Котлети на грилі й «пивна дошка»

Котлети на грилі й «пивна дошка»

Страви на вогні, з незвичними інгредієнтами або за забутими рецептами – зможуть прочитати, а при бажанні й повторити, наші читачі.

Ми відновлюємо рубрику «Смачного» на сторінках газети та сайті. Готувати для вас буде наш журналіст, а за сумісництвом місцевий політик, співавтор та ведучий телепередачі «Депутатська кухня» Андрій ШКУЛА.  

Страва, яку готуватимемо сьогодні на грилі – соковиті котлети з фаршу. Забігаючи наперед, зазначимо, що  їх можна зробити й на простому вогнищі – головне дочекатись аби залишились розпечені вуглини, а під руками була металева решітка. Жарт «хто біду знає – ковбасу без хліба їсть» можна, звісно, і до котлет застосувати. Та краще їх подавати до столу з гарніром. Приміром з овочами-гриль. В нашому ж випадку створимо «пивну дошку» з різними закусками: котлетами, овочами-гриль, огірком та оселедцем.   

Відео дня

— Основне для котлет на грилі, як на мене, їхня соковитість, — каже Андрій. – Для цього у фарш додаю дрібно нарізаний солодкий перець. Він прекрасно підкреслює м’ясний смак, а головне віддає вологу м’ясу. Друга важлива штука – добряче «вибити» фарш. Я закинув в сторіс процес жбурляння котлети з руки в руку, то були друзі з нерозумінням «а для чого так товкти». Простою мовою пояснював – аби купи добре трималась, а висока щільність не дозволила витікати соку. До слова, якщо ні гриля ні мангалу немає, а смажити плануєте на сковороді – перець буде зайвим. Натомість до фаршу додаю білий хліб, вимочений в молоці. Саме не в воді, а на молоці. Ну, і про яйце не забувайте. Молоко дає м’ясу дуже ніжний вершковий присмак. 

Щодо овочів для гарніру, які також готуємо на грилі, то молоді картопля та кабачки – і смакуватимуть добре і приготуються одночасно з котлетами. Томати – також хороший варіант. Але після контакту з жаром – варто очистити від шкірки. З спеціями, що в котлети, що до овочів «переборщувати» не потрібно аби не притуплювати основні смаки. Сіль та суміш перців – цілком достатньо. 

— Ще одна важлива порада, — наголошує Андрій Шкула. – Коли подібне готувати – скапує сік та жир. Від нього можуть бути спалахи вогню та багато не надто запашного диму. Аби зменшити такий ефект – посипте вугілля звичайною кам’яною нейодованою сіллю. Ну і не забувайте, коли хочете роздмухати жар, забирати страву на хвилину – котлети і з осілим попелом їсти можна, але без нього якось красивіше (сміється – авт.). 

1

Для котлет потрібен не жирний фарш, солодкий перець та цибуля. Для гарніру – картопля, кабачки, томати. А для загального оформлення й ситної дошки ще житній хліб, оселедець, свіжий огірок

2

Щоб котлети були соковитими, додаємо до фаршу дрібно нарізану цибулю та солодкий перець

 3

Щоб нічого не пересохло та не розповзлось – готовий фарш потрібно добре «вибити». На одну котлету з пів хвилини треба

 

@andriishkula

#катлети #вечеря #пивна дошка #готуємовдома

♬ оригінальний звук - Андрій Шкула

4

Овочі для гриля солимо й перчимо, а щоб не пригоріли і були хрумкими – даємо олію

5

Молода картопля та кабачки – готуються стільки ж як і котлети – це зручний гарнір. Я обсмажував по 10 хвилин з кожного боку

6

Як і з чим пригощати котлетами – питання смаку. Я вирішив усе оформити «пивною дошкою» — аби і красиво і ситно. 

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, як приготувати борщ із вишнями у хлібі.

 

Читайте також:

Червоний борщ з вишнями в хлібині


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up