Готуємо роли "Дракон"

Готуємо роли "Дракон"

20minut.ua розповідає про приготування страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.

Якщо вам хочеться яскравих гастрономічних відчуттів, завітайте у «Каштанову ресторацію», що на вул. Крушельницької, і замовте там рол «Дракон». Ви не пожалкуєте, адже у цьому ролі поєднуються смаки копченого вугра і свіжого лосося, стиглого авокадо, огірка, ніжного крем-сиру та ікри. 

Previous Next

- У нашому японському меню, — каже сушист Ірина Побурко. —  Є роли «Сенсей», «Сезам голд», «Аляска», «Сакура», «Чіз», «Вега». Серед них – і «Дракон». Чоловіки частіше замовляють саме останній рол, бо він із вугрем, а жінки більше полюбляють роли з тунцем.  
За словами Ірини, «родзинкою» меню є гарячий рол «Темпура муер», начинений сиром і грибами «муер» та запанірований у яйці, борошні «темпура» і спеціальних сухарях. 

У ресторації велике меню ролів, тож вибрати є з чого. 
- У нас можна замовити класичні роли – кілька видів «Каліфорнії» і «Філадельфії», фірмові (авторські), вісім новинок, два види гарячих ролів, а також вісім великих наборів на компанію, - розповідає дівчина. – Найдешевші роли, з рисом, огірком та філе окуня, а найдорожчі, куди входить аж 60 грамів лосося. Останні, до речі, найпопулярніші. 

Ірина починає «чаклувати» над одними з найефектніших ролів – «Драконом», ще й дає поради. 
- Рис для ролів має бути теплим, — каже вона. — Зварений рис треба ніжно вимішати з рисовим оцтом, щоб не було грудочок. Огірок слід нарізати дуже тонкою соломкою, авокадо – тонкими скибками. Як і філе риби. Перш ніж скручувати рол, треба стиснути начинку у ньому, щоб вона трималася купи. Не можна забувати про бамбуковий килимок — він перший помічник у приготуванні рола. Без килимка рол не матиме правильної форми і розпадеться.  

Поки Ірина готувала, дізнаємося, як правильно називати різні види ролів. Так, коли рис зверху,  цей рол називається «урамакі», коли ж рис всередині – «макі». 
Коли суші-майстер поклала на стіл рол, я здивувалася. На тарілці наче ожив справжній дракон – яскравий, з «чубчиком» з огірка, він "звивався", як змія. Я не залишила йому жодного шансу – з’їла все до останнього зернятка рису. До речі, вага «Дракона» 220 г. 

Скільки чого треба:
1 лист норі, 120 г японського рису, 20 мл рисового оцту, 20 г крем-сиру «Філадельфія», 10 г помаранчевої ікри «масаго», 10 г свіжого огірка, 15 г філе лосося, 15 г стиглого авокадо, 15 г філе копченого вугра, 15 г маринованого імбиру, 6 г гірчиці «васабі», скибка лимона, соєвий соус. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Новини Тернополя за 8-14 грудня: дивіться відео! play_circle_filled 20:00 Від окопів до саду: історія ветерана Тараса Попенка 19:05 Погода на Тернопільщині 15-17 грудня: без опадів і мороз вночі 18:00 Від Миколая до Різдва: в краєзнавчому музеї у Тернополі створили святкові локації photo_camera Від читача 19:03 Підтримка для вашого бізнесу від Тернопільського обласного центру зайнятості 17:00 Авторські віночки, букети і ялинковий коник: де замовити новорічні декорації в Тернополі та їх ціни 16:00 П'ять тернопільських вулиць залишаться без водопостачання 16 грудня 15:00 Учениця Шумського ліцею отримала премію Президента України 14:00 Капелан із Тернопільщини розпочинав війну солдатом-піхотинцем photo_camera 13:00 Державні нагороди отримали військовослужбовці 105-ї бригади 12:05 Суд відправив до тюрми п’яного водія, який на переході збив маму з дворічною дитиною і втік 11:03 Скільки коштують продукти у супермаркетах Тернополя та де купувати дешевше photo_camera 10:00 Як приготувати банановий хліб 09:00 «На щиті» повертається до рідного дому Захисник Вадим Доскоч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up