Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У центрі Тернополя п'яний водій порушував правила і заробив чотири протоколи play_circle_filled 21:01 На Тернопільщині відкрили сучасний реабілітаційний центр photo_camera 20:31 Люди, які розвивають країну та підтримують ЗСУ: головне з церемонії нагородження «Народний бренд-2025» 20:00 Студентка з Тернопільщини отримала стипендію Верховної Ради України Від читача 19:28 Офісу "Зроблено в Україні" в Бережанах - 1 рік 19:03 На мобільному укритті біля автовокзалу встановлять замок та камери 18:01 У Тернополі проходить мистецький фестиваль «Додому на Різдво» photo_camera 17:31 Вдарив ножем дружину — все бачили сини-школярі. Подробиці вбивства на Монастирищині 16:30 Майже чотири з половиною мільярди планують витратити з бюджету Тернополя у 2026-му. На які програми? 16:15 Дві українські стрічки увійшли у шортлист «Оскара» 15:30 15-річна тернополянка Олександра Черевата стала віце-чемпіонкою Європи з боксу 15:00 Вас обирають — і це найбільше надбання бренду: генеральний директор «РІА Медіа» Олег Горобець play_circle_filled 14:45 Робота у Тернополі: Актуальні пропозиції тижня (оновлено 17 грудня) 14:30 У лікарнях Тернополя перебувають шестеро постраждалих унаслідок ракетної атаки 14:15 «Поїхали з Нами» – втретє краща туристична агенція Тернополя! (новини компаній) 14:00 Народний бренд — це зафіксована довіра людей: головна редакторка «20 хвилин» та «RIA плюс» Наталія Бурлаку 13:25 Привласнення бюджетних коштів на ремонті приміщення ДСНС: повідомлено про підозру ще одному учаснику схеми 13:00 Водій мікроавтобуса збив жінку на пішохідному переході 12:21 Тернополяни вкотре обирають «Ровер плюс» кращим магазином спортивних товарів! (новини компаній) 11:53 Чоловіка підозрюють у вбивстві дружини. Діти в цей час були вдома
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up