Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Без світла залишаться шість вулиць Тернополя: перевірте, чи є ваш будинок у списку 17:11 П’яна ДТП у Заліщиках: судили водія, який утік за кордон – його шукали майже 5 років 16:38 У Тернополі рятували чоловіка, який потрапив під поїзд (ВІДЕО) 16:01 Вибухівки, набої та ножі: у "колекціонера" зі Зборівщини знайшли арсенал зброї Від читача 16:40 30% цементобетонних доріг за 20 років: як бізнес та влада планують «зшити Україну» за допомогою бетонних доріг 15:30 В Бучацькому районі смертельна ДТП: бус покотився і задавив 86-річного дідуся 15:09 На Кременеччині під колеса іномарки потрапив пішохід 14:45 У парку "Топільче" запрацює фонтан. Комунальники проводять очищення 14:03 Захворюваність росте, є новий спалах інфекції: чи чекати у Тернополі повернення «червоної зони» 13:29 Після дзвінка з невідомого номера у тернополянки з рахунку пропали 100 тисяч гривень 12:50 У Заліщиках під виглядом очищення Дністра видобували піщану суміш. Як і кого покарають за це? stars 12:13 Серійний злодій обікрав чоловіка на залізничному вокзалі. Як не стати жертвою кишенькара 11:46 "Громадський бюджет 2020": скільки проєктів вже реалізовано та де ще ведуться роботи 11:14 Список країн після повернення з яких не потрібно йти на самоізоляцію та робити тест 10:47 У Тернополі помер знаний професор 10:15 Біля Геріатричного центру в Петрикові купа людей і поліції - там спалах коронавірусу. Наразі 24 хворих play_circle_filled 10:12 Коронавірус і карантин станом на 11 серпня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 09:45 В Україні за добу зафіксували 1158 нових випадків Covid-19. Географія поширення 09:23 На Тернопільщині знову зросла кількість нових випадків COVID-19. Дані по районах 09:01 Іноземна валюта продовжує дешевшати: курс НБУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up