Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Тернопільщині водій підмінив частину добрив водою: відкрито кримінальне провадження 21:02 Співай тепер у Райськім саду… Пам'яті Степана Гіги 21:00 П'ять тонн мальків товстолоба запустили у Серет photo_camera 20:25 Помер відомий співак, Народний артист України Степан Гіга Від читача 19:03 Підтримка для вашого бізнесу від Тернопільського обласного центру зайнятості 20:00 У Тернополі вшанували учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній стації photo_camera 19:10 Графік відключення світла в Тернополі та області 13 грудня 19:01 «Прошу, не робіть з мене героя…» Що розповів військовий, який врятував 10-річну Софійку після ДТП 18:17 Сергій Надал на фронті передав обладнання для кількох підрозділів (пресслужба Тернопільської міської ради) 18:03 На Театральному майдані освятили різдвяну шопку: як усе відбувалося photo_camera 17:30 На Майдані Волі встановили новорічну інсталяцію з цифрами «2026» 17:00 У Тернополі зник 13-річний хлопчик. Допоможіть розшукати 16:40 «На місці алеї — вже пеньки». Тернополяни обурені масовою вирубкою дерев на Лучаковського 16:10 Викрадали і катували людей: справа шести військовослужбовців вже у суді 15:40 Розшукують чоловіка з Чорткова, який зник з дому 15:15 Автомобіль пошкоджений чи знищений через обстріли? Куди звертатися та хто має право на компенсацію 14:45 Патрульні спростували фейки про інцидент у Підволочиську 14:15 На Грушевського та Листопадовій оновлюють тротуари 13:40 Помер служитель церкви УГЦК брат Анатолій Старуселець 13:10 Сім'ї, які постраждали через ворожу атаку 19 листопада, отримали сертифікати на пральні машини photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up