Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:26 «Завжди був у вирії подій і не ховався від небезпек»: Тернопіль прощається з пластуном та захисником Андрієм Будою photo_camera 21:20 Уряд ухвалив рішення про автоматичний військовий облік громадян 20:30 У Кременці відкрили вуличну виставку «Церковний рашизм» photo_camera 19:03 Як змінилася вулиця Грушевського у Тернополі: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera Від читача 19:03 Підтримка для вашого бізнесу від Тернопільського обласного центру зайнятості 18:15 Укрзалізниця вводить новий графік поїздів 17:40 Білорусь передала Україні 114 цивільних громадян, серед них — українці 17:07 У Польщі «замінували» потяг-інтерсіті, який курсує через Тернопіль 16:00 Тернопільська «Нива» після осінньої серії зайняла восьме місце у турнірній таблиці 15:15 «На щиті» повертається тернопільський пластун, захисник Андрій Буда photo_camera 14:47 Степана Гігу поховають у Львові 14:00 Нагороди 52 загиблих військовослужбовців із Тернопільщини вручили їх родинам photo_camera 13:00 Синоптики попереджають про посилення вітру в Тернополі та області 12:05 Через ревнощі розсилав інтимні відео колишньої. Як мешканця Шумщини покарав суд? 11:00 Уся родина — бойовий підрозділ: історія артилериста з Тернополя 10:30 Знеструмлення у шести регіонах: що відбувається з енергосистемою України після атаки Росії 10:05 Псевдопрацівник банку ошукав жительку Тернополя на понад 50 тисяч гривень 09:00 Війна забрала життя Героя з Гусятинської громади Івана Кузьмовича
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up