Готуємо салат "Весняний коктейль"

"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Готуємо салат "Весняний коктейль"

Легкий, соковитий і багатий на смаки весняний салат відтепер можна скуштувати у ресторані “Сьоме небо”, що на вул. Шпитальній. 

— На початку весни ми оновили енаше меню, — розповідає кухар Неля Палій. — Ввели чимало оригінальних страв. Наприклад, салат “Тет-а-тет” — з курячої печінки і карамелізованої груші. Для тих, хто любить незвичне поєднання смаків, пропонуємо салат “А-ля Помпадур” — з м’яса копченої курки, винограду і фети. А для любителів риби приготуємо “Цезар із сьомги”. Рибне філе смажимо на грилі, додаємо перепелині яйця і наш фірмовий соус.

Пані Неля береться готувати ще один новий салат — “Весняний коктейль”. Всі необхідні складники вона викладає на велику тарілку. 

— Я вже посмажила фісташки і волоські горішки, — каже співрозмовниця. — Також нарізала фету і обкачала у товчених горіхах. Тож лише обсмажу цукіні — і можна викладати салат.

Нарізаний тоненькими смужками кабачок кухар викладає на нагріту сковороду й ледь обмажує з обох боків. За кілька хвилин охолоджений цукіні пані Неля викладає на дно тарілки. Зверху — темно-зелені листочки руколи. На неї — мікс із салатного листя різних сортів. 

— У цьому салаті немає ані м’яса, ані риби, — каже співрозмовниця. — Такий коктейль сподобається тим, хто вважає себе гурманом та любить експерименти на кухні. Думаю, цей смаколик більше припаде до смаку жінкам, бо саме вони найчастіше стежать за фігурою.

Далі кухар розкидає по салатній гірці кубики ніжного соленого сиру. Посипає усе смаженими горішками. А навколо гірки викладає великі м’ясисті виноградини. Найбільші з них розрізає. 

Останній акорд — приготування соусу. Ретельно змішавши всі складники, пані Неля поливає соусом смаколик і припрошує скуштувати. 

— А тепер скажіть, чи смачний салат, — каже вона.

Я неспішно наколюю на виделку виноградину, потім кубик сиру, далі — трохи салатного листя, горішки і знову виноград. Не можу відірватися від тарілки, аж поки не з’їдаю все до крихти. Цей справді весняний смаколик хочеться куштувати ще і ще. Раджу спробувати! 

 

Скільки чого треба:

100 г цукіні, 50 г фети, 100 г винограду, 30 г міксу салатів, по 30 г фісташок і волоських горіхів. Соус: по 20 г оливкової олії, соєвого соусу, гранатового соусу, бальзамічного соусу, суміш пряних трав, сік лимона.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

20:00 Фінал футбольного Кубка Тернопільщини прийме Козова 19:00 Тернополяни рятуються від спеки водою з бювету біля Катедри 18:30 Фото дня: кременчанин упіймав гігантського коропа 18:00 21 медзаклад Тернопільщини з жовтня фінансуватимуть по-новому Від читача 17:10 На 12,3 мільйонів більше, ніж минулоріч сплатили податків лісові держпідприємства області до зведеного бюджету 17:30 Затримали тернополянина з краденим велосипедом та речовинами, схожими на наркотичні 17:00 Чи можна пити воду з джерел у селах поблизу Тернополя. Є результати досліджень 16:45 "Всі документи справи переписані “з нуля”, - каже мама Артемка, який помер від менінгіту 16:19 На Лановеччині горіла територія ферми 16:00 У Тернополі буде перша соціальна ветеринарна клініка 15:30 Тернополянин жорстоко познущався над кошеням. Поліція з'ясовує усі обставини 15:00 Дві аварії на Тернопільщині: загинув водій і травмувалося 13 людей 14:30 Водія маршрутки №13, який грубіянив пасажирам, перевели на слюсарні роботи 14:00 У загиблого в Польщі Володимира Палащука залишився маленький син (оновлюється) 13:30 Підлітки з Тернопільщини знайшли собі моторошну фотозону 13:00 Паркувальник вдарив водія палицею через те, що той не захотів оплачувати за стоянку 12:30 Нічия та поразки тернопільських команд у аматорській футбольній лізі 12:00 Фото дня: танцівниця показала трюки біля скульптури "Випадкова зустріч" 11:30 На Довженка зіткнулось два авто. Один з водіїв був із ознаками алкогольного сп'яніння 11:00 ТОП-10 "чудес", якими Тернопіль здивував Україну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up