Готуємо солодкі горіхові смаколики

Готуємо солодкі горіхові смаколики
Депозитфото

На Горіховий або Хлібний Спас заведено готувати страви з горіхів і тіста.

Кілька рецептів святкової випічки пропонує УНІАН рецепти.

16 серпня зі зміною календаря українці святкують Горіховий Спас, який також називають Хлібний або Третій Спас. Як зрозуміло з назви, у церкві до свята святять горіхи і зерно, а страви з відповідних продуктів вважаються головними на столі.

Пропонуємо, що приготувати на святкову вечерю, щоб порадувати рідних. Ці рецепти не вимагають особливих кулінарних навичок або дорогих продуктів.

Відео дня

Найкращі страви на Горіховий Спас

На 16 серпня прийнято готувати борошняні вироби, бажано із зерен нового врожаю. За можливості в їжу додають домашні горіхи та мед. За народними повір'ями, такі страви принесуть родині здоров'я і достаток. Піст до цього моменту закінчується, тому дозволяється використовувати яйця і вершкове масло.

Горіховий хліб

Цей рецепт обігрує обидві назви свята — Горіховий і Хлібний Спас. Ми публікуємо солоний варіант, але за бажанням можна вмішати банани та мед.

Перелік інгредієнтів:

  • 500 г борошна;
  • 400 мл води;
  • 9 г свіжих пресованих дріжджів;
  • 100 г волоських горіхів;
  • дві столові ложки соняшникової олії;
  • дрібка солі;
  • дрібка цукру.

У підігрітій воді розчинити дріжджі з цукром. Борошно просіяти і поступово влити опару, розмішуючи тісто. Додати олію і сіль, вимішувати руками, поки не вийде м'яке липке тісто. Накрити харчовою плівкою і залишити на півгодини. Після цього потрібно ще двічі обім'яти тісто руками і вистоювати тридцять хвилин під плівкою.

Готову основу розкачати на столі в тонкий прямокутник і посипати рубаними горіхами. Розім'яти руками, щоб виріб вийшов однорідним. Викласти в змащену олією форму для випічки та почекати ще дві години. Зробіть у хлібі розріз ножем і випікайте 50 хвилин за 200°.

Зберігається хліб із горіхами 2-3 дні в паперовій обгортці. Потім випічку можна засушити в духовці та зробити грінки.

Печиво з горіхами

Приготовлені за цим рецептом ласощі виходять такими смачними, що зникають швидше, ніж встигають охолонути. Спробуйте експериментувати з видами шоколаду та горіхів.

Список інгредієнтів:

  • 200 г борошна;
  • 40 г вівсяних пластівців;
  • 100 г вершкового масла;
  • 170 г цукру;
  • одне яйце;
  • 150 г шоколаду;
  • 100 г горіхів;
  • чайна ложка розпушувача.

М'яке підтале масло збити з цукром до однорідності. Вбити яйце і поступово вмішати борошно, розпушувач та пластівці. Горішки та шоколад порубати невеликими шматочками, включити в тісто. Сформувати печиво, викласти на деко з пергаментом і пекти двадцять хвилин за 180°.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин повідомляли, як приготувати чізкейки з ягодами: класичні рецепти і без випічки.

 

Читайте також:

Як приготувати смачні крильця барбекю у мангалі чи духовці

Як закрити смачні кабачки на зиму — незвичайні рецепти

Мариновані кабачки від отця Філюка: перевірений рецепт

Готуємо чізкейки з ягодами: класичні рецепти і без випічки

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up