Готуємо пасту "Карбонара"

Готуємо пасту "Карбонара"

20minut.ua розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Паста „Карбонара” — одна із найпопулярніших страв італійської кухні. Готувати її просто, а результат виходить приголомшливим. Пропонуємо скуштувати цю пасту у Parma Cafе, що на вул. Грушевського.

Previous Next

— У нашому меню багато різних паст, — розповідає кухар Наталія Семенишин. — От, наприклад, паста „Поло” — зі шпинатом і курячим філе чи „Салямі дьябола” — з ковбасою салямі, гострим перцем і томатами „піларі”. Ще маємо пасту „Тартюфоро” — з шампіньйонами і тартюфорною олією. 
Остання — для гурманів, бо ця олія має дуже специфічний смак та аромат, каже пані Наталія. 


— Однак є люди, які приходять до нас саме на цю пасту, — додає вона. — Також готуємо „Болоньєзе” — пасту з меленим м’ясом, морквою і цибулькою. А ще — „Дженовезе” — із соусом песто і маслом. Є рибна паста — „Сламон” — з філе лосося і помідорами. Ну і, звичайно, „Карбонара” — паста із соусом, до якого входить обсмажений бочок, вершки і тим’ян. А подаємо її, посипавши пармезаном, із сирим яєчним жовтком. 
 

Пані Наталія викладає на стіл усі необхідні продукти і береться до роботи. Спочатку висипає борошно у тістомішалку, вливає трішки олії, вибиває яйце. І вмикає пристрій. За кілька секунд замішується тісто. Кухар виймає його і руками формує кульку. Зробивши із кульки видовжену паляничку, моя співрозмовниця кілька разів пропускає її через інший пристрій — локшинорізку. Паляничка на очах стає дуже тоненькою.

Жінка перекладає її на інший бік локшинорізки і пропускає через інший отвір. Звідти на робочу поверхню падають широкі смужки локшини, тобто пасти. Усе це триває не більше 3-4 хвилин.    

Далі — теж нічого складного. Кухар викладає приготовлену пасту у киплячу воду, доводить до кипіння, декілька разів помішує її і починає готувати соус. 
— Щоб приготувати соус, нарізаємо бочок пластинками, обсмажуємо на олії, а тоді вливаємо вершки і додаємо щіпку тим’яну для аромату, — коментує пані Наталія. —

Поки смажимо бочок, кладемо на сковороду зубчик часнику, а за кілька секунд забираємо. Він робить соус більш ароматним, хоча не всі його люблять. 
Довівши соус до кипіння, кухар знімає його з вогню. До цього часу уже зварилася паста. Жінка пробує її „на зуб” і робить висновок — зварилася. 
— Правильна паста має бути зварена до стану „альденте”, — пояснює співрозмовниця. — Цим словом пояснюють ступінь готовності страви. Тобто готова паста має бути нерозвареною, ледь пружною, але й не твердою.

Пані Наталя змішує соус із макаронами, дає страві закипіти і вимикає вогонь. 
Найцікавіший момент настає згодом, коли кухар перекладає готову страву у тарілку. У центрі жінка вибиває сирий жовток, посипає все пармезаном і меленим чорним перцем. 
— У нашому меню, окрім паст, є більше десятка піц, салати, страви з м’яса, супи, італійські десерти, великий вибір солоних і солодких млинців із начинкою, — перелічує жінка. — Тож від нас ніхто не піде голодним.   
Куштую ще теплу пасту і залишаюся задоволена. Страва смачна, ситна і ніжна на смак. Чого ще треба, аби отримати гастрономічне задоволення?  

Скільки чого треба:
Для заготовки: 120 г борошна, 12 г олії, 1 яйце. Для соусу: 30 г бочка, 50 мл вершків, щіпка сухого тим’яну, 1 зуб. часнику. Крім того: 1 жовток, щіпка пармезану.

0
0
0
0
Коментарі (4)
  • York

    У Італії вони ніколи не роблять соусу з борошном
  • Оля Кудрик-Шпортун

    Наталя коли зайти на пасту
  • Natasha Boretska

    В МЕНЕ ТАКЕ ВРАЖЕННЯ ЩО В ТЕРНОПОЛІ В ЗАКЛАДАХ ПРАЦЮЮТЬ МАВПЕНЯТА ЯКІ КРАДУТЬ ДАВНО ВЖЕ ВСІ ВІДОМІ РЕЦЕПТИ ТАКІ ЯК КАРБОНАРА І ПРОДАЮТЬ ЇХ В СЕБЕ ,ДРУЗІ ДЕ ОРИГІНАЛЬНІСТЬ ДЕ ЖИВА КОНКУРЕНЦІЯ ВИ Ж ХОЧЕТЕ ЧИМОСЬ ВІДРІЗНЯТИСЬ ОДНЕ ВІД ОДНОГО ТО ЧОМУ ГОТУЄТЕ ВСЕ ОДИНАКОВЕ .ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЗРОБИТИ 4 ЗАКЛАДИ НА ВЕСЬ ТЕРНОПІЛЬ У РІЗНИХ РАЙОНАХ І ЛЮДИ НЕ БУДУТЬ ДАЛЕКО ХОДИТИ БО МЕНЮ І ТАК ВСЮДИ ОДИНАКОВЕ.КАРБОНАРА В УКРАЇНІ ПО ПОПУЛЯРНОСТІ НА ОДНІЙ СХОДИНЦІ З БОРЩЕМ.В МЕНЕ Є ДРУГ У ТЕРНОПОЛІ ВІН ПРОВОДИТЬ ТРЕНІНГИ ПО КУЛІНАРІЇ ТАК РАДЖУ ВАМ ЗНАЙТИ ЧАС І ПРИЙТИ І ПОСЛУХАТИ ПРО КУХНЮ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:30 Студенти педуніверситету розгромили колег з Чернівців у футбольному матчі 21:00 Молодь з інвалідністю візьме участь у показі мод у Тернополі 20:30 Підпільні «наливайки»: де заправляють тернопільські маршрутки. Експеримент «20 хвилин» 19:58 На Бандери збили пішохода (оновлюється) Від читача 18:24 Схід і захід разом: донецькі та тернопільські школярі виявилися найбільш активними у неформальній освіті 19:30 Волонтери та студенти бігли заради тих, хто не може 19:00 На Тернопільщині водій збив на смерть жінку на велосипеді play_circle_filled 18:30 Відео дня: у Ланівцях врятували пораненого лебедя play_circle_filled 18:10 “Те, за що не потрібно чекати вдячності”. Тернополяни розповіли про свої добрі справи 17:45 Коли у Тернопіль з Києва привезуть електронні проїзні 17:30 Дзюдоїсти тернопільського "Інваспорту" стали призерами чемпіонату України 17:15 Знайшли тіло 40-річного Михайла, якого розшукували близько двох тижнів 17:00 Сніговий колапс тернополянам не страшний 16:30 Для допомоги незрячим організовують книжковий гаражний розпродаж 16:00 Справа «тернопільських прокурорів» на першому місці антирейтингу НАБУ 15:30 Як рахуватимуть новий тариф на проїзд у Тернополі 15:00 На Театральному майдані почнуть монтувати ковзанку з власною системою заморожування 14:28 Фільм за мотивами роману лауреата Нобелівської премії з Бучача показали в Єрусалимі 13:55 Смертельна аварія у Польщі: водій збив трьох українок на пішохідному переході 13:28 На Танцорова затопило зал, де займаються айкідо. Тренер просить допомоги у відновленні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up