Готуємо салат "Весняний коктейль"

"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Готуємо салат "Весняний коктейль"

Легкий, соковитий і багатий на смаки весняний салат відтепер можна скуштувати у ресторані “Сьоме небо”, що на вул. Шпитальній. 

— На початку весни ми оновили енаше меню, — розповідає кухар Неля Палій. — Ввели чимало оригінальних страв. Наприклад, салат “Тет-а-тет” — з курячої печінки і карамелізованої груші. Для тих, хто любить незвичне поєднання смаків, пропонуємо салат “А-ля Помпадур” — з м’яса копченої курки, винограду і фети. А для любителів риби приготуємо “Цезар із сьомги”. Рибне філе смажимо на грилі, додаємо перепелині яйця і наш фірмовий соус.

Пані Неля береться готувати ще один новий салат — “Весняний коктейль”. Всі необхідні складники вона викладає на велику тарілку. 

— Я вже посмажила фісташки і волоські горішки, — каже співрозмовниця. — Також нарізала фету і обкачала у товчених горіхах. Тож лише обсмажу цукіні — і можна викладати салат.

Нарізаний тоненькими смужками кабачок кухар викладає на нагріту сковороду й ледь обмажує з обох боків. За кілька хвилин охолоджений цукіні пані Неля викладає на дно тарілки. Зверху — темно-зелені листочки руколи. На неї — мікс із салатного листя різних сортів. 

— У цьому салаті немає ані м’яса, ані риби, — каже співрозмовниця. — Такий коктейль сподобається тим, хто вважає себе гурманом та любить експерименти на кухні. Думаю, цей смаколик більше припаде до смаку жінкам, бо саме вони найчастіше стежать за фігурою.

Далі кухар розкидає по салатній гірці кубики ніжного соленого сиру. Посипає усе смаженими горішками. А навколо гірки викладає великі м’ясисті виноградини. Найбільші з них розрізає. 

Останній акорд — приготування соусу. Ретельно змішавши всі складники, пані Неля поливає соусом смаколик і припрошує скуштувати. 

— А тепер скажіть, чи смачний салат, — каже вона.

Я неспішно наколюю на виделку виноградину, потім кубик сиру, далі — трохи салатного листя, горішки і знову виноград. Не можу відірватися від тарілки, аж поки не з’їдаю все до крихти. Цей справді весняний смаколик хочеться куштувати ще і ще. Раджу спробувати! 

 

Скільки чого треба:

100 г цукіні, 50 г фети, 100 г винограду, 30 г міксу салатів, по 30 г фісташок і волоських горіхів. Соус: по 20 г оливкової олії, соєвого соусу, гранатового соусу, бальзамічного соусу, суміш пряних трав, сік лимона.

Коментарі
20:28 У Тернополі “на гарячому” спіймали серійного злодія з Черкащини 20:00 Невеличкий тест: перевір свою кмітливість 19:30 Стан доріг у Тернополі: які «полатають», а які залишаться без змін (СТАВТЕ ПИТАННЯ) 18:00 Тернопільський велосипедист виграв престижні змагання у Чехії 17:16 «Я випив 50 грам, зараз дружина буде їхати», - водій патрульним у Зборові 17:00 Як у Тернополі здавали перше ЗНО з математики 16:22 Через смерть шістьох чоловіків тернополян просять відмовитись від вживання алкоголю 16:00 Ученицю вигнали зі ЗНО через телефон. Тепер в її атестаті буде 1 бал з математики 15:41 На Тернопільщині чоловік вийшов з дому і пропав. Сестра звернулась в поліцію 15:10 Випускний 2018: що потрібно одягнути, щоб бути стильною. Поради від Андре Тана 14:44 Тернополяни можуть подати документи на оформлення допомоги при народженні дитини онлайн 14:00 На Тернопільщині виявили африканську чуму свиней. Поліція просить бути обережними 13:30 На Тернопільщині понад 10 тисяч призовників тікають від військкомату

Щорічне традиційне свято від корпорації “RIА Медіа” відбудеться у неділю, 3 червня, на Театральному майдані. Дитяче свято...

Через промиванням водопровідних мереж у місті не буде води. Від 00 год 30 травня до 24 год 31 травня припинять водопостачання...

До середини травня усі тернопільські школярі здаватимуть ЗНО. Результати проходження тестів з української мови та літератури,...

Система фінансування охорони здоров’я зміниться з 1 липня.  Якщо ви ще не визначилися із лікарем для своїх дітей, - скористайтеся...

Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up