Готуємо салат "Весняний коктейль"

Готуємо салат "Весняний коктейль"

"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Легкий, соковитий і багатий на смаки весняний салат відтепер можна скуштувати у ресторані “Сьоме небо”, що на вул. Шпитальній. 

— На початку весни ми оновили енаше меню, — розповідає кухар Неля Палій. — Ввели чимало оригінальних страв. Наприклад, салат “Тет-а-тет” — з курячої печінки і карамелізованої груші. Для тих, хто любить незвичне поєднання смаків, пропонуємо салат “А-ля Помпадур” — з м’яса копченої курки, винограду і фети. А для любителів риби приготуємо “Цезар із сьомги”. Рибне філе смажимо на грилі, додаємо перепелині яйця і наш фірмовий соус.

Пані Неля береться готувати ще один новий салат — “Весняний коктейль”. Всі необхідні складники вона викладає на велику тарілку. 

— Я вже посмажила фісташки і волоські горішки, — каже співрозмовниця. — Також нарізала фету і обкачала у товчених горіхах. Тож лише обсмажу цукіні — і можна викладати салат.

Нарізаний тоненькими смужками кабачок кухар викладає на нагріту сковороду й ледь обмажує з обох боків. За кілька хвилин охолоджений цукіні пані Неля викладає на дно тарілки. Зверху — темно-зелені листочки руколи. На неї — мікс із салатного листя різних сортів. 

— У цьому салаті немає ані м’яса, ані риби, — каже співрозмовниця. — Такий коктейль сподобається тим, хто вважає себе гурманом та любить експерименти на кухні. Думаю, цей смаколик більше припаде до смаку жінкам, бо саме вони найчастіше стежать за фігурою.

Далі кухар розкидає по салатній гірці кубики ніжного соленого сиру. Посипає усе смаженими горішками. А навколо гірки викладає великі м’ясисті виноградини. Найбільші з них розрізає. 

Останній акорд — приготування соусу. Ретельно змішавши всі складники, пані Неля поливає соусом смаколик і припрошує скуштувати. 

— А тепер скажіть, чи смачний салат, — каже вона.

Я неспішно наколюю на виделку виноградину, потім кубик сиру, далі — трохи салатного листя, горішки і знову виноград. Не можу відірватися від тарілки, аж поки не з’їдаю все до крихти. Цей справді весняний смаколик хочеться куштувати ще і ще. Раджу спробувати! 

 

Скільки чого треба:

100 г цукіні, 50 г фети, 100 г винограду, 30 г міксу салатів, по 30 г фісташок і волоських горіхів. Соус: по 20 г оливкової олії, соєвого соусу, гранатового соусу, бальзамічного соусу, суміш пряних трав, сік лимона.

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

13:00 Майбутня тернопільська відеоблогерка пише казки та любить карате 12:00 Читаю, бо це мені подобається 11:00 Фото дня: біля Катедри сотні людей вишикувались в чергу за свяченою водою 10:05 На "Моржатнику" уже освятили воду. Тернополяни занурюються Від читача 17:29 Підвал в першому під"їзді затоплений фекаліями Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/pre_add_my_news 09:00 Як тернополяни купаються на Водохреще. Підбірка із соцмереж (оновлюється) play_circle_filled photo_camera 08:00 Сьогодні, 19 січня: святкують Водохреща 07:00 Погода в Тернополі на 19 січня: ясно, -1° 21:00 А ви будете купатися в ополонці на Водохреща 2019? (опитування) 20:00 Тарас Радь став бронзовим призером Кубка світу з біатлону 19:00 Тільки за три дні інспектори з паркування зафіксували у Тернополі 70 водіїв-порушників 18:00 Усі розваги у Тернополі на вихідні 17:00 Олена Підгрушна на Кубку світу фінішувала далеко за межами подіуму 16:20 Нещасний випадок на Тернопільщині: в шлюзовій камері дамби виявили тіло жінки 15:22 “Моя дитина йшла здорова в школу, а зараз терпить болі”: через лід біля школи дівчинка із Теребовлянщини отримала два переломи 14:30 До весни у Тернополі обіцяють відкрити нове відділення дитячої онкології 14:00 “Йорданська вода має неймовірну силу”: тернопільський священик про Щедрий вечір та Водохреща 13:30 Чи планують тернополяни занурюватися на Водохреща (опитування) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up