Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 Жар-птиця з Тернополя прикрасила ялинку британського уряду 21:00 Коли мрія сильніша за страхи невдач: переселенка з Херсонщини відкрила творчу майстерню у Тернополі 20:00 «Традиції залишилися, але без душі». Як родина загиблого Героя Петра Воробця зустрічає Різдво 19:37 Графік відключення світла в Тернополі та області на 26 грудня Від читача 15:24 35 років Державній службі зайнятості. Живи та працюй в Україні 19:02 В аварії на Чортківщині постраждав чоловік та його 9-річний син 18:05 Топ українських колядок від Різдва до Водохреща play_circle_filled 17:00 У поліції попередили, як вберегтись від крадіжок на свята 16:00 Різдвяні традиції для Перемоги: у Тернополі колядуватимуть на дрони — запросити колядників може кожен 15:01 Тернополян запрошують на молитву за полеглих Героїв 26 грудня 14:00 Вишиванки, кутя та молитва за мир: тернополяни у соцмережах діляться фото зі Святвечора і Різдва 13:00 Від сніговиків до героїв мультфільмів: Марія Дичковська в’яже іграшки, щоб підтримати сина у боротьбі з хворобою 12:00 На столі кладуть шеврон і вірять, що Вифлеємська зоря тепер горить з особливою теплотою з неба 11:00 У храмах Тернополя відзначають Різдво: тривають святкові богослужіння photo_camera 10:00 Свята вечеря в окопах: воїни з Тернопільщини показали як відзначають Різдво на передовій play_circle_filled 09:00 «Щоб усі повернулися додому»: різдвяні побажання від тернополян
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up