Готуємо пасту "Карбонара"

Готуємо пасту "Карбонара"

20minut.ua розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Паста „Карбонара” — одна із найпопулярніших страв італійської кухні. Готувати її просто, а результат виходить приголомшливим. Пропонуємо скуштувати цю пасту у Parma Cafе.

Previous Next

Пані Наталія викладає на стіл усі необхідні продукти і береться до роботи. Спочатку висипає борошно у тістомішалку, вливає трішки олії, вибиває яйце. І вмикає пристрій. За кілька секунд замішується тісто. Кухар виймає його і руками формує кульку. Зробивши із кульки видовжену паляничку, моя співрозмовниця кілька разів пропускає її через інший пристрій — локшинорізку. Паляничка на очах стає дуже тоненькою.

Жінка перекладає її на інший бік локшинорізки і пропускає через інший отвір. Звідти на робочу поверхню падають широкі смужки локшини, тобто пасти. Усе це триває не більше 3-4 хвилин.    

Далі — теж нічого складного. Кухар викладає приготовлену пасту у киплячу воду, доводить до кипіння, декілька разів помішує її і починає готувати соус. 
— Щоб приготувати соус, нарізаємо бочок пластинками, обсмажуємо на олії, а тоді вливаємо вершки і додаємо щіпку тим’яну для аромату, — коментує пані Наталія. —

Поки смажимо бочок, кладемо на сковороду зубчик часнику, а за кілька секунд забираємо. Він робить соус більш ароматним, хоча не всі його люблять. 
Довівши соус до кипіння, кухар знімає його з вогню. До цього часу уже зварилася паста. Жінка пробує її „на зуб” і робить висновок — зварилася. 
— Правильна паста має бути зварена до стану „альденте”, — пояснює співрозмовниця. — Цим словом пояснюють ступінь готовності страви. Тобто готова паста має бути нерозвареною, ледь пружною, але й не твердою.

Пані Наталя змішує соус із макаронами, дає страві закипіти і вимикає вогонь. 
Найцікавіший момент настає згодом, коли кухар перекладає готову страву у тарілку. У центрі жінка вибиває сирий жовток, посипає все пармезаном і меленим чорним перцем. 
— У нашому меню, окрім паст, є більше десятка піц, салати, страви з м’яса, супи, італійські десерти, великий вибір солоних і солодких млинців із начинкою, — перелічує жінка. — Тож від нас ніхто не піде голодним.   
Куштую ще теплу пасту і залишаюся задоволена. Страва смачна, ситна і ніжна на смак. Чого ще треба, аби отримати гастрономічне задоволення?  

Скільки чого треба:
Для заготовки: 120 г борошна, 12 г олії, 1 яйце. Для соусу: 30 г бочка, 50 мл вершків, щіпка сухого тим’яну, 1 зуб. часнику. Крім того: 1 жовток, щіпка пармезану.

Коментарі (5)
  • Vito

  • York

    У Італії вони ніколи не роблять соусу з борошном
  • Оля Кудрик-Шпортун

    Наталя коли зайти на пасту
  • Natasha Boretska

    В МЕНЕ ТАКЕ ВРАЖЕННЯ ЩО В ТЕРНОПОЛІ В ЗАКЛАДАХ ПРАЦЮЮТЬ МАВПЕНЯТА ЯКІ КРАДУТЬ ДАВНО ВЖЕ ВСІ ВІДОМІ РЕЦЕПТИ ТАКІ ЯК КАРБОНАРА І ПРОДАЮТЬ ЇХ В СЕБЕ ,ДРУЗІ ДЕ ОРИГІНАЛЬНІСТЬ ДЕ ЖИВА КОНКУРЕНЦІЯ ВИ Ж ХОЧЕТЕ ЧИМОСЬ ВІДРІЗНЯТИСЬ ОДНЕ ВІД ОДНОГО ТО ЧОМУ ГОТУЄТЕ ВСЕ ОДИНАКОВЕ .ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЗРОБИТИ 4 ЗАКЛАДИ НА ВЕСЬ ТЕРНОПІЛЬ У РІЗНИХ РАЙОНАХ І ЛЮДИ НЕ БУДУТЬ ДАЛЕКО ХОДИТИ БО МЕНЮ І ТАК ВСЮДИ ОДИНАКОВЕ.КАРБОНАРА В УКРАЇНІ ПО ПОПУЛЯРНОСТІ НА ОДНІЙ СХОДИНЦІ З БОРЩЕМ.В МЕНЕ Є ДРУГ У ТЕРНОПОЛІ ВІН ПРОВОДИТЬ ТРЕНІНГИ ПО КУЛІНАРІЇ ТАК РАДЖУ ВАМ ЗНАЙТИ ЧАС І ПРИЙТИ І ПОСЛУХАТИ ПРО КУХНЮ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

14:10 На Микулинецькій ДТП: авто злетіло з дороги на тротуар 14:02 Як тернополяни захищають парк Шевченка від забудови photo_camera 13:02 На вишкільний табір "Лисоня" уже відкрили реєстрацію 12:30 На Набережній діти намагаються наловити якомога більше риби, щоб перемогти у змаганнях photo_camera Від читача 15:59 Чи потрібно вимагати квиток у водія маршрутки? 12:01 У доньки відомого тернопільського співака народилась двійня 11:02 Готуємо локшину з морепродуктами photo_camera 10:01 Священик працює у ресторані, вихователька - на весіллі: діти знають, як дорослі заробляють photo_camera 09:00 Біля модринок буде йога, лекція та музика заради збереження парку Шевченка від забудови 08:00 Цей день в історії, 26 травня: почалися бої за Донецький аеропорт 07:01 Погода на 26 травня: як влітку, +21 21:00 Пам’ятки польського малярства експонують в обласному художньому музеї 20:01 Тарас Циклиняк розповів про «Пацанів повоєнних років» 19:20 У Тернополі репрезентували дві поетичні книжки грузинською та українською мовами 19:00 Протягом двох днів у Тернополі змагались наймолодші борці 18:20 Фото дня: на Театральному майдані танцювальний фестиваль play_circle_filled photo_camera 18:02 У яких випадках швидка в Тернополі не приїде на виклик 17:35 У Тернополі діє виставка, котра повертає у безтурботне дитинство 17:01 ТОП-10 "дощових" фото тернополян з соцмережі Instagram photo_camera 16:00 Тернопільські студенти отримали суперника у фінальній частині футбольної ліги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up