Які оригінальні страви приготувати з гарбуза

Які оригінальні страви приготувати з гарбуза

Що незвичайного приготувати з гарбуза — публікуємо смачні ідеї.

Страви з гарбуза обов'язково варто приготувати поки триває сезон. Залежно від рецепту гарбуз може грати різними смаками, а також є прекрасною основою для десертів. Уніан рецепти пропонує три смачних і оригінальних рецепта, в основі яких — сонячний гарбуз.

М'ясні котлети з гарбузом

  • Гарбуз — 300 г.
  • М'ясний фарш — 700 г.
  • Часник — 1 великий зубчик або 2 дрібних.
  • Яйця — 1 шт.
  • Панірувальні сухарі — 4 ст. л.
  • Сіль, перець, мускатний горіх за смаком.

Гарбуз і часник натерти на дрібній тертці. Якщо хочете отримати більш виражений смак гарбуза - візьміть 500 г м'якоті. Фарш змішати з гарбузом, яйцем, панірувальними сухарями і часником. Вимісити фарш, посолити і поперчити, сформувати котлети.

Котлети з фаршем і гарбузом можна запекти в духовці або посмажити на сковороді. Якщо запікаєте котлети, то викладіть їх на деко з пергаментом і поставте в духовку на 25 хвилин при 190 градусах. Перед смаженням на сковороді обваляйте котлети в борошні і смажте по 7-10 хвилин з кожного боку.

Відео дня

Кекси з гарбузом, бананом і сиром

  • Гарбуз (м'якоть) — 200 г.
  • Сир — 200 г.
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 150 г.
  • Ванільний цукор — щіпка.
  • Банан — 1 шт.
  • Борошно — 150 г.

Гарбуз довільно нарізати і відварити до м'якості (15-20 хвилин). Розім'яти гарбуз в пюре. Змішати сир з яйцями і цукром. Потім додати гарбузове пюре і ванільний цукор. Перемішати масу до однорідності. Додати дрібно нарізаний банан і просіяти борошно. Ще раз перемішати. Розкласти тісто по силіконовим формам. Випікати кекси 30 хвилин при 180 градусах.

Пряний гарбузовий суп з куркою і рисом

  • М'якоть гарбуза — 300 г.
  • Варена курка або індичка — 500 г.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Морква — 1 шт.
  • Імбир — 30 г.
  • Оливкова олія — 1 ст. л.
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Приправа каррі — 1 ст. л.
  • Помідори — 400 г.
  • Курячий бульйон - 750 мл.
  • Рис — 300 г.
  • Сіль, перець, кінза за смаком.

Цибулю і часник дрібно порубати, моркву нарізати кружечками, а гарбуз — невеликими кубиками. Імбир натерти на дрібній тертці. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію. Обсмажити до рум'яності цибулю, часник, моркву і імбир. 

Додати в сковороду гарбуз, томатну пасту, каррі і шматочки курки. Смажити ще пару хвилин. Потім додати нарізані томати, сіль, перець і гарячий бульйон. Готувати 15 хвилин. Потім всипати рис і готувати суп до готовності рису (приблизно 20 хвилин). Якщо хочете більш рідкий суп — візьміть менше рису. Перед подачею посипати рис рубаною кінзою.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли як приготувати смачний паштет.

 

Читайте також:

Із яблуками чи кмином: як тернопільські господині квасять капусту на зиму

Великий урожай: як можна смачно та швидко приготувати страву з гарбуза

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up