Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:30 Від світильників до цукру: що найчастіше продає за кордон Тернопільська область 10:00 Понад мільярд на утримання доріг: Топ найдорожчих закупівель 2025 року 09:30 Тернопільські спортсмени здобули медалі на чемпіонаті України з джиу-джитсу 09:00 На щиті повертаються Герої Руслан Ребрина, Олександр Гоцалюк та Вадим Терновий Від читача 14:50 Застосунок 112 вже доступний для завантаження: МВС розробило офіційний сервіс екстреної допомоги, який працюватиме без мобільного зв’язку 21:00 Як приготувати себе та дітей до Різдва, розповіли священники 20:00 Коли дім стає всім світом: історія 12-річної Іринки з Шумська photo_camera 19:00 У 21 очолила батарею радіолокаційної розвідки: її голосом звучать команди для десятків військовослужбовців 18:00 Чотири найсмачніші салати на Різдво: обов'язково приготувати до святкового столу 17:00 Школи Тернопільщини вирощують мікрозелень і допомагають армії: як долучитися до проєкту 16:00 З січня в Україні запускають «нульовий курс» для студентів 15:02 Водій із Закарпаття на Chevrolet збив 16-річного мотоцикліста. Як покарав його суд? 14:00 За давньою традицією облили водою: на Тернопільщині рятувальники провели на пенсію колегу 13:00 Майже 82 тисячі гривень зникли з рахунку: на Тернопільщині чоловік став жертвою онлайн-шахраїв 12:02 ДТП біля Смиківців: рік умовно за смерть 93-річного дідуся на дорозі 11:01 Продуктові набори і допомога дітям: УГКЦ в Тернополі підтримала постраждалих від ракетної атаки photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up