Готуємо рогалики з повидлом

Готуємо рогалики з повидлом

Рогалики з повидлом є добре знайомою стравою для українців. Щоб знову перенестися у дитинство, спробуйте приготувати їх за цим рецептом.
 

Інгредієнти потрібні найпростіші. Такі рогалики точно вдадуться смачними, повідомляє Смачно24.

Рогалики на сметані

  • Час: 2 години
  • Порцій: 10

Інгредієнти:
– 180 – 200 грамів масла 82%;
– 200 грамів сметани 20 – 25%;
– 350 – 380 грамів борошна;
– дрібка солі;
– ванілін до смаку;
– 250 грамів повидла;
– 100 грамів волоських горіхів;
– 100 грамів цукру;
– цукрова пудра.
 

Приготування:

Відео дня
  1. У миску висипте просіяне борошно, сіль і ванілін. Туди ж додайте охолоджене масло, нарізане брусочками. Швидко перетріть все руками до утворення крихти.
  2. У цю суміш додайте сметану, перемішайте ложкою та зберіть тісто в кулю.
  3. Розділіть тісто навпіл, а потім кожну половину – ще на 4 частини. Сформуйте кульки, розмістіть їх на великій тарілці, накрийте плівкою і приберіть в холодильник на 30 – 60 хвилин.
  4. Подрібніть горіхи, змішайте їх з цукром. Дістаньте кульки з тіста, розкачайте в круглі пласти, наріжте на сегменти. Кожен сегмент змастіть повидлом, зверху посипте горіхами з цукром.
  5. Скрутіть рогалики, починаючи від широкого кінця до середини, згорніть у формі підкови. Викладіть рогалики на деко, застелене пергаментним папером, поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 20 – 25 хвилин. Під час подачі на стіл посипте цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли як приготувати смачні шоколадні мафіни з вишнею.

 

Читайте також:

Готуємо ідеальні шоколадні мафіни з вишнями: простий рецепт із секретом

Як у шеф-кухаря: готуємо ідеально курку


     

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up