20minut.ua пропонує рецепти смачної випічки до новорічно-різдвяних свят.
100 г вершкового масла, 2 жовтки, 2 ст. л. цукру, 0,5 скл. теплого молока, 25 г дріжджів, 0,5 л борошна, 1 ст. л. тертої цитрини. Начинка: 2 яєчні білки, 200 г цукру, 1ч. л. соку цитрини і 1 скл. подрібненого арахісу.
Розтерти на піну масло, додати яєчні жовтки, цукор, підігріте молоко і дріжджі, розчинені в молоці, борошно, ванільний цукор і цитрину. Замісити м’яке тісто, дати йому полежати 30 хв. Поділити на дві частини, кожну розкачати товщиною 0,5 см, змастити начинкою і скрутити в рулет, защипнувши край. Приготувати начинку: білки з цукром, добре збити міксером до утворення густої піни, додати сік цитрини і горіхи.
Сформовані рулети порізати ножем на шматочки шириною 1 см,скласти на лист, застелений промащеним папером і пекти 15-20 хв. до легкого рум’янця. Готове печиво зверху посипати цукровою пудрою і покрити "сіточкою" топленого шоколаду.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер