Готуємо пасту "Карбонара"

Готуємо пасту "Карбонара"

20minut.ua розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Паста „Карбонара” — одна із найпопулярніших страв італійської кухні. Готувати її просто, а результат виходить приголомшливим. Пропонуємо скуштувати цю пасту у Parma Cafе.

Previous Next

Пані Наталія викладає на стіл усі необхідні продукти і береться до роботи. Спочатку висипає борошно у тістомішалку, вливає трішки олії, вибиває яйце. І вмикає пристрій. За кілька секунд замішується тісто. Кухар виймає його і руками формує кульку. Зробивши із кульки видовжену паляничку, моя співрозмовниця кілька разів пропускає її через інший пристрій — локшинорізку. Паляничка на очах стає дуже тоненькою.

Жінка перекладає її на інший бік локшинорізки і пропускає через інший отвір. Звідти на робочу поверхню падають широкі смужки локшини, тобто пасти. Усе це триває не більше 3-4 хвилин.    

Далі — теж нічого складного. Кухар викладає приготовлену пасту у киплячу воду, доводить до кипіння, декілька разів помішує її і починає готувати соус. 
— Щоб приготувати соус, нарізаємо бочок пластинками, обсмажуємо на олії, а тоді вливаємо вершки і додаємо щіпку тим’яну для аромату, — коментує пані Наталія. —

Поки смажимо бочок, кладемо на сковороду зубчик часнику, а за кілька секунд забираємо. Він робить соус більш ароматним, хоча не всі його люблять. 
Довівши соус до кипіння, кухар знімає його з вогню. До цього часу уже зварилася паста. Жінка пробує її „на зуб” і робить висновок — зварилася. 
— Правильна паста має бути зварена до стану „альденте”, — пояснює співрозмовниця. — Цим словом пояснюють ступінь готовності страви. Тобто готова паста має бути нерозвареною, ледь пружною, але й не твердою.

Пані Наталя змішує соус із макаронами, дає страві закипіти і вимикає вогонь. 
Найцікавіший момент настає згодом, коли кухар перекладає готову страву у тарілку. У центрі жінка вибиває сирий жовток, посипає все пармезаном і меленим чорним перцем. 
— У нашому меню, окрім паст, є більше десятка піц, салати, страви з м’яса, супи, італійські десерти, великий вибір солоних і солодких млинців із начинкою, — перелічує жінка. — Тож від нас ніхто не піде голодним.   
Куштую ще теплу пасту і залишаюся задоволена. Страва смачна, ситна і ніжна на смак. Чого ще треба, аби отримати гастрономічне задоволення?  

Скільки чого треба:
Для заготовки: 120 г борошна, 12 г олії, 1 яйце. Для соусу: 30 г бочка, 50 мл вершків, щіпка сухого тим’яну, 1 зуб. часнику. Крім того: 1 жовток, щіпка пармезану.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Vito
  • York
    У Італії вони ніколи не роблять соусу з борошном
  • Оля Кудрик-Шпортун
    Наталя коли зайти на пасту
  • Natasha Boretska
    В МЕНЕ ТАКЕ ВРАЖЕННЯ ЩО В ТЕРНОПОЛІ В ЗАКЛАДАХ ПРАЦЮЮТЬ МАВПЕНЯТА ЯКІ КРАДУТЬ ДАВНО ВЖЕ ВСІ ВІДОМІ РЕЦЕПТИ ТАКІ ЯК КАРБОНАРА І ПРОДАЮТЬ ЇХ В СЕБЕ ,ДРУЗІ ДЕ ОРИГІНАЛЬНІСТЬ ДЕ ЖИВА КОНКУРЕНЦІЯ ВИ Ж ХОЧЕТЕ ЧИМОСЬ ВІДРІЗНЯТИСЬ ОДНЕ ВІД ОДНОГО ТО ЧОМУ ГОТУЄТЕ ВСЕ ОДИНАКОВЕ .ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЗРОБИТИ 4 ЗАКЛАДИ НА ВЕСЬ ТЕРНОПІЛЬ У РІЗНИХ РАЙОНАХ І ЛЮДИ НЕ БУДУТЬ ДАЛЕКО ХОДИТИ БО МЕНЮ І ТАК ВСЮДИ ОДИНАКОВЕ.КАРБОНАРА В УКРАЇНІ ПО ПОПУЛЯРНОСТІ НА ОДНІЙ СХОДИНЦІ З БОРЩЕМ.В МЕНЕ Є ДРУГ У ТЕРНОПОЛІ ВІН ПРОВОДИТЬ ТРЕНІНГИ ПО КУЛІНАРІЇ ТАК РАДЖУ ВАМ ЗНАЙТИ ЧАС І ПРИЙТИ І ПОСЛУХАТИ ПРО КУХНЮ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 Вишиванки, кутя та молитва за мир: тернополяни у соцмережах діляться фото зі Святвечора і Різдва 13:00 Від сніговиків до героїв мультфільмів: Марія Дичковська в’яже іграшки, щоб підтримати сина у боротьбі з хворобою 12:00 На столі кладуть шеврон і вірять, що Вифлеємська зоря тепер горить з особливою теплотою з неба 11:00 У храмах Тернополя відзначають Різдво: тривають святкові богослужіння photo_camera Від читача 15:24 35 років Державній службі зайнятості. Живи та працюй в Україні 10:25 Графік відключення світла в Тернополі та області на 25 грудня (ОНОВЛЕНО) 10:00 Свята вечеря в окопах: воїни з Тернопільщини показали як відзначають Різдво на передовій play_circle_filled 09:00 «Щоб усі повернулися додому»: різдвяні побажання від тернополян 21:00 Хористи тернопільської «Зоринки» заспівали «Щедрик» у Римі play_circle_filled 20:03 Найбільша шопка в Україні тепер з макетом зруйнованого будинку в Тернополі photo_camera 19:02 «За столом — порожнє місце, а в душі... » Ганна Власенко зустрічає Різдво без чоловіка-Героя 18:00 Новорічні історії, пригоди та мультфільми: що показують у кінотеатрах на Різдво 17:09 Редакція «20 хвилин» вітає усіх читачів, наших захисників з Різдвом! 16:31 На свята поліцейські стежитимуть за порядком у Тернополі та області: нагадали про комендантську 16:00 «Він із нами на Святвечір… » Як родина загиблого Героя зустрічає Різдво 15:45 Робота у Тернополі: Актуальні пропозиції тижня (оновлено 24 грудня) 15:30 Облаштовують пандус до «Білого дому»: який вигляд має безбар’єрний маршрут у центрі Тернополя photo_camera 15:00 За видобуток піску на 76 мільйонів у Тернополі судитимуть чотирьох фігурантів 14:20 У Пам'ять про Героїв Олега Черкашина та Володимира Жмуда в Тернополі встановлять меморіальні таблиці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up