Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Як змінилась обласна філармонія: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera 21:00 Юна тернополянка здобула Гран-прі на всеукраїнському мистецькому конкурсі 20:01 Як тернополянам отримати компенсацію за няню та що зміниться у 2026 році 18:35 Відбулося підготовче судове засідання у справі про напад на ветерана у Настасові Від читача 10:15 Фейкові вакансії: як шахраї крадуть гроші та дані 18:00 У Чортківському районі викрили два факти незаконного обігу наркотиків 17:47 Клінінг та хімчистка в Тернополі і області: Топ компаній з прибирання та догляду за житлом і одягом (партнерський проєкт) 17:30 На посаду ректора ТНМУ претендують п'ятеро кандидатів 17:00 У суді вимагають скасувати рішення міськради про передачу в оренду землі на проспекті Бандери 16:20 Тернополянина, якого шукали кілька днів, знайшли мертвим на Східному 15:35 У Коропці зустріли звільненого з полону морпіха Анатолія Дворського photo_camera 15:01 Незаконно вирубали понад 600 дерев у Кременецькому районі — збитків на майже 4 млн гривень 14:10 У Тернополі встановлюють таблички зі шрифтом Брайля на зупинках: скільки це коштує 13:30 День жалоби за загиблим Героєм Олегом Яцулою оголосили у Лановецькій громаді 13:00 Сигнал «Повітряна тривога» подаватиметься одночасно по всій території Тернопільщини 12:25 На Тернопільщині 14 листопада прогнозують помірний туман 11:50 У парку «Здоров’я» облаштовують інклюзивний дитмайданчик 11:10 Визначили проєкти-переможці «Громадського бюджету-2026» 10:40 Померла викладачка ЗУНУ Теофілія Вількова 10:00 На Львівській фургон в'їхав в огорожу автозаправки photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up