- Салат зі свіжих овочів і горішків під олійною заправкою у час Великого посту багатьом припаде до смаку.
- Так вважає господиня і шеф-кухар кафе «Бульвар», що на бульварі Данила Галицького, Марія Семців.
— Ми орієнтуємося на попит, а навесні багатьом дуже хочеться вітамінних салатів зі свіжих овочів, — розповідає вона. — «Вегетаріанський салат» — наша новинка. Окрім нього, у меню є ще кілька пісних салатів: «Рибний», «Грецький», з капусти, селери і моркви. Також пропонуємо нашим гостям салат із редиски, огірка, черемші і вареного яйця. Але заправляємо його сметаною.
За словами співрозмовниці, на «Вегетаріанський салат» є великий попит, особливо у піст.
— Салат дуже поживний, збагачує організм вітамінами, — каже шеф-кухар. — А горішки дають йому білок і роблять ситним.
— Найпопулярніші у наших гостей салати, піци і страви на пательні, — зазначає пані Марія. — Останніх страв у нас три: «Пательня куряча», «Пательня мисливська» і «Свинячий шашлик на пательні». Наші піци ми печемо у пічці італійського виробництва, на камені, тому вони виходять ароматними і смачними.
У кафе можна замовити піци на вибір — малі, великі і сімейні. Паляниця, по-італійськи фокачо, малої піци важить 140 г, великої — 340, а сімейної — 750. Продукти для піци гості кафе обирають самі — кому що до смаку.
Поки говорили, шеф-кухар приготувала «Вегетаріанський салат. Він припав мені до смаку. Легкий, свіжий і соковитий. Тож я незчулася, як з’їла усе до останньої крихти.
Вага салату — 280 г.
Скільки чого треба:
60 г міксу листя салату, 50 г свіжого огірка, 50 г свіжого помідора, 30 г болгарського перцю, 1/5 стиглого авокадо, 50 г цвітної капусти, 20 г арахісу. Олійна заправка: 30 мл соняшникової або оливкової олії, 20 г гірчиці у зернах, 20 мл соєвого соусу, 20 мл бальзамічного оцту.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.