Овочеві запіканки в духовці, які полюбить вся сім'я

Овочеві запіканки в духовці, які полюбить вся сім'я

Овочеві запіканки - це проста і ситна страва, яка не вимагає багато зусиль та яку можна готовути цілий рік.

Овочева запіканка з фаршем


Інгредієнти:
 

  • свино-яловичий фарш - 700 г;
  • картопля - 500 г;
  • цибуля (великий) - 2 шт.;
  • баклажани (невеликі) - 3 шт.;
  • помідори (великі) - 2 шт.;
  • сир - 150 г;
  • оливкова олія - 1 ст. ложка;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:


Для цієї запіканки можна використовувати будь-м'ясний фарш. У нашому випадку це суміш яловичини і свинини в рівних пропорціях. Пропускаємо м'ясо з однією цибулиною через м'ясорубку, додаємо сіль і перець. Картопля, цибуля, синенькі очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками, посипаємо спеціями. Помідори теж ріжемо кільцями. Форму змащуємо маслом і викладаємо інгредієнти шарами, змащуючи кожен майонезом, в такому порядку: 1/2 частина картоплі, половина баклажанів, половина помідорів, фарш, цибулю і знову: картопля, баклажани і помідори. Накриваємо форму фольгою, запікаємо в духовці близько 50 хвилин при температурі 200 градусів. Хвилин за 15 до закінчення запікання фольгу знімаємо і посипаємо запіканку тертим сиром, а потім знову ставимо в духовку.

Запіканка з макаронами, сиром та овочами

Інгрідієнти:

  • макарони – 150 г;
  • сир Чеддер – 250 г;
  • панірувальні сухарі – 5 ст. л.;
  • вершкове масло – 90 г;
  • оливкова олія – 30 мл;
  • копчена шинка – 150 г;
  • цукіні – 1 шт.;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • борошно – 50 г;
  • молоко – 500 мл;
  • мускатний горіх – за смаком;
  • духмяний перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Макарони відварити у великій кількості киплячої підсоленої води до напівготовності. Відцідити і сполоснути під холодною проточною водою.
  2. Духовку розігріти до 180 ᵒС.
  3. У великій сковорідці розігріти оливкову олію. Додати нарізану кубиками шинку та злегка підрум'янити.
  4. Додати перець та цукіні, збільшити вогонь, та, постійно помішуючи, смажити ще дві хвилини. Зняти з вогню й додати макарони. Добре перемішати.
  5. У невеликому сотейнику, на середньому вогні, розтопити 50 г вершкового масла, додати борошно й спеції, обсмажувати, час від часу помішуючи, до золотистості борошна.
  6. Додати молоко та сіль до смаку, добре вимішати з підрум'яненим борошном і довести все разом до кипіння.
  7. Зменшити вогонь до мінімуму і варити до загустіння соусу.
  8. У сковорідку до макаронів додати соус та 2/3 тертого сиру. Добре перемішати.
  9. Дно жаротривкої форми для запікання змастити вершковим маслом та посипати 2 ст. л. панірувальних сухарів.
  10. Викласти макарони в підготовлену форму, розрівняти та посипати рештою сиру. Зверху рівномірно посипати панірувальними сухарями. Розкласти по поверхні 20 г шматочків холодного масла.
  11. Поставити запіканку з макаронів в розігріту духовку та запікати 30-35 хвилин. Верх запіканки повинен добре підрум'янитися, а макарони остаточно зм'якнути.

Ідеальна овочева запіканка від Руслана Сенічкіна 

Вам знадобиться:

  • гриби - 120 г,
  • сир - 100 г,
  • картопля - 3 шт.,
  • горошок - 200 г.,
  • кукурудза - 200 г,
  • буряк - 1 шт.,
  • морква - 2 шт.,
  • розмарин - 20 г,
  • цибуля порей - 1 шт., спеції за смаком. 

Спосіб приготування дивіться на відео

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У центрі Тернополя п'яний водій порушував правила і заробив чотири протоколи play_circle_filled 21:01 На Тернопільщині відкрили сучасний реабілітаційний центр photo_camera 20:31 Люди, які розвивають країну та підтримують ЗСУ: головне з церемонії нагородження «Народний бренд-2025» 20:00 Студентка з Тернопільщини отримала стипендію Верховної Ради України Від читача 19:28 Офісу "Зроблено в Україні" в Бережанах - 1 рік 19:03 На мобільному укритті біля автовокзалу встановлять замок та камери 18:01 У Тернополі проходить мистецький фестиваль «Додому на Різдво» photo_camera 17:31 Вдарив ножем дружину — все бачили сини-школярі. Подробиці вбивства на Монастирищині 16:30 Майже чотири з половиною мільярди планують витратити з бюджету Тернополя у 2026-му. На які програми? 16:15 Дві українські стрічки увійшли у шортлист «Оскара» 15:30 15-річна тернополянка Олександра Черевата стала віце-чемпіонкою Європи з боксу 15:00 Вас обирають — і це найбільше надбання бренду: генеральний директор «РІА Медіа» Олег Горобець play_circle_filled 14:45 Робота у Тернополі: Актуальні пропозиції тижня (оновлено 17 грудня) 14:30 У лікарнях Тернополя перебувають шестеро постраждалих унаслідок ракетної атаки 14:15 «Поїхали з Нами» – втретє краща туристична агенція Тернополя! (новини компаній) 14:00 Народний бренд — це зафіксована довіра людей: головна редакторка «20 хвилин» та «RIA плюс» Наталія Бурлаку 13:25 Привласнення бюджетних коштів на ремонті приміщення ДСНС: повідомлено про підозру ще одному учаснику схеми 13:00 Водій мікроавтобуса збив жінку на пішохідному переході 12:21 Тернополяни вкотре обирають «Ровер плюс» кращим магазином спортивних товарів! (новини компаній) 11:53 Чоловіка підозрюють у вбивстві дружини. Діти в цей час були вдома
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up