Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:04 Втекли від війни, але вона наздогнала у Тернополі 19 листопада: історія переселенки та її донечки 16:20 На Тернопільщині судитимуть головного інженера комунального підприємства за стічні води у Дністрі 15:40 Обірвалось життя лікарки-дієтологині Олени Дулиш 15:15 У будинку, який згорів на Збаражчині, виявили тіло тернополянина Від читача 10:13 🛠️Брифінг на тему: “Урядовий проєкт "Армія відновлення": три роки дії та результати на Тернопільщині” 14:50 В Україні швидкісний інтернет стане доступнішим: Президент підписав закон 14:10 13-річна Софійка Сачко у лікарні після ракетної атаки: «Хочу додому і щоб закінчилася війна» 13:50 Під завалами рідного будинку загинула колишня вчителька Валентина Гриняк 13:10 «Нова пошта» підвищує тарифи з 1 грудня 2025: скільки доведеться платити за послуги 12:30 Власнику авто оголосили дві підозри після смертельної аварії: дозволив другові напідпитку сісти за кермо 11:55 Будинок на 15 Квітня, куди влучила ракета, відновлять. Будинок на Стуса реконструкції не підлягає 11:30 Водій в’їхав у дерево в Залозецькій громаді. Залучали рятувальників 11:10 Графік відключення світла в Тернополі та області на 25 листопада (ОНОВЛЕНО) 10:40 Розклали намети та спальники: як у Київському метро люди рятувались від обстрілів photo_camera 10:10 Залишилось два дні: підтримайте петицію про присвоєння звання Героя тернополянину Арсену Балюку 09:35 Ще 22 постраждалі родини отримають допомогу по 15 000 грн для оренди житла 09:00 «На щиті» повертаються Герої з Тернопільщини Віталій Пишнюк, Володимир Ткач і Володимир Сапужак 08:00 Київ у вогні після нічної атаки: відомо про загиблих та поранених, є руйнування у двох багатоповерхівках play_circle_filled photo_camera 22:00 На хабарі затримали жителя Тернопільського району, який обіцяв військовому вирішити питання з ВЛК 21:01 «Найбільша нагорода — врятовані життя»: історія Володимира Цупера, який допомагав рятувати людей із палаючого будинку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up