Готуємо роли "Дракон"

Готуємо роли "Дракон"

20minut.ua розповідає про приготування страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.

Якщо вам хочеться яскравих гастрономічних відчуттів, завітайте у «Каштанову ресторацію», що на вул. Крушельницької, і замовте там рол «Дракон». Ви не пожалкуєте, адже у цьому ролі поєднуються смаки копченого вугра і свіжого лосося, стиглого авокадо, огірка, ніжного крем-сиру та ікри. 

Previous Next

- У нашому японському меню, — каже сушист Ірина Побурко. —  Є роли «Сенсей», «Сезам голд», «Аляска», «Сакура», «Чіз», «Вега». Серед них – і «Дракон». Чоловіки частіше замовляють саме останній рол, бо він із вугрем, а жінки більше полюбляють роли з тунцем.  
За словами Ірини, «родзинкою» меню є гарячий рол «Темпура муер», начинений сиром і грибами «муер» та запанірований у яйці, борошні «темпура» і спеціальних сухарях. 

Відео дня

У ресторації велике меню ролів, тож вибрати є з чого. 
- У нас можна замовити класичні роли – кілька видів «Каліфорнії» і «Філадельфії», фірмові (авторські), вісім новинок, два види гарячих ролів, а також вісім великих наборів на компанію, - розповідає дівчина. – Найдешевші роли, з рисом, огірком та філе окуня, а найдорожчі, куди входить аж 60 грамів лосося. Останні, до речі, найпопулярніші. 

Ірина починає «чаклувати» над одними з найефектніших ролів – «Драконом», ще й дає поради. 
- Рис для ролів має бути теплим, — каже вона. — Зварений рис треба ніжно вимішати з рисовим оцтом, щоб не було грудочок. Огірок слід нарізати дуже тонкою соломкою, авокадо – тонкими скибками. Як і філе риби. Перш ніж скручувати рол, треба стиснути начинку у ньому, щоб вона трималася купи. Не можна забувати про бамбуковий килимок — він перший помічник у приготуванні рола. Без килимка рол не матиме правильної форми і розпадеться.  

Поки Ірина готувала, дізнаємося, як правильно називати різні види ролів. Так, коли рис зверху,  цей рол називається «урамакі», коли ж рис всередині – «макі». 
Коли суші-майстер поклала на стіл рол, я здивувалася. На тарілці наче ожив справжній дракон – яскравий, з «чубчиком» з огірка, він "звивався", як змія. Я не залишила йому жодного шансу – з’їла все до останнього зернятка рису. До речі, вага «Дракона» 220 г. 

Скільки чого треба:
1 лист норі, 120 г японського рису, 20 мл рисового оцту, 20 г крем-сиру «Філадельфія», 10 г помаранчевої ікри «масаго», 10 г свіжого огірка, 15 г філе лосося, 15 г стиглого авокадо, 15 г філе копченого вугра, 15 г маринованого імбиру, 6 г гірчиці «васабі», скибка лимона, соєвий соус. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up