Готуємо шоколадний тунель

Готуємо шоколадний тунель

1. 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.

2. Надзвичайно ніжний, легкий і соковитий десерт з ароматом шоколаду — новинка меню ресторану „Тропік”. 

3. Ці ласощі припадуть до смаку дівчатам і жінкам. 

4. У ресторані можна замовити морозиво власного виробництва. 

5. — Шоколад не можна доводити до кипіння, — каже шеф-кухар. — Інакше він розшарується, тобто цукор відділиться від какао, і втратить смакові властивості.  

6. У "Тропіку" готують й інші смачні десерти: "Лісова галявина", "Банани у клярі по-тайськи".

Якщо хочете зробити сюрприз чи просто потішити свою кохану, подаруйте їй це солодке задоволення. Прихильність вашої обраниці до вас гарантована. 

Previous Next

— Окрім „Шоколадного тунелю”, ми пропонуємо десерт „Лісова галявина”, — розповідає шеф-кухар Папа Лоці. — Це кошички з листкового тіста, наповнені ягодами і збитою сметаною. Ще один дуже смачний десерт — „Банани у клярі по-тайськи”. Їх за бажанням гостя поливаємо шоколадом чи ягідним джемом. 
За словами співрозмовника, у ресторані можна замовити морозиво власного виробництва.

— Ми готуємо морозиво у спеціальному апараті, куди закладаємо всі продукти, — каже він. — Подаємо ласощі з шоколадом, горішками чи фруктовими поливками. Наші „льоди” дуже популярні. 
Аби приготувати „Шоколадний тунель”, насамперед слід розтопити шоколад. Папа Лоці ламає шоколад на шматки, викладає у глибоку миску і нагріває на водяній бані. 
— Шоколад не можна доводити до кипіння, — каже шеф-кухар. — Інакше він розшарується, тобто цукор відділиться від какао, і втратить смакові властивості. Тому його треба відразу зняти з вогню, коли він розтане. А потім охолодити, але щоб шоколад був трохи рідкуватим. 
Охолоджений шоколад чоловік заливає у кондитерський мішок і витискає його на спеціальну плівку, роблячи „решітку” прямокутної форми. Тоді плівку згинає, вставляє у залізне кільце і ставить у холодильник на 15 хвилин. Цього часу достатньо, аби шоколад застиг. 
Тим часом Папа Лоці збиває сметану з ванільним цукром до стану пухкої піни. Через кондитерський мішок витискає її на тарілку. На „квіточки” зі сметани Папа Лоці обережно кладе порізану скибками полуницю і виноградини. 
Тепер настає найурочистіший момент: шеф-кухар дістає з холодильника шоколадний „тунель” і накриває ним „квіточки” з фруктами. Ми кілька секунд мовчки милуємося картинкою. А коли я починаю смакувати десерт — він просто тане у роті. Тепер я розумію, чому такі десерти називають солодким задоволенням. Адже це справді так. 
 До речі, вага десерту — 160 г.

Скільки чого треба:
70 г чорного шоколаду, 50 мл сепараторної сметани, 20 г полуниць, 15 г винограду, пакетик ванільного цукру, свіжа м’ята для прикраси. 

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

20:20 Митрополита Епіфанія обрали главою Єдиної помісної церкви України 20:00 Дмитро Підручний – 26-ий у гонці переслідування на Кубку світу 19:00 Як відрізнити грип від ГРВІ та застуди (інфографіка) 18:00 Як пережити нерозділене кохання та не втратити розум Від читача 17:46 Ялинкова кампанія 2019 на Тернопільщині 17:00 Тернополянки в Малайзії: Різдво – з кутею і ялинкою 16:00 Олена Підгрушна достроково зійшла з дистанції під час гонки на Кубку світу 15:00 У Тернополі водій став ангелом-охоронцем для бабусі, яка потрапила у небезпеку на дорозі 14:00 Софія Чіп складає кубик Рубіка за декілька секунд 13:15 В нічному клубі Кременця покалічився хлопець. До тями досі не прийшов 12:23 Дві тисячі доларів – і ти адвокат. У Тернополі викрили корупційну схему одержання адвокатського посвідчення 12:00 17-річна дівчина загинула, її сестра - водійка «Шевроле» - під домашнім арештом 11:00 Подія тисячоліть: Об’єднавчий собор у Києві вирішує, чи створять Єдину помісну церкву (онлайн) play_circle_filled 10:00 Зима бігу не перешкода 09:00 Готуємо печену буженину з картопляним пюре 08:00 Сьогодні, 15 грудня: День працівників суду 07:00 Погода в Тернополі 15 грудня: сніг, -3
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up