Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Грудень у «Дністровському каньйоні»: дивовижні знахідки в околицях Устечка та Ниркова photo_camera 21:00 Частка тіні на вітчизняному тютюновому ринку поступово зростає – дослідження 20:09 Сакральні лоти війни: за які ексклюзивні речі в Тернополі зібрали понад мільйон для «Азову» play_circle_filled photo_camera 19:01 Місяць після обстрілу: як живе родина Хабібулліних, яка дивом врятувалася з палаючої квартири Від читача 14:50 Застосунок 112 вже доступний для завантаження: МВС розробило офіційний сервіс екстреної допомоги, який працюватиме без мобільного зв’язку 18:00 Косметолог Руслана Буртняк — експерт, якому довіряють красу (новини компаній) 17:45 Затвердили бюджет Тернопільської громади на 2026 рік 17:00 У Тернополі відкрили Центр захисту прав людини 16:30 Гучна справа ТЦК у Борщеві: доки тривають суди і слідство, померли вже двоє людей 16:00 Тернопільську «Нива» залишає Андрій Бей 15:30 Між селами на Чортківщині будуть проводити санітарний відстріл хижих тварин 14:45 Побиття, «зниклий» свідок і COVID: родина військового не вірить в офіційну версію смерті 14:15 Дякуємо за довіру. Дякуємо за вибір. Дякуємо за «Народний бренд 2025» (новини компаній) 13:45 На Руській двоє дітей влаштували небезпечну поїздку на самокатах 13:35 Оголосили підозру 50-річному жителю Тернополя за незаконне поводження зі зброєю 13:00 У парку «Сопільче» видалять аварійні дерева 12:15 Синоптики попереджають про туман та ожеледь 11:38 «На щиті»: в Україну повернули 1003 тіла загиблих військових 11:30 Куди піти, що побачити у Тернополі у вихідні 20-21 грудня 10:50 Ще 23 захисники України посмертно отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up