20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
Салат із ніжного курячого м’яса — смаколик ресторану „Авалон”, що на просп. С. Бандери. Він ситний завдяки великому шматку м’яса і соковитий завдяки великій кількості овочів та зелені.
Теплий салат із курятини, за словами шеф-кухаря Дмитра Мариненка, — дуже ніжний і соковитий. Адже м’ясо перед смаженням маринують у суміші соєвого соусу, солі і перцю, а також дають багато зелені, овочів та грибів.
— Куряче м’ясо сухувате і багато власного соку не виділяє, тому, коли будемо смажити його, змастимо сковороду олією, — пояснює Дмитро.
Поки курятина маринується, кухар підготовлює фету: панірує її у крохмалі й обсмажує у фритюрі до золотистого кольору.
— Обсмажування у фритюрі надає кубикам сиру рум’яної скоринки і гарного кольору, — каже він.
Нарешті м’ясо обсмажилося, але воно ще не готове. Дмитро перекладає його на деко і ставить у параконвектомат доводити до готовності.
— За 5-7 хвилин курятина буде повністю готова до вживання, — зазначає співрозмовник.
Овочі і гриби не вимагають такої тривалої обробки. Тож зелень просто рвуть руками, помідор нарізають скибками, а гриби — пластинками.
— Тепер усе обережно змішуємо і заправляємо соєвим соусом, — коментує свої дії хлопець.
Готове м’ясо він нарізає широкими скибками і викладає поряд із салатом. Салатну гірку прикрашає кубиками фети і скибками помідора. Ось і все. Поки салат не охолов, його треба з’їсти.
До речі, вага салату — 200 г.
Скільки чого треба:
110 г курячого філе, 30 г міксу салату і руколи, 10 г помідора, 20 г шампіньйонів, 50 г сиру фета, соєвий соус, сіль, мелений перець, картопляний крохмаль.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 38 від 18 вересня 2024
Читати номер
Андрій
Класний рецепт.
Ще парочку цікавих та унікальних рецептів салатів з куркою знайшов тут:
https://tvoe.media/top-15-salativ-z-kurkoiu/
Можливо собі якийсь матеріал почерпнете.