Готуємо салат "Весняний коктейль"

Готуємо салат "Весняний коктейль"

"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Легкий, соковитий і багатий на смаки весняний салат відтепер можна скуштувати у ресторані “Сьоме небо”, що на вул. Шпитальній. 

— На початку весни ми оновили енаше меню, — розповідає кухар Неля Палій. — Ввели чимало оригінальних страв. Наприклад, салат “Тет-а-тет” — з курячої печінки і карамелізованої груші. Для тих, хто любить незвичне поєднання смаків, пропонуємо салат “А-ля Помпадур” — з м’яса копченої курки, винограду і фети. А для любителів риби приготуємо “Цезар із сьомги”. Рибне філе смажимо на грилі, додаємо перепелині яйця і наш фірмовий соус.

Пані Неля береться готувати ще один новий салат — “Весняний коктейль”. Всі необхідні складники вона викладає на велику тарілку. 

— Я вже посмажила фісташки і волоські горішки, — каже співрозмовниця. — Також нарізала фету і обкачала у товчених горіхах. Тож лише обсмажу цукіні — і можна викладати салат.

Нарізаний тоненькими смужками кабачок кухар викладає на нагріту сковороду й ледь обмажує з обох боків. За кілька хвилин охолоджений цукіні пані Неля викладає на дно тарілки. Зверху — темно-зелені листочки руколи. На неї — мікс із салатного листя різних сортів. 

— У цьому салаті немає ані м’яса, ані риби, — каже співрозмовниця. — Такий коктейль сподобається тим, хто вважає себе гурманом та любить експерименти на кухні. Думаю, цей смаколик більше припаде до смаку жінкам, бо саме вони найчастіше стежать за фігурою.

Далі кухар розкидає по салатній гірці кубики ніжного соленого сиру. Посипає усе смаженими горішками. А навколо гірки викладає великі м’ясисті виноградини. Найбільші з них розрізає. 

Останній акорд — приготування соусу. Ретельно змішавши всі складники, пані Неля поливає соусом смаколик і припрошує скуштувати. 

— А тепер скажіть, чи смачний салат, — каже вона.

Я неспішно наколюю на виделку виноградину, потім кубик сиру, далі — трохи салатного листя, горішки і знову виноград. Не можу відірватися від тарілки, аж поки не з’їдаю все до крихти. Цей справді весняний смаколик хочеться куштувати ще і ще. Раджу спробувати! 

 

Скільки чого треба:

100 г цукіні, 50 г фети, 100 г винограду, 30 г міксу салатів, по 30 г фісташок і волоських горіхів. Соус: по 20 г оливкової олії, соєвого соусу, гранатового соусу, бальзамічного соусу, суміш пряних трав, сік лимона.

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:00 Золота осінь б'є температурні рекорди 20:00 У гандбольному дербі сильніші студентки педуніверситету 19:40 Вулицю 15 Квітня перекрили протестувальники, які викликають владу на діалог play_circle_filled photo_camera 19:00 Відео дня: у День солодощів малечі роздавали цукерки Від читача 15:47 Ділова розмова працівників служби зайнятості Тернопільщини – у конструктивному руслі 18:30 Акції протесту та перекриття доріг: як тернополяни ставляться до такого способу привернення уваги влади 18:00 У Тернополі чоловік обікрав 9-річного школяра 17:30 Центром Тернополя пройшли люди під чорними парасольками (відео) play_circle_filled 17:00 У Тернополі вночі спіймали шістьох п'яних водіїв 16:30 Кулачний батл у Кременці: через дівчину місцеві хлопці побили приїжджих студентів 16:00 На Підгаєччині водій збив 10-річного хлопчика play_circle_filled 15:30 Погано відремонтовані дороги на Тернопільщині ремонтуватимуть повторно 15:00 Впіймали банду, на рахунку якої не менше 11 "обнесених" помешкань. Крали лише золото і гроші 14:30 Вербувальники секс-рабинь отримували 500-1000$ за кожну продану дівчину 14:00 Чи вийде хтось із влади до активістів, які перекривають дорогу 13:30 "Галичанка" розпочинає боротьбу за Кубок України з волейболу 13:00 “Вона заслуговує на здорове сердечко”. Батьки однорічної Карінки просять допомоги 12:35 На об'їзній через п'яного водія зіткнулись два авто. Постраждав пішохід 12:00 Скандальні котельні: активісти & представники влади в прямому ефірі (ставте питання) 11:36 У Тернополі слідчий попався на хабарі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up