П'ять рецептів паштетів на будь-який смак

Пропонуємо п'ять рецептів паштетів на будь-який смак: з печінки, язика, риби і фаршу.
Рецепти паштетів на будь-який смак повідомляє smachno.ua.
Класичний паштет
Рецепт печінкового паштету дуже простий. Щоб приготувати паштет з яловичої печінки в домашніх умовах, вам знадобиться зовсім небагато часу і мінімум продуктів
Складові:
- Яловича печінка 500 г
- Сало-шпик 100 г
- Вершкове масло 100 г
- Морква 2 шт
Цибулю і моркву дрібно нарізаємо і обсмажуємо в сковороді з шпиком. Печінку розрізаємо скибочками, додаємо до овочів і обсмажуємо до готовності, поперчіть і посоліть. Пропустіть остиглу масу через м’ясорубку мінімум двічі (або перебийте блендером). Влийте молоко, додайте вершкове масло і добре перемішайте. Охолодіть.
Печінковий паштет готовий!
Французький паштет
Складові:
- Цибуля-шалот 2 шт
- Яйця 6 шт
- Телячий фарш 200 г
- Свинячий фарш 300 г
У мисці з’єднуємо обидва види м’яса, збите яйце (1 шт.), петрушку, цибулю, панірувальні сухарі, коньяк і мускатний горіх. Солимо і перчимо. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і викладаємо в прямокутну форму для випічки, вистелену пергаментом.
Паштет з язика з бринзою або зі смородиновим желе
Складові:
- Свинячий язик (відварений і очищений) 4 шт. (800 г)
- Вершки (33%) 100 мл
- Бринза 150 г
- Листочки чабрецю
- Столова ложка вершкового масла
Язик, бринзу і вершки перебейте в подрібнювачі до консистенції пасти. Перекладіть в банку. Вершкове масло наріжте кубиком і розтопіть в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд, щоб на дно масла осів білок, а домішки зібралися зверху у вигляді піни. Зніміть з масла піну, і, не чіпаючи білок на дні, залийте золотистим топленим маслом паштет в банку.
Зверху присипте листочками чебрецю. Дайте охолонути, закрийте банку та поставте паштет у холодильник. Подавайте на тостах зі слайсами солоних огірків.
Для паштету з язика зі смородиновим желе – відварені та почищені язики наріжте крупними шматками, додайте гілочки чебрецю, розмарину, духмяний перець горошком та сіль. Залийте окропом та залиште настоюватися на 30 хв.
Злийте воду, язики перекладіть у чашу подрібнювача. Цибулю наріжте півкільцями та підсмажте на вершковому маслі до золотавості. Додайте у подрібнювач цибулю та листочки базиліку, перебийте до однорідної маси. Перекладіть паштет у банку.
Приготуйте желе. Желатин залийте водою та дайте набрякнути впродовж 15 хв. Потім розпустіть желатин у мікрохвильовці. Смородину, вино та цукор проваріть до однорідної маси. Перебийте блендером до однорідності, а потім перетріть через сито. З’єднайте з желатином та залийте паштет у банці. Дайте охолонути та поставте у холодильник. Подавайте на тостах.
Рибний паштет
Складові:
- Скумбрія свіжа 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Вершки 30% 100 мл
- Вино біле сухе 70 мл
- Апельсин 1 шт.
Очищену і випатрану скумбрію начиняємо скибочками апельсина і запікаємо в фользі. Потім розминаємо її виделкою, додаємо цедру апельсина і все перемішуємо.
Запікаємо рибу в розігрітій до 200 ° С духовці 10 хвилин, потім температуру знижуємо до 180 ° С і тримаємо рибу в духовці ще 15 хвилин.
Готову рибу охолоджуємо і розбираємо на волокна.
Додаємо до риби 1/4 чайної ложки лимонної цедри.
Перебиває рибу з цедрою в блендері до однорідної консистенції або пропускаємо через м’ясорубку.
Збиваємо вершки і додаємо їх в паштет. Перемішуємо.
Нарізані цибулю і моркву викладаємо в сотейник, додаємо вино, каррі, коріанд і чебрець. Тушкуємо, поки рідина не випарується наполовину. Перебиває овочі в блендері в однорідну масу. Додаємо овочеве пюре в паштет і добре перемішуємо. Рибний паштет готовий!
Паштет з курячої печінки з яблуком
Складові:
- Куряча печінка 300 г
- Ріпчасту цибулю 1 шт
- Вершкове масло 50 г
- Яблуко кисло-солодке 1 шт
Печінку з цибулею обсмажуємо, яблуко натираємо на дрібній тертці. Додаємо яблуко і вершкове масло до печінки, доливаємо трохи води і тушкуємо до готовності печінки (2-3 хвилини). За смаком солимо і перчимо. Перебиваємо всі інгредієнти в блендері до однорідного стану. Паштет готовий!
Дивіться також відео, як приготувати смачний паштет з курячої печінки.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли рецепти смачних страв з гарбуза.
Читайте також
- Пляцок з дитинства: рецепт «Бабусиного тертого пирога з варенням» від Лілії Цвіт
- Тернополянка Ольга Чайка знає понад 300 рецептів сала
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.