Готуємо салат "Весняний коктейль"

Готуємо салат "Весняний коктейль"

"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Легкий, соковитий і багатий на смаки весняний салат відтепер можна скуштувати у ресторані “Сьоме небо”, що на вул. Шпитальній. 

Кухар Неля Палій береться готувати салат “Весняний коктейль”. Всі необхідні складники вона викладає на велику тарілку. 

Відео дня

— Я вже посмажила фісташки і волоські горішки, — каже співрозмовниця. — Також нарізала фету і обкачала у товчених горіхах. Тож лише обсмажу цукіні — і можна викладати салат.

Нарізаний тоненькими смужками кабачок кухар викладає на нагріту сковороду й ледь обмажує з обох боків. За кілька хвилин охолоджений цукіні пані Неля викладає на дно тарілки. Зверху — темно-зелені листочки руколи. На неї — мікс із салатного листя різних сортів. 

— У цьому салаті немає ані м’яса, ані риби, — каже співрозмовниця. — Такий коктейль сподобається тим, хто вважає себе гурманом та любить експерименти на кухні. Думаю, цей смаколик більше припаде до смаку жінкам, бо саме вони найчастіше стежать за фігурою.

Далі кухар розкидає по салатній гірці кубики ніжного соленого сиру. Посипає усе смаженими горішками. А навколо гірки викладає великі м’ясисті виноградини. Найбільші з них розрізає. 

Останній акорд — приготування соусу. Ретельно змішавши всі складники, пані Неля поливає соусом смаколик і припрошує скуштувати. 

— А тепер скажіть, чи смачний салат, — каже вона.

Я неспішно наколюю на виделку виноградину, потім кубик сиру, далі — трохи салатного листя, горішки і знову виноград. Не можу відірватися від тарілки, аж поки не з’їдаю все до крихти. Цей справді весняний смаколик хочеться куштувати ще і ще. Раджу спробувати! 

Скільки чого треба:

100 г цукіні, 50 г фети, 100 г винограду, 30 г міксу салатів, по 30 г фісташок і волоських горіхів. Соус: по 20 г оливкової олії, соєвого соусу, гранатового соусу, бальзамічного соусу, суміш пряних трав, сік лимона.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • 999

    наведіть порядок в самому закладі  а то тхне папіросами на кілометр аж гидко і перестаньте вигравати у піст  бо просто неможливо на це все дивитися і слухати
  • Валера Матів

    і до чого тут "весняний"?)?)?) Фантазію включайте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Коли треба перевести годинник на зимовий час і чому цьогоріч будемо робити це востаннє 20:00 Турнір з волейболу сидячи вперше організували для ветеранів у Тернополі photo_camera 19:01 Заморозки та туман прогнозують синоптики на Тернопільщині 18:01 Ольга Коловал з Тернополя отримала нагороди з рук Митрополита Епіфанія photo_camera Від читача 14:41 Вебінар для кураторів та лідерів обласної учнівської асоціації «Авангард» «Участь молоді у процесі прийняття рішень. Вибори президента обласної учнівської асоціації «Авангард» 17:01 Активісти просять вберегти зелену зону від забудови біля Тернопільського ставу 16:03 Що робити та куди звертатися, якщо відмовили в призначенні субсидії 15:01 Пам’ятати про полонених та зниклих безвісти закликають у Тернополі photo_camera 14:00 Особисто, телефоном та повідомленням: в ТЦК розповіли як «Укрпошта» вручатиме повістки photo_camera 13:01 Коли школярі початкових класів у Тернополі матимуть безплатні обіди 12:01 Натхненні лемківськими писанками та піснями витинанки Галини Дудар можуть побачити тернополяни 11:00 Який вигляд має міст у Струсові, який одразу після ремонту пошкодила злива photo_camera 10:02 Війна забрала життя Героїв з Тернопільщини Михайла Крушельницького та Тараса Кучмія photo_camera 09:02 Перловка під соусом бешамель photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up