.    

Далі — теж нічого складного. Кухар викладає приготовлену пасту у киплячу воду, доводить до кипіння, декілька разів помішує її і починає готувати соус. 
— Щоб приготувати соус, нарізаємо бочок пластинками, обсмажуємо на олії, а тоді вливаємо вершки і додаємо щіпку тим’яну для аромату, — коментує пані Наталія. —

Поки смажимо бочок, кладемо на сковороду зубчик часнику, а за кілька секунд забираємо. Він робить соус більш ароматним, хоча не всі його люблять. 
Довівши соус до кипіння, кухар знімає його з вогню. До цього часу уже зварилася паста. Жінка пробує її „на зуб” і робить висновок — зварилася. 
— Правильна паста має бути зварена до стану „альденте”, — пояснює співрозмовниця. — Цим словом пояснюють ступінь готовності страви. Тобто готова паста має бути нерозвареною, ледь пружною, але й не твердою.

Пані Наталя змішує соус із макаронами, дає страві закипіти і вимикає вогонь. 
Найцікавіший момент настає згодом, коли кухар перекладає готову страву у тарілку. У центрі жінка вибиває сирий жовток, посипає все пармезаном і меленим чорним перцем. 
— У нашому меню, окрім паст, є більше десятка піц, салати, страви з м’яса, супи, італійські десерти, великий вибір солоних і солодких млинців із начинкою, — перелічує жінка. — Тож від нас ніхто не піде голодним.   
Куштую ще теплу пасту і залишаюся задоволена. Страва смачна, ситна і ніжна на смак. Чого ще треба, аби отримати гастрономічне задоволення?  

Скільки чого треба:
Для заготовки: 120 г борошна, 12 г олії, 1 яйце. Для соусу: 30 г бочка, 50 мл вершків, щіпка сухого тим’яну, 1 зуб. часнику. Крім того: 1 жовток, щіпка пармезану.

Коментарі (5)
  • Vito

  • York

    У Італії вони ніколи не роблять соусу з борошном
  • Оля Кудрик-Шпортун

    Наталя коли зайти на пасту
  • Natasha Boretska

    В МЕНЕ ТАКЕ ВРАЖЕННЯ ЩО В ТЕРНОПОЛІ В ЗАКЛАДАХ ПРАЦЮЮТЬ МАВПЕНЯТА ЯКІ КРАДУТЬ ДАВНО ВЖЕ ВСІ ВІДОМІ РЕЦЕПТИ ТАКІ ЯК КАРБОНАРА І ПРОДАЮТЬ ЇХ В СЕБЕ ,ДРУЗІ ДЕ ОРИГІНАЛЬНІСТЬ ДЕ ЖИВА КОНКУРЕНЦІЯ ВИ Ж ХОЧЕТЕ ЧИМОСЬ ВІДРІЗНЯТИСЬ ОДНЕ ВІД ОДНОГО ТО ЧОМУ ГОТУЄТЕ ВСЕ ОДИНАКОВЕ .ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЗРОБИТИ 4 ЗАКЛАДИ НА ВЕСЬ ТЕРНОПІЛЬ У РІЗНИХ РАЙОНАХ І ЛЮДИ НЕ БУДУТЬ ДАЛЕКО ХОДИТИ БО МЕНЮ І ТАК ВСЮДИ ОДИНАКОВЕ.КАРБОНАРА В УКРАЇНІ ПО ПОПУЛЯРНОСТІ НА ОДНІЙ СХОДИНЦІ З БОРЩЕМ.В МЕНЕ Є ДРУГ У ТЕРНОПОЛІ ВІН ПРОВОДИТЬ ТРЕНІНГИ ПО КУЛІНАРІЇ ТАК РАДЖУ ВАМ ЗНАЙТИ ЧАС І ПРИЙТИ І ПОСЛУХАТИ ПРО КУХНЮ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 «Варварський напад»: в момент удару в торговому центрі знаходилося близько 1000 осіб: що пише світова преса 20:00 Вжахнулась, коли не впізнала власного сина! Історія активістки з Маріуполя, від якої мурашки по шкірі 19:09 У військкоматі відповіли, хто вручив повістку тернополянці та чи проводять перевірку photo_camera 18:06 У Тернополі проводять тематичні екскурсії містом: графік на цей тиждень Від читача 09:44 Перетин кордону студентами в умовах воєнного стану 17:20 2 липня у Тернополі працюватимуть сільськогосподарські ярмарки 16:40 Декомунізація Тернополя: на чотирьох вулицях демонтують меморіальні таблиці 16:03 Вивозили з-під обстрілів. У Тернопіль доставили ікони із Лисичанська photo_camera 15:30 Втратив свідомість за кермом: водій протаранив металеву огорожу та збив електричний стовп 14:50 Досі не втрачає надії й скучила за домом! За що мешканка Попасної щиро вдячна тернополянам? play_circle_filled photo_camera 14:18 Продавали жінок в сексуальне рабство, за годину обіцяли 600 злотих: правоохоронці викрили бізнесменів 13:40 Слідами трагедії у Кременчуці. Чи є укриття в тернопільських ТРЦ і чи працюють крамниці під час тривоги 13:11 У дитячому садочку провели благодійну ярмарку, щоб допомогти нашим захисникам (ФОТО) 12:32 На Лесі Українки затримали п'яного водія, який перевозив наркотики 11:56 Ремонт доріг у Тернополі триває: на яких ще вулицях оновлять асфальт (АДРЕСИ) 11:19 Судитимуть 8 осіб, які організували незаконний гральний бізнес. Яке покарання загрожує 10:45 Перелік культурних заходів у липні: куди піти та що подивитися (РОЗКЛАД) 10:03 Тернополян запрошують на майстер-класи з волейболу, вільної боротьби та змагання зі стрибків на скакалці 09:36 У Тернополі планують запустити нові автобусні маршрути: куди курсуватимуть 09:02 На Тарнавського знову горів дачний будинок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up