Приготувати яблучну шарлотку в мультиварці – дуже просто і швидко. Підготовка такого десерту займає лише 10-15 хвилин, а далі все зробить мультиварка.
Мелена кориця - 0,5 ч. л.
Борошно пшеничне - 1 склянка
Розпушувач - 1 ч. л.
<Цукор - 1 склянка
Яйця - 4 шт.
1 Спершу готуємо тісто. Збиваємо міксером яйця з цукром – спочатку повільно, потім пришвидшуємо для утворення пишної маси, повідомляє 24tv.ua.
2 Додаємо борошно, розпушувач, корицю і замішуємо тісто до густої консистенції, яка має бути схожою на сметану.
3 Яблука розрізаємо на невеликі шматочки та додаємо до тіста.
4 Далі потрібно підготувати мультиварку. Форму треба змастити вершковим маслом і трішки присипати цукром.
5 На дно мультиварки викладаємо тонкий шар яблук. Виливаємо тісто у форму.
6 Готуємо шарлотку у режимі "Випічка" 60 хвилин до повної готовності тіста.
Найкраще підійдуть яблука кисло-солодких сортів. Щоб шарлотка вийшла більш ароматною, потрібно скропити яблука лимонним соком.
Яблука потрібно нарізати тонко, але не занадто, щоб не втратити їх ніжний смак, і щоб сік повністю не пішов в тісто. Шкірку з яблук зрізати необов'язково, в ній багато вітамінів і вона надає Шарлотці колір, до того ж при запіканні шкірочка стає м'якою.
Зазвичай для шарлотки борошно і цукор беруть в рівних кількостях, але ви можете коригувати її солодкість: чим менше цукру ви покладете, тим менш солодкою вона вийде.
Пишність шарлотки може варіюватися в залежності від кількості яєць, тому чим їх буде більше, тим вище і пишніше буде пиріг.
Зазвичай для приготування шарлотки в мультиварці використовують розпушувач для тіста, але при відсутності такого його можна замінити гашеною оцтом содою.
Щоб надати аромат шарлотці в мультиварці, потрібно додати в тісто ванільного цукру або меленої кориці.
Яйця потрібно збивати з цукром до білого кольору. Якщо яйця збивати недовго, то утворюються бульбашки повітря, які при додаванні борошна лопаються. В такому випадку тісто швидко осяде.
Борошно потрібно обов'язково просіяти крізь сито, тоді шарлотка в мультиварці вийде більш повітряною.
До кінця приготування мультиварку краще не відкривати, оскільки існує ризик осідання тіста.
Після закінчення приготування пиріг відразу не виймають з мультиварки, а чекають 10-15 хвилин, щоб він не осів.
Прикрасити пиріг можна цукровою пудрою, кунжутом, шоколадною крихтою або часточками яблук. Можна подавати шарлотку з морозивом, молоком, какао, гарячим чаєм або фруктовим компотом.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 16 квітня 2025
Читати номер