20minut.ua пропонує рецепти смачної випічки до новорічно-різдвяних свят.
Для основи: 200 г печива, 1 ст. л. какао, 50 г розм’якшеного вершкового масла
3-4 ст. л. Молока. Для шоколадного суфле: 100 г шоколаду, 300 г пастоподібного сиру, 1/4 скл. цукрової пудри, 1 пак. ванільного цукру, 1 ст. л. швидкорозчинного желатину, 200 мл вершків (30%), 50 мл шоколадного лікеру.
Дно форми застелити пергаментом, бортики змастити маслом, печиво подрібнити, додати масло і какао, перемішати, якщо треба, влити молоко. Повинна вийти маса, яка тримає форму. Готову масу викласти на дно форми, утрамбувати, поставити в холодильник. Шоколад розтопити на водяній бані, додати цукрову пудру, ванільний цукор і сир, добре все збити міксером, окремо збити вершки.
Желатин розчинити в невеликій кількості гарячої води (3-4 ст. л.), влити тонкою цівкою в сирну масу і добре перемішати міксером. Потім додати вершки і алкоголь, ще раз збити, викласти крем у форму, прибрати в холодильник на ніч.
Наступного дня пройтися ножем по краю форми, зняти бортик. Готовий торт можна посипати какао, прикрасити тертим шоколадом або свіжими ягодами.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер