Готуємо телятину під трюфельним соусом

  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  •  Соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею  — популярна авторська страва у ресторані „Тропік”, що на Привокзальному майдані. 

 

Готуємо телятину під трюфельним соусом

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:30 На Східному відкрили спортмайданчик за кошти громадського бюджету. Батьки не задоволені роботою 20:00 У Тернополі відбувся турнір з футболу "Кубок Чемпіонів" 19:30 Театр-студія «Сузір'я» представить комедію про розлучених 19:00 Енергетики: "за" чи "проти". Як ці напої впливають на здоров'я, розповів медик Від читача 18:29 У Тернополі відбулася акція до Дня Миру 18:30 На конгрес до Тернополя з'їхалися лікарі-українці зі всього світу 18:23 Близько 200 чоловік отруїлись на Борщівщині 18:00 “Тут роками ніхто не прибирає”. Мешканці Орлика скаржаться на купи сміття біля будинку 17:46 Біля "Берегині" поліцейське авто потрапило в ДТП. На дорозі затори 17:30 Спортсменка з Бережан перемогла на чемпіонаті України з легкої атлетики 17:00 Масштабна аварія на Будного: чотири побиті автівки і двоє травмованих photo_camera 16:30 Тернопільські пенсіонери за один день віддали аферистам 120 тисяч гривень 16:00 Сюрприз від Максимка Лихолата, або Чому хлопчик примусив плакати дорослих 15:41 Агрохолдинг «МРІЯ» щиро запрошує! (прес-служба) 15:34 У Шумському районі виявили аж 350 артилерійських снарядів 15:00 Через “нове” покриття на дорозі Тернопіль-Львів водії нищать автомобілі. Хто відшкодує витрати? 14:30 Водія з Тернопільщини спіймали на кордоні з Польщею. Чоловік перевозив картини 1910 року photo_camera 14:00 Фото дня: пошкоджений батут на новому дитмайданчику в парку Шевченка закрили дошками 13:26 Перший іноземний студент в педуніверситеті готовий до навчання 12:54 На Закарпатті чоловіки із Запорізької, Дніпропетровської та Тернопільської областей грабували людей photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up