Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:17 Графік відключення світла в Тернополі та області на 3 та 4 грудня 20:02 Родинам загиблих Героїв на Тернопільщині не виплачують компенсації за пам’ятники 19:00 Понад 330 тисяч на дві пішохідні огорожі: де їх встановлять photo_camera 18:20 Суд звільнив з-під варти детектива НАБУ Магамедрасулова Від читача 09:12 Людям з інвалідністю - рівні умови для працевлаштування, навчання, розвитку підприємництва 17:45 Новорічний корпоратив у Тернополі 2026: ТОП локацій для святкування (партнерський проєкт) 17:12 У 2026 році зросте мінімальна зарплата та прожитковий мінімум. Що з податками та штрафами 16:40 Після зустрічі із блогером на Театральному майдані 12-річна дитина потрапила до лікарні 16:10 ДТП і двоє загиблих: студента-переселенця спочатку засудили умовно, а тепер відправили за ґрати 15:35 Рада ухвалила бюджет на 2026 рік 15:06 Родини загиблих внаслідок ракетного удару в Тернополі отримають по 100 тисяч гривень 14:40 Удень та вночі перебігають дорогу в заборонених місцях: патрульні показали відео порушників 14:21 Робота у Тернополі: Актуальні пропозиції тижня (оновлено 3 грудня) 14:07 У Березовиці оновили підземний пішохідний перехід 13:30 Українцям, яким більше 40 років, дадуть по 2000 гривень на перевірку здоров'я 12:55 Відійшов у вічність медичний технік Микола Стойків 12:20 Постраждала однорічна дитина: поліція розслідує випадок сімейного насильства в Бучацькій громаді 11:50 На Тернопільщину привезуть Благодатний вогонь 11:15 Розкидані свічки та квіти на Алеї пам'яті в Ланівцях: поліцейські затримали жінку 10:45 Неповнолітній без водійського посвідчення влаштував перегони з поліцією, а далі — аварію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up