Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:20 Бійка в центрі Тернополя: поліцейські встановлюють обставини інциденту 11:05 Графік відключення світла в Тернополі та області на 5 грудня (оновлене) 10:40 Затримали тернополянина, якого підозрюють у нанесенні смертельних травм його матері 10:30 Тернопільська школярка здобула низку перемог на мистецьких конкурсах photo_camera Від читача 10:39 Дві команди з Тернопільщини стали призерами Табору підприємництва у Львові 10:00 Тернопільщина втратила Захисників Петра Сегіна та Віталія Нанюка 09:01 Померла Марія Щерба, яка присвятила своє життя донорству 08:00 Тернопільська бібліотека збирає книжки для дітей із дитбудинку: як долучитися 22:00 Від слідчого до командира мінометного розрахунку: історія тернопільського поліцейського play_circle_filled 21:00 Це має бути обов'язковою навичкою кожного: добірка курсів домедичної допомоги у Тернополі 20:00 На Тернопільщині водій порушив правила дорожнього руху та намагався підкупити поліцейських 19:03 Збирають подарунки для дітей: як у Тернополі працює «Фабрика святого Миколая» photo_camera 18:00 Шкільні автобуси отримали чотири громади на Тернопільщині 17:20 Тернополяни відзначилися на Чемпіонаті Світу з Кіокушин Будо карате у Варшаві 16:35 П'яний студент сів за кермо авто і насмерть збив матір трьох дітей: що вирішив суд 16:00 Старовинне єврейське кладовище у Кременці матиме охоронний договір як історична пам'ятка 15:15 Google назвав найпопулярніші запити українців у 2025 році 14:40 Бідзінський дебютував у головній команді «Ниви» 14:00 Київстар анонсував оновлення деяких тарифів 13:30 Збирають теплі речі і смаколики для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up