20minut.ua пропонує рецепти смачної випічки до новорічних і різдвяних свят.
Тісто: 5 яєць, 200 г цукру, 10 ч. л. міцної кави, 100 г мелених горіхів, 200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача.
Крем: 300 г масла, 1 скл. цукру, 200 г мелених горіхів і запарених у молоці, 200 г вишень.
Глазур: 5 ст. л. цукру, 3 ст. л. води, 40 г масла, 3 ст. л. какао, 1 ст. л. горілки.
Яйця збити з цукром. Додати каву, горіхи, все ретельно вимішати. Додати просіяне борошно з розпушувачем і ще раз добре вимішати. Спекти корж. Приготувати крем. Для цього збити масло з цукром. Горіхи для крему змолоти і запарити у молоці. Вишні збризкати коньяком. Змастити корж половиною крему. Викласти вишні. Обмастити верх та боки торта кремом, що залишився. Полити шоколадною глазур’ю.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 20 від 14 травня 2025
Читати номер