Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 «Стоматологія Олексюка» десятий раз визнана кращою стоматологією у голосуванні «Народний бренд» (новини компаній) 10:35 Уперше оприлюднили 20 пунктів мирного плану: в Україні може відбутись референдум 10:12 На Різдво у Тернополі буде менше громадського транспорту 09:35 Покинуті авто на вулицях Тернополя: власникам дали місяць, аби ті прибрали транспорт Від читача 10:31 Виїзна донація крові відбулась в Тернопільському обласному центрі зайнятості 09:00 Укрзалізниця призначила додаткові поїзди на період Різдвяних та Новорічних свят 08:00 24 грудня — Святвечір: точний час, коли на Тернопільщині зійде перша зірка 06:46 Графік відключення світла в Тернополі на 24 грудня (ОНОВЛЕНИЙ) 21:00 Скільки коштує приготувати кутю за традиційним рецептом в Тернополі: підрахували «20 хвилин» 20:00 На церковній землі багатоповерхівці не місце: громада виграла справу у Верховному суді. Що далі 19:00 Обіцяли, але люди чекають роками: чому родини загиблих Героїв досі не отримали гроші за пам’ятники 18:00 З 1 січня в автобусах Чорткова працюватимуть кондуктори 17:20 Обірвалось життя медсестри обласної дитячої лікарні Любові Заяць 16:50 Між миттю та вічністю: у Тернополі презентували виставку «Інтервали» Михайла Кузіва photo_camera 16:10 Тернополяни готуються до Святвечора та Різдва: що та за скільки продають на ринку photo_camera 15:37 Чоловіка з Бережанщини судитимуть за зґвалтування 13-річної племінниці 14:40 З 2027 року українські учні навчатимуться по 12 років: МОН 14:09 Привласнили понад 2,3 млн грн на ремонтах шкіл: на Тернопільщині викрили організовану корупційну схему 13:35 На Грушевського висадили 28 катальп 13:10 Сніг, ожеледицю та невеликий мороз прогнозують на Тернопільщині на Святвечір та Різдво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up