Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Тут обідали студенти та проводили банкети: якою була їдальня «Галичанка» play_circle_filled 21:00 Створює картини з алмазної мозаїки та допомагає ЗСУ: історія 16-річного Олександра з Чорткова photo_camera 20:03 Понад чотири мільйони піде на демонтаж зруйнованого будинку, що на вулиці Стуса photo_camera 19:00 Клікбейт, копіпасти й маніпуляції: хто заробляє на увазі у телеграм-каналах Тернополя play_circle_filled Від читача 19:03 Підтримка для вашого бізнесу від Тернопільського обласного центру зайнятості 18:07 Команда з Кременеччини долучилась до будівництва фортифікацій на Сході України photo_camera 17:20 На Бандери затримали чоловіка з наркотиками у кишенях 16:51 Вбивства року: що відомо про справи, які сколихнули Тернопільщину у 2025-му 16:16 Смертельне побиття сусіда: чоловіку з Монастирищини загрожує до 10 років в'язниці 15:40 Помер заслужений тренер України з Тернопільщини Володимир Бутко 15:13 Вареничні вечорниці у Чорткові: народний одяг, колядки та традиції 14:40 У зберіганні коноплі підозрюють жителя Вишнівецької громади 14:07 У Тернополі мобілізували чоловіка. У ТЦК кажуть, він застосував сльозогінний газ play_circle_filled 13:30 24-річний житель Чортківського району порушив ПДР і травмував патрульного 13:00 У річці в Чортківському районі знайшли потопельника 12:20 На Дружбі зіткнулися Skoda та BMW: одна водійка отримала травми 12:00 У Тернополі завершили облаштування безбар’єрного тротуару на проспекті Злуки photo_camera 11:33 У Кременці водій Infiniti на смерть збив пішохода 10:55 Замінюють вікна і надають допомогу: у Тернополі триває ліквідація наслідків ракетного удару 10:25 Графік відключення світла в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up