Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Відео дня

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Укрпошта безплатно доставлятиме речі загиблих Героїв до їх домівок 21:00 Перетворив хобі на терапію для фронтовиків 20:02 «Сину, благаю, відгукнись, — понад рік ні тіла, ні сліду». Мати шукає 26-річного Володимира Юркевича 19:40 Графік відключення світла в Тернополі та області на 30, 31 жовтня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) Від читача 14:53 ⚠️ Увага! Шахраї викрадають Facebook-акаунти через підроблені листи 19:03 Щонайменше в 4-5 разів дорожче: у скільки обійдеться електроенергія з генератора під час відключень світла photo_camera 18:30 Світлофори не працюють, ліхтарі почорніли: Тернопіль — у темряві (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ) 18:00 Завершили ремонт двору на Клима Савури 17:35 Дитячі стоматології Тернополя 2025 — топ клінік для малюків та підлітків (партнерський проєкт) 17:20 Як земля, виділена церкві на Київській, опинилася у забудовника 17:00 Як безоплатно отримати тест-смужки для глюкометра: у програмі реімбурсації — нові правила з 2025 року 16:45 У Резерв+ з’явилась відстрочка для батьків, які самостійно виховують дитину 16:15 Поки господар був на фронті — з його будинку на Тернопільщині винесли майна на 80 тисяч гривень 15:35 Як подати заяву на відстрочку через ЦНАП: покрокове пояснення 15:02 Працівника ТЦК судять за наїзд на медика. Деталі події для «20 хвилин» розповів потерпілий 13:50 Біля будівлі міськради розрили тротуар: що там роблять 13:15 У безхазяйному приміщенні в Заліщиках планують облаштувати укриття 12:45 Мінсоцполітики анонсувало зимову допомогу для українців: хто отримає 12:10 На Замковій змінили режим роботи парковки. Шукають нового оператора паркування 11:30 Тернополянка травмувалась у маршрутці: розшукують водія, який вчинив аварійну ситуацію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up