Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Від сніговиків до героїв мультфільмів: Марія Дичковська в’яже іграшки, щоб підтримати сина у боротьбі з хворобою 21:01 Стіни зафарбували, але написи та малюнки повертаються: історія дворика у центрі Тернополя play_circle_filled 20:03 Був скверик та пішохідна алея: як змінилась вулиця Руська photo_camera 19:01 Від вимагання грошей до відмови в лікуванні: на які медзаклади Тернопільщини скаржилися пацієнти Від читача 15:24 35 років Державній службі зайнятості. Живи та працюй в Україні 18:00 Мокрий сніг, ожеледиця та хуртовина: яку погоду прогнозують на Тернопільщині у найближчі дні 17:00 12-поверхівка виросте біля Ставу. Хто будуватиме? 16:00 На столі кладуть шеврон і вірять, що Вифлеємська зоря тепер горить з особливою теплотою з неба 15:02 Понад 13 мільйонів гривень сплатили порушники правил паркування у Тернополі за 10 місяців 14:05 Дні жалоби оголосили в Іване-Пустенській громаді через загибель Героя Василя Чубея 13:02 До тюрми відправили мешканця Тернопільщини, який покалічив власну тітку 12:55 Графік відключення світла в Тернополі та області на 28 грудня 12:02 Київ та область зазнали масованого удару ворога: є загиблий та поранені 11:04 «Очі, які говорять більше, ніж слова»: відзначили переможців конкурсу протидії насильству 10:00 Чому суд наклав арешт на автостоянку на території педуніверситету 09:00 Тернопільські «Дударики» здобули три перемоги на конкурсі «Різдвяне диво»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up