"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя
Легкий, соковитий і багатий на смаки весняний салат відтепер можна скуштувати у ресторані “Сьоме небо”, що на вул. Шпитальній.
Кухар Неля Палій береться готувати салат “Весняний коктейль”. Всі необхідні складники вона викладає на велику тарілку.
— Я вже посмажила фісташки і волоські горішки, — каже співрозмовниця. — Також нарізала фету і обкачала у товчених горіхах. Тож лише обсмажу цукіні — і можна викладати салат.
Нарізаний тоненькими смужками кабачок кухар викладає на нагріту сковороду й ледь обмажує з обох боків. За кілька хвилин охолоджений цукіні пані Неля викладає на дно тарілки. Зверху — темно-зелені листочки руколи. На неї — мікс із салатного листя різних сортів.
— У цьому салаті немає ані м’яса, ані риби, — каже співрозмовниця. — Такий коктейль сподобається тим, хто вважає себе гурманом та любить експерименти на кухні. Думаю, цей смаколик більше припаде до смаку жінкам, бо саме вони найчастіше стежать за фігурою.
Далі кухар розкидає по салатній гірці кубики ніжного соленого сиру. Посипає усе смаженими горішками. А навколо гірки викладає великі м’ясисті виноградини. Найбільші з них розрізає.
Останній акорд — приготування соусу. Ретельно змішавши всі складники, пані Неля поливає соусом смаколик і припрошує скуштувати.
— А тепер скажіть, чи смачний салат, — каже вона.
Я неспішно наколюю на виделку виноградину, потім кубик сиру, далі — трохи салатного листя, горішки і знову виноград. Не можу відірватися від тарілки, аж поки не з’їдаю все до крихти. Цей справді весняний смаколик хочеться куштувати ще і ще. Раджу спробувати!
100 г цукіні, 50 г фети, 100 г винограду, 30 г міксу салатів, по 30 г фісташок і волоських горіхів. Соус: по 20 г оливкової олії, соєвого соусу, гранатового соусу, бальзамічного соусу, суміш пряних трав, сік лимона.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 41 від 9 жовтня 2024
Читати номер
999
Валера Матів