Готуємо вегетаріанський салат

Готуємо вегетаріанський салат
  • Салат зі свіжих овочів і горішків під олійною заправкою у час Великого посту багатьом припаде до смаку.
  • Так вважає господиня і шеф-кухар кафе «Бульвар», що на бульварі Данила Галицького, Марія Семців.

— Ми орієнтуємося на попит, а навесні багатьом дуже хочеться вітамінних салатів зі свіжих овочів, — розповідає вона. —  «Вегетаріанський салат» — наша новинка. Окрім нього, у меню є ще кілька пісних салатів: «Рибний», «Грецький», з капусти, селери і моркви. Також пропонуємо нашим гостям салат із редиски, огірка, черемші і вареного яйця. Але заправляємо його сметаною. 
За словами співрозмовниці, на «Вегетаріанський салат» є великий попит, особливо у піст.


— Салат дуже поживний, збагачує організм вітамінами, — каже шеф-кухар. — А горішки дають йому білок і роблять ситним. 


 
— Найпопулярніші у наших гостей салати, піци і страви на пательні, — зазначає пані Марія. — Останніх страв у нас три: «Пательня куряча», «Пательня мисливська» і «Свинячий шашлик на пательні». Наші піци ми печемо у пічці італійського виробництва, на камені, тому вони виходять ароматними і смачними. 
У кафе можна замовити піци на вибір — малі, великі і сімейні. Паляниця, по-італійськи фокачо, малої піци важить 140 г, великої — 340, а сімейної — 750. Продукти для піци гості кафе обирають самі — кому що до смаку. 
Поки говорили, шеф-кухар приготувала «Вегетаріанський салат. Він припав мені до смаку. Легкий, свіжий і соковитий. Тож я незчулася, як з’їла усе до останньої крихти.
Вага салату — 280 г.

Відео дня

Скільки чого треба:
60 г міксу листя салату, 50 г свіжого огірка, 50 г свіжого помідора, 30 г болгарського перцю, 1/5 стиглого авокадо, 50 г цвітної капусти, 20 г арахісу. Олійна заправка: 30 мл соняшникової або оливкової олії, 20 г гірчиці у зернах, 20 мл соєвого соусу, 20 мл бальзамічного оцту. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • тарас

    мішанка для парашників
  • David Starr

    Якими вітамінами той салат збагачує? Нітратами та важкими металами? Вегетаріанська їжа корисна, коли відповідно вирощується, а не хімічна з усіх боків.

    Галя reply David Starr

    До чого Ви це говорите? В м'ясі - гормони та антибіотики... То що, нічого не їсти тепер?

    David Starr reply Галя

    Ось така у нас ситуація. Хоча хто шукає - той знайде, а я після отруєння огірками, більше тієї гидоти з магазину не беру.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up