Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Ветерани війни гідно представили Тернопіль на першому в історії Чемпіонаті України з ампфутболу photo_camera 21:00 На черговій сесії розглянуть проєкт бюджету Тернопільської громади 2026 рік 20:00 Переселенка з Херсонщини, яка виховує дитину з ДЦП, просить допомогти із житлом. Влада мовчить 19:03 В Україні запустили застосунок «112» для виклику екстрених служб play_circle_filled Від читача 14:50 Застосунок 112 вже доступний для завантаження: МВС розробило офіційний сервіс екстреної допомоги, який працюватиме без мобільного зв’язку 18:13 Смертельна аварія біля села Кровинка 17:45 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув екіпаж вертольота Мі-24 17:20 У забудовника з Чорткова через суд прокуратура вимагає 1 млн 183 тис грн на розвиток громади 16:40 Демонтували дитячий майданчик та розчистили територію: що роблять у парку «Здоров’я» photo_camera 16:15 Біля будівлі Тернопільської облради почали облаштовувати безбар'єрний маршрут 15:40 Тернопільські медики повернули до життя пацієнта після зупинки серця 15:15 Патрульні з TruCAM працюватимуть у нових місцях: перелік 14:35 Звільнені з полону військові отримають 90 днів додаткової відпустки: ВР ухвалила закон 14:05 Розмахувала ножем та нівечила автівки: жінка на Дружбі тримає в страху садочок та людей 13:30 Чоловіку з Монастирищини оголосили підозру в умисному вбивстві дружини. Він зізнався 12:51 «У підвал страшно зайти, а під час тривоги нікуди тікати». Люди вимагають реакції влади та поліції 12:25 Обирають серцем, бо довіряють! «Фокстрот» – найкращий бренд 2025 з побутової техніки в Тернополі (новини компаній) 12:10 Копійки тепер будуть шагами: Рада підтримала законопроєкт 11:40 Авто-примара з Польщі: шахраї виманили у жителя Тернопільщини понад 150 тисяч гривень 11:10 Двоє дорослих та дитина досі перебувають у лікарнях після атаки на Тернопіль 19 листопада
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up