Готуємо телятину під трюфельним соусом

Готуємо телятину під трюфельним соусом
  • 20minut.ua разом із шеф-кухарями тернопільських кафе, барів та ресторанів розповідає про приготування фірмових страв і напоїв. 
  • Цього разу - соковите м’ясо під трюфельним соусом з подушкою з пюре з селери, з морквою та квасолею.

Щоб приготувати цю страву потрібно 20-25 хвилин. І все простіше, аніж може здаватись.

- Спершу потрібно замаринувати м’ясо, - розповідає шеф-кухар Віктор Марчук. - Легко його відбити, посолити, поперчити, додати трішки олії. 
Поки телятина маринується, шеф-кухар відварює моркву та стручкову квасолю у підсоленій воді. 

- З селери нам потрібно зробити пюре, тому її ми теж відварюємо, - каже Віктор. - Через хвилин 10-15 зливаємо з неї воду, додаємо вершки, солимо, даємо перець та цукор. Відварюємо її до готовності і перебиваємо блендером. 

Після того, як шеф-кухар відварив моркву, селеру та квасолю - формує її у спеціальному кільці. Моркву нарізати соломкою товщиною 1 см. У форму викласти моркву та квасолю попри стінки у шахматному порядку, а всередину - пюре з селери та вершків.

- Уже після того, як ми все сформували, ще ставимо форму з начинкою в духовку на 10-15 хвилин і печемо при 180 градусах, - каже шеф-кухар. - Поки готується пюре з овочами, беремось за м’ясо. Його потрібно обсмажити на грилі, а потім ще на хвилин 10 поставити у духовку. Ще нам потрібен соус - змішуємо вершки та трюфельну пасту. 

Коли усі компоненти страви готові, шеф-кухар забирає кільце з овочів з селерою. М”ясо нарізає слайсами товщиною 1 см та викладає поруч. Зверху поливає його соусом, прикрашає м’ятою. Усе, страва готова. 

Скільки чого треба:

200 г телячої полядвиці, 30 г трюфельної пасти, 30 г вершків для соусу, 20-30 г вершків для пюре, 50 г моркви, 50 г стручкової квасолі, 150 г селери, 15 г соняшникової олії, сіль, перець, цукор, м’ята. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Тернополянам, які зазнали тяжких травм внаслідок ракетної атаки, виплатять допомогу на лікування 15:45 Заміські комплекси Тернопільщини: відпочинок для сім’ї, риболовля та SPA (партнерський проєкт) 15:30 П'яний житель Бучацької громади пошкодив вкрадене авто і побив перехожого — поліція 15:03 «Заспівай там Всевишньому». Пам’яті Богдана Гнатієвича, який загинув разом з мамою Від читача 17:39 Шахрайство під час купівлі товарів в Інтернеті: як не потрапити в пастку 14:30 Прикордонний і митний контроль будуть проводити у вагонах потяга — уряд ухвалив зміни 14:21 Робота у Тернополі: Актуальні пропозиції тижня (оновлено 26 листопада) 14:00 У Тернополі колишнього інженера взяли на хабарі $10 000 за допомогу у виїзді військовозобов'язаного 13:30 У Тернополі перенесуть окремі робочі дні у грудні і січні 13:03 Серед квітів та свічок — фото, де всі живі та щасливі. Тернопіль продовжує оплакувати загиблих photo_camera 12:20 Глава УГКЦ і Папський Нунцій у Тернополі помолилися за упокій загиблих внаслідок ворожої атаки 12:00 У парку «Здоров’я» видалять аварійні дерева 11:31 На вулиці 15 Квітня водій збив жінку 11:01 «Якби чоловік не вибив двері – ми згоріли б живцем»: родина Хабібулліних вирвалася з полум’я після удару 10:35 Жителька Тернопільщини втратила 69 тисяч гривень через фейкову роботу 10:07 Як податися на компенсацію за знищені або пошкоджені об'єкти нерухомого майна — інструкція 09:30 Загибель семирічної Амелії внаслідок ракетного обстрілу Тернополя розслідують прокурори Польщі 09:00 Війна забрала життя Героїв Віктора Кощука, Віталія Бика, Богдана Смутка та Володимира Костенюка photo_camera 08:00 Гурт YAKTAK перерахував понад пів мільйона гривень з концерту для постраждалих від ракетного удару 22:00 Я отримав друге життя: 66-річному священнику з Тернопільщини київські хірурги пересадили серце play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up