Готуємо шоколадний тунель

Готуємо шоколадний тунель

1. 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.

2. Надзвичайно ніжний, легкий і соковитий десерт з ароматом шоколаду — новинка меню ресторану „Тропік”. 

3. Ці ласощі припадуть до смаку дівчатам і жінкам. 

4. У ресторані можна замовити морозиво власного виробництва. 

5. — Шоколад не можна доводити до кипіння, — каже шеф-кухар. — Інакше він розшарується, тобто цукор відділиться від какао, і втратить смакові властивості.  

6. У "Тропіку" готують й інші смачні десерти: "Лісова галявина", "Банани у клярі по-тайськи".

Якщо хочете зробити сюрприз чи просто потішити свою кохану, подаруйте їй це солодке задоволення. Прихильність вашої обраниці до вас гарантована. 

Previous Next

— Окрім „Шоколадного тунелю”, ми пропонуємо десерт „Лісова галявина”, — розповідає шеф-кухар Папа Лоці. — Це кошички з листкового тіста, наповнені ягодами і збитою сметаною. Ще один дуже смачний десерт — „Банани у клярі по-тайськи”. Їх за бажанням гостя поливаємо шоколадом чи ягідним джемом. 
За словами співрозмовника, у ресторані можна замовити морозиво власного виробництва.

— Ми готуємо морозиво у спеціальному апараті, куди закладаємо всі продукти, — каже він. — Подаємо ласощі з шоколадом, горішками чи фруктовими поливками. Наші „льоди” дуже популярні. 
Аби приготувати „Шоколадний тунель”, насамперед слід розтопити шоколад. Папа Лоці ламає шоколад на шматки, викладає у глибоку миску і нагріває на водяній бані. 
— Шоколад не можна доводити до кипіння, — каже шеф-кухар. — Інакше він розшарується, тобто цукор відділиться від какао, і втратить смакові властивості. Тому його треба відразу зняти з вогню, коли він розтане. А потім охолодити, але щоб шоколад був трохи рідкуватим. 
Охолоджений шоколад чоловік заливає у кондитерський мішок і витискає його на спеціальну плівку, роблячи „решітку” прямокутної форми. Тоді плівку згинає, вставляє у залізне кільце і ставить у холодильник на 15 хвилин. Цього часу достатньо, аби шоколад застиг. 
Тим часом Папа Лоці збиває сметану з ванільним цукром до стану пухкої піни. Через кондитерський мішок витискає її на тарілку. На „квіточки” зі сметани Папа Лоці обережно кладе порізану скибками полуницю і виноградини. 
Тепер настає найурочистіший момент: шеф-кухар дістає з холодильника шоколадний „тунель” і накриває ним „квіточки” з фруктами. Ми кілька секунд мовчки милуємося картинкою. А коли я починаю смакувати десерт — він просто тане у роті. Тепер я розумію, чому такі десерти називають солодким задоволенням. Адже це справді так. 
 До речі, вага десерту — 160 г.

Скільки чого треба:
70 г чорного шоколаду, 50 мл сепараторної сметани, 20 г полуниць, 15 г винограду, пакетик ванільного цукру, свіжа м’ята для прикраси. 

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

07:00 Погода у Тернополі: 16 жовтня, хмарно, +20 21:00 Тернополянка, яка підкорила журі "Х-фактора", єдина в Західній Україні дівчина МС play_circle_filled 20:00 Тернополяни здобули три медалі на Всеукраїнському турнірі з боксу 19:00 "Нас виганяють, але нам треба заробляти на хліб". Куди перекочували продавці з Чорновола Від читача 15:46 Священник, сепаратизм VS здоровий глузд: як сприймають українські заходи на Донбасі 18:00 У Тернополі зняли фільм про долю зв’язкової УПА Лідії Романчук 17:00 У Тернополі фітнес-клуб оштрафували на 223 тисячі гривень 16:30 "Як заправлялись, так і заправляються", - на АЗС про бойкот водіїв photo_camera 16:00 Від альтанки біля замку невдовзі можуть залишитися лиш руїни 15:00 Топ-7 вражаючих осінніх фото з Дністровського каньйону photo_camera 14:00 Стартували масштабні перевірки бізнесу. До чого готуватися підприємцям 13:00 Тернополяни допомогли армії на 170 мільйонів 12:30 15-річна тернополянка стала призеркою юнацьких Олімпійських ігор 12:00 Минулого року в Тернополі побувало 2,5 мільйони туристів 11:00 Не варто боятися обстежити груди photo_camera 10:00 Тернополянам показали справжні «Максими», гвинтівки і автомати 09:45 Де у Тернополі працюють прохачі (для обговорення) 09:00 Доки перекриватимуть дороги, читайте у свіжому випуску газети «RIA плюс» 08:00 Сьогодні, 15 жовтня: Міжнародний день сільських жінок і День миття рук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up