Готуємо пасту "Карбонара"

Готуємо пасту "Карбонара"

20minut.ua розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Паста „Карбонара” — одна із найпопулярніших страв італійської кухні. Готувати її просто, а результат виходить приголомшливим. Пропонуємо скуштувати цю пасту у Parma Cafе.

Previous Next

Пані Наталія викладає на стіл усі необхідні продукти і береться до роботи. Спочатку висипає борошно у тістомішалку, вливає трішки олії, вибиває яйце. І вмикає пристрій. За кілька секунд замішується тісто. Кухар виймає його і руками формує кульку. Зробивши із кульки видовжену паляничку, моя співрозмовниця кілька разів пропускає її через інший пристрій — локшинорізку. Паляничка на очах стає дуже тоненькою.

Жінка перекладає її на інший бік локшинорізки і пропускає через інший отвір. Звідти на робочу поверхню падають широкі смужки локшини, тобто пасти. Усе це триває не більше 3-4 хвилин.    

Далі — теж нічого складного. Кухар викладає приготовлену пасту у киплячу воду, доводить до кипіння, декілька разів помішує її і починає готувати соус. 
— Щоб приготувати соус, нарізаємо бочок пластинками, обсмажуємо на олії, а тоді вливаємо вершки і додаємо щіпку тим’яну для аромату, — коментує пані Наталія. —

Поки смажимо бочок, кладемо на сковороду зубчик часнику, а за кілька секунд забираємо. Він робить соус більш ароматним, хоча не всі його люблять. 
Довівши соус до кипіння, кухар знімає його з вогню. До цього часу уже зварилася паста. Жінка пробує її „на зуб” і робить висновок — зварилася. 
— Правильна паста має бути зварена до стану „альденте”, — пояснює співрозмовниця. — Цим словом пояснюють ступінь готовності страви. Тобто готова паста має бути нерозвареною, ледь пружною, але й не твердою.

Пані Наталя змішує соус із макаронами, дає страві закипіти і вимикає вогонь. 
Найцікавіший момент настає згодом, коли кухар перекладає готову страву у тарілку. У центрі жінка вибиває сирий жовток, посипає все пармезаном і меленим чорним перцем. 
— У нашому меню, окрім паст, є більше десятка піц, салати, страви з м’яса, супи, італійські десерти, великий вибір солоних і солодких млинців із начинкою, — перелічує жінка. — Тож від нас ніхто не піде голодним.   
Куштую ще теплу пасту і залишаюся задоволена. Страва смачна, ситна і ніжна на смак. Чого ще треба, аби отримати гастрономічне задоволення?  

Скільки чого треба:
Для заготовки: 120 г борошна, 12 г олії, 1 яйце. Для соусу: 30 г бочка, 50 мл вершків, щіпка сухого тим’яну, 1 зуб. часнику. Крім того: 1 жовток, щіпка пармезану.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Vito
  • York
    У Італії вони ніколи не роблять соусу з борошном
  • Оля Кудрик-Шпортун
    Наталя коли зайти на пасту
  • Natasha Boretska
    В МЕНЕ ТАКЕ ВРАЖЕННЯ ЩО В ТЕРНОПОЛІ В ЗАКЛАДАХ ПРАЦЮЮТЬ МАВПЕНЯТА ЯКІ КРАДУТЬ ДАВНО ВЖЕ ВСІ ВІДОМІ РЕЦЕПТИ ТАКІ ЯК КАРБОНАРА І ПРОДАЮТЬ ЇХ В СЕБЕ ,ДРУЗІ ДЕ ОРИГІНАЛЬНІСТЬ ДЕ ЖИВА КОНКУРЕНЦІЯ ВИ Ж ХОЧЕТЕ ЧИМОСЬ ВІДРІЗНЯТИСЬ ОДНЕ ВІД ОДНОГО ТО ЧОМУ ГОТУЄТЕ ВСЕ ОДИНАКОВЕ .ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЗРОБИТИ 4 ЗАКЛАДИ НА ВЕСЬ ТЕРНОПІЛЬ У РІЗНИХ РАЙОНАХ І ЛЮДИ НЕ БУДУТЬ ДАЛЕКО ХОДИТИ БО МЕНЮ І ТАК ВСЮДИ ОДИНАКОВЕ.КАРБОНАРА В УКРАЇНІ ПО ПОПУЛЯРНОСТІ НА ОДНІЙ СХОДИНЦІ З БОРЩЕМ.В МЕНЕ Є ДРУГ У ТЕРНОПОЛІ ВІН ПРОВОДИТЬ ТРЕНІНГИ ПО КУЛІНАРІЇ ТАК РАДЖУ ВАМ ЗНАЙТИ ЧАС І ПРИЙТИ І ПОСЛУХАТИ ПРО КУХНЮ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У центрі Тернополя п'яний водій порушував правила і заробив чотири протоколи play_circle_filled 21:01 На Тернопільщині відкрили сучасний реабілітаційний центр photo_camera 20:31 Люди, які розвивають країну та підтримують ЗСУ: головне з церемонії нагородження «Народний бренд-2025» 20:00 Студентка з Тернопільщини отримала стипендію Верховної Ради України Від читача 19:28 Офісу "Зроблено в Україні" в Бережанах - 1 рік 19:03 На мобільному укритті біля автовокзалу встановлять замок та камери 18:01 У Тернополі проходить мистецький фестиваль «Додому на Різдво» photo_camera 17:31 Вдарив ножем дружину — все бачили сини-школярі. Подробиці вбивства на Монастирищині 16:30 Майже чотири з половиною мільярди планують витратити з бюджету Тернополя у 2026-му. На які програми? 16:15 Дві українські стрічки увійшли у шортлист «Оскара» 15:30 15-річна тернополянка Олександра Черевата стала віце-чемпіонкою Європи з боксу 15:00 Вас обирають — і це найбільше надбання бренду: генеральний директор «РІА Медіа» Олег Горобець play_circle_filled 14:45 Робота у Тернополі: Актуальні пропозиції тижня (оновлено 17 грудня) 14:30 У лікарнях Тернополя перебувають шестеро постраждалих унаслідок ракетної атаки 14:15 «Поїхали з Нами» – втретє краща туристична агенція Тернополя! (новини компаній) 14:00 Народний бренд — це зафіксована довіра людей: головна редакторка «20 хвилин» та «RIA плюс» Наталія Бурлаку 13:25 Привласнення бюджетних коштів на ремонті приміщення ДСНС: повідомлено про підозру ще одному учаснику схеми 13:00 Водій мікроавтобуса збив жінку на пішохідному переході 12:21 Тернополяни вкотре обирають «Ровер плюс» кращим магазином спортивних товарів! (новини компаній) 11:53 Чоловіка підозрюють у вбивстві дружини. Діти в цей час були вдома
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up