Готуємося до Великодня: рецепт паски від Євгена Клопотенка (ФОТО. ВІДЕО)

Готуємося до Великодня: рецепт паски від Євгена Клопотенка (ФОТО. ВІДЕО)

Рецепт приготування паски завжди викликає величезний інтерес. Щороку ми намагаємося знайти якийсь новий цікавий рецепт цієї великодньої випічки. 

На своєму сайті Євген Клопотенко запропонував рецепт дріжджової паски за класичним рецептом, який трохи видозмінив і полегшив.

Для приготування кухар використовував дріжджі певного бренду, які за його словами ідеально підходять для будь-якої випічки.

— Результатом я залишився дуже задоволений, і тому хочу поділитися з вами рецептом цієї ароматної дріжджової паски, — написав пан Клопотенко.

Відео дня

КЛАСИЧНА ПАСКА: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Приготуйте опару. У тепле молоко (220 мл) покришіть «живі» дріжджі (25 г). Добре перемішайте до розчинення дріжджів. Краще це робити руками, щоб переконатися у відсутності грудочок.

 КРОК 2

Додайте 1 ст. л. цукру і ще раз перемішайте, щоб цукор теж розчинився. Накрийте чистим рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

 КРОК 3

Потім додайте в опару яйце (1 шт.) і жовток (1 шт.).

 КРОК 4

Додайте ванільний цукор (10 г), цукор (225 г) і дрібку солі.

 КРОК 5

Туди ж додайте розм'якшене вершкове масло (100 г) та сметану (2 ст. л.). Добре перемішайте все вінчиком.

 КРОК 6

Натріть цедру апельсина на дрібній тертці та додайте до суміші з опарою.

 КРОК 7

Вичавіть сік половини апельсина. Другу половину апельсина відкладіть, нам знадобиться сік для апельсинової глазурі.

 КРОК 8

Добре перемішайте вінчиком, щоб сік і цедра рівномірно розподілилися.

 КРОК 9

Додайте борошно (750-800 г) і перемішайте тісто лопаткою до однорідності.

 КРОК 10

За бажанням додайте до великодньої випічки міцний алкоголь - коньяк, ром або віскі (25 мл). Це додасть їй особливого аромату.

 КРОК 11

Вимісіть м'яке тісто. Бажано вимішувати тісто приблизно протягом 10 хвилин, так воно буде більш однорідним. Воно не повинно липнути до рук. Сформуйте з тіста кулю і викладіть в миску, змащену олією. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1 годину для підйому. Тісто має збільшитися в об’ємі в 2-3 рази. Майте це на увазі при виборі миски. Обімніть тісто і знову сформуйте кулю. Ще раз залиште для підйому на 40 хвилин, щоб отримати повітряну паску.

 КРОК 12

Потім знову обімніть тісто і вмісіть у нього родзинки (100 г). Можете вибрати будь-які цукати або мак з горіхами за бажанням. У будь-якому випадку буде дуже смачно.

 КРОК 13

Родзинки слід вмішувати в тісто так, щоб їх не було на поверхні тіста, і вони не пригоріли під час приготування паски.

 КРОК 14

Наповніть паперові або металеві форми тістом, але лише на 2/3 об'єму. Якщо використовуєте металеві форми, попередньо застеліть дно форми пергаментом. Змастіть дно і стінки форми вершковим маслом.

 КРОК 15

Залиште форми в теплому місці, накривши рушником, щоб тісто підійшло до країв форми. Випікайте паски в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 20-35 хвилин в залежності від розміру форм.

 КРОК 16

Готові паски повністю остудіть і прикрасьте апельсиновою глазур'ю. Для цього в цукрову пудру (200 г) додайте сік половини апельсина і добре перемішайте. Отриману цукрову масу нанесіть на паски і прикрасьте цукровою посипкою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Львові провели унікальну операцію з пересадки пальця з ноги на руку пораненому військовому play_circle_filled 21:00 З гільз «проросли» квіти: у Тернополі діти створювали «вазочки надії» photo_camera 20:05 Спадковий договір: хто може укласти і чим він відрізняється від заповіту? 19:07 Тернопільщина вже має нового прокурора. Що про нього відомо? Від читача 23:01 Концерт Abraham Kenny (Австралія) 19:02 Запевняв, що це дочка, але навіть не знав її віку. Для кого збирає гроші чоловік у центрі Тернополя? 18:00 До мільйона від держави постраждалим від війни: хто може отримати і як подати заяву 17:20 Планували втечу через гори: жителів Тернопільщини спіймали на кордоні з Румунією 16:50 У рідному селі на Чортківщині зустріли воїна Миколу Лейбюка, який повернувся з полону 16:10 Коли у Сопільче встановлять оновлений водяний млин та скільки це коштуватиме: «20 хвилин»дізналися photo_camera 15:45 У «Дії» з’явиться функція скарг на держслужбовців 15:10 Маскували під далекобійників: тернополянин переправляв військовозобов’язаних за кордон 14:30 ​​​​У суді допитали ветерана, якого обвинувачують у побитті муніципального інспектора 13:56 Петриківському кільці Subaru врізався у відбійник: драгер показав 2,66 проміле 13:27 Зеленський підписав закон щодо відпусток військових 12:50 З прапорами, хлібом та сіллю у Чорткові зустріли Героя, який повернувся після двох років в полону photo_camera 12:15 На Дніпропетровщині раптово зупинилося серце рятувальника з Тернополя Богдана Черняка 11:50 Збитків на 2 мільйони: Головного інженера з Кременця підозрюють у забрудненні річки Іква 11:22 У школах та садках Тернополя встановлюють обладнання яке вимірюватиме температуру, CO₂ і вологу 10:35 У лісі на Тернопільщині знайшли мертвим чоловіка , якого розшукували понад місяць
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up