Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Шахед влучив за 30 метрів від закладу: колиба «Автопорт» відновила роботу після обстрілу 18:05 Врятували кошеня з глибокого колодязя: тваринка уже в безпеці 17:50 Графік відключення світла в Тернополі та області на 11 та 12 грудня 17:20 «Витягли з-під вантажівки та рятували до приїзду швидкої». Софійці потрібна і наша допомога Від читача 09:23 Форум «Громада як простір захисту прав людини: від ідеї до реальних практик» відбувся у Тернополі в Міжнародний день захисту прав 16:50 Тисячу гривень «Зимової підтримки» можна буде витратити на продукти 16:10 «Про ремонти говорити ще зарано»: як живе родина, чия квартира палала після ракетного удару 15:45 За яких умов в Україні можуть відбутись вибори президента, пояснили у Раді 15:15 Операція «Кратом»: на Тернопільщині викрили нових учасників наркосистеми, клієнтами були діти 14:40 Суд у справі побиття ветерана з Настасова: підозрюваного залишили під вартою play_circle_filled 14:10 Медики повернули до життя пацієнта із зупинкою серця: злагоджена робота двох бригад 13:35 У Дії можна буде оформити Європротокол про аварію 13:00 На Театральному майдані встановлюють різдвяну шопку: який вигляд вона матиме цьогоріч photo_camera 12:32 Неподалік Теребовлі вантажівка збила 10-річну дитину 12:00 В останню путь провели 35-річну Тетяну Попик та її донечку 4-річну Софійку, які загинули від удару ракети play_circle_filled 11:35 Відвідувачка магазину розпилила газовий балон в очі продавчині одного з магазинів у Тернополі 10:55 Уряд виділив 30,8 млн грн на ліквідацію наслідків атаки на Тернопіль 19 листопада 09:35 12 грудня на Театральному майдані освятять Різдвяну шопку. Ялинки цьогоріч не буде 09:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Брицького, Олега Ковинєва і Віталія Ковальова 08:00 Власникам покинутих автомобілів у Тернополі дали місяць, аби ті прибрали транспорт із вулиць
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up